icon

Únava a slabosť spôsobená nedostatkom železa po sekcii

Včera o 21:41

Zistili mi že mám málo železa a tak ho mám užívať ráno a večer. No len sa cítim taká slabá,malatna ako keby sa mi mierne točila aj hlava je to z toho? Mali ste to niekto? Ak áno ako rýchlo vám to prešlo?

xlucia
Včera o 21:52

ake zelezo ti predpisali?

lejduska
Včera o 22:18

@anonym_autor ano je to z toho. poctivo užívaj a papaj mäsko, čucoriedky kľudne aj 100% stavu z dm. Prešla som tym a bol to uz zly stav, na dalsi porod som sa takto zasobila a skor dala dokopy. A gratulujem k bábätku🙂

marci9
Včera o 23:34

Nemusíš jesť mäso. Napr. ryža obsahuje toľko železa, ako červené mäso. Ďalšími rastlinnými zdrojmi železa sú: mak, hríby, strukoviny, kel, špenát, repa, brokolica, zemiaky, marhule, broskyne, slivky, hrozno, petržlen, zeler, kaleráb, pomaranče, paradajky, čerešne, černice, maliny, ďatle, pohánka, ovsené vločky, quinoa, kukurica, bulgur, mandle, kešu oriešky, semienka /chia, sezam, tekvicové, slnečnicové/, pivné kvasnice, kokos, chlorela, spirulina.

mullerova46
Dnes o 05:05

Ak máš veľmi silnú anemiu tak ti iba strava nepomôže a potrebuješ suplementy.
Toto je množstvo potraviny aby si zjedla toľko železa čo jeden maltofer 🤷

anonym_94db2a
Dnes o 06:05

@anonym_autor mesiac, dva stravou to ťažko vykryjes ber poctivo náhradu ideálne s kyselinou listovou

marianarem
Dnes o 06:11

@anonym_autor Ano, to su typicke prejavy anemie, aj ja som mala. Hned v porodnici som zacala uzivat doplnok a zlepsilo sa to rychlo, uz si ani nepamatam kedy.

oceanahory
Dnes o 06:35

Ja som teda mala jeden potrat vo vyssom tyzdni, kde som masivne krvacala a bola nasledne nutna aj transfuzia, takze dlho som sa davala dokopy. Najviac mi ale pomohol cucoriedkovy Narosan od Justu, takze ten odporucam 👍.

anonym_b7c75c
Dnes o 06:40

ja som isla rodit s hemoglobinom 70, zrela na transfuziu krvi, zelezo v beznom netehotnom stave mam max 6, tak vtedy podla mna tak 0 a nikto netusi preco, mne podavali hned po porode zelezo v tabletkach, vraj najlepsie vstrebatelne je hemove zelezo, ja som sa paradoxne po porode necitila zle