Zhoršené pečeňové testy po pôrode
Ahojte,uz rok po porode mam zle vysledky pecenovych testov,v maji som bola na odbere,po ktorom mi odporucili uzivat essentiale forte,o mesiac na odbere som mala dokonca raz tak zle vysledky,mala som aj vyssi cukor…uz mam za sebou sono brucha,vsetko v poriadku,aj gastro…chcela by som este vysetrenie u hepatologa,endokrinologa a testy na cukrovku….dostala som teraz tbl lagosa a ursosan…mate niekto skusenost,co robit alebo co by to mohlo byt?
Ja som užívala pestrec mariánsky, ale ja som mala len jednu hodnotu zvýšenú.
Doktorka mi nepredpísala nič. Sama som si ten pestrec kúpila.
pecenove moze byt zvysene aj branim paralenu a inych vitaminov a dolnkovych vitaminov
nadvaha
alkohol
caste branie leikov
steatoza pecene, visceralny tuk, homronalne priciny
malo pohybu, resp 0 pohyb
a porode? no viem o zvysenych pecenakoch pocas tehotenstva, no rok po porode by to uz malo byt normalne
urcite treba dalsie vysetrenia...porod da telu zabrat...
@majamat kolko moze zit clovek s cirhozou? poznam mnoho ludi a funguju s ascitesom..ale z cirhozy sa uz neda vyliecit, to je nenavratny stav ze?
lagosa je na predpis
ale da sa bez predpisu dalej pokracova - latka sa vola sylimarin.
@majamat chapem. a ako je mozne ze niektori alkoholici maju dobre pecenove.
Ja som mala v marci niektore pecenove hodnoty az 12nas.vyssie od normy.tiez mi napisali lagosu kt.som nejedla😀.ale zmenila som stravu,viac zeleniny,ryb a tak.a kazdy den som si odstavovala cviklu s mrkvou.kazdy den som pila tak 3 dcl.a o mes.som sla na opakovane testy a mala som ukazkove vysledky.sam lekar si to nevedel vysvetlit.skuste tu cviklu😉
pecenove moze byt zvysene aj branim paralenu a inych vitaminov a dolnkovych vitaminov
nadvaha
alkohol
caste branie leikov
steatoza pecene, visceralny tuk, homronalne priciny
malo pohybu, resp 0 pohyb
a porode? no viem o zvysenych pecenakoch pocas tehotenstva, no rok po porode by to uz malo byt normalne
urcite treba dalsie vysetrenia...porod da telu zabrat...
@majamat kolko moze zit clovek s cirhozou? poznam mnoho ludi a funguju s ascitesom..ale z cirhozy sa uz neda vyliecit, to je nenavratny stav ze?
@balerina2025 z akých vitamínov je mozné mať zvýsené pečeňové testy? Ja som brala Femibion 2, aj z toho? Ale ja to určite mám z tehotenstva, takže očakávam, že po porode sa mi to upraví, ale to o tých vitamínoch počujem prvý raz.
@balerina2025 z akých vitamínov je mozné mať zvýsené pečeňové testy? Ja som brala Femibion 2, aj z toho? Ale ja to určite mám z tehotenstva, takže očakávam, že po porode sa mi to upraví, ale to o tých vitamínoch počujem prvý raz.
@jablko13 nemyslim zrova doplnok pre tehotne, pohladam ti a poslem
@jablko13 nemyslim zrova doplnok pre tehotne, pohladam ti a poslem
@balerina2025 V poriadku. Ale možno práve tie vitamíny sú aj v tých doplnkoch pre tehotné.
Autorka, pri správnej strave a pohybe sa pečeň dokáže krásne zregenerovať.
https://www.vasbylinkar.sk/13-potravin-ktore-po...
Ja som to dlho mala po pôrode nevedeli z coho . Až na MRI zistili piesok v zlcniku. Na USG to nebolo vidieť. Ursosan rýchlo zabral. Mala som to po každom pôrode. Po treťom pôrode mi to až tak nezabralo. Ale pomohlo mi lepšie stravovanie + ursosan
Ja som mala v marci niektore pecenove hodnoty az 12nas.vyssie od normy.tiez mi napisali lagosu kt.som nejedla😀.ale zmenila som stravu,viac zeleniny,ryb a tak.a kazdy den som si odstavovala cviklu s mrkvou.kazdy den som pila tak 3 dcl.a o mes.som sla na opakovane testy a mala som ukazkove vysledky.sam lekar si to nevedel vysvetlit.skuste tu cviklu😉
@minnie1311 Ono asi záleží, že čo je príčina tých zlých výsledkov. Ja som tehotná, mám pečeňovú diétu, dokonca som už denne aj strúčik cesnaku si dávala, stále citrónovu vodu, grep, veľmi prísny režim. Ešte mi aj tabletky vysadili na preeklampsiu o mesiac skôr... nedávam si žiadne tabletky. Dvakrát denne som si dávala Lagosu... no a o mesiac mám oveľa horšie výsledky 🙂 Takže okrem Lagosy 3 x denne už mám aj Essentiale 3 x denne, čo tehotným neodporúčajú, lebo je to 98 % etanol. Ja očakávam, že to mám z tehotenských hormónov a upraví to len pôrod. Nič iné. Pobehala som už všetkých možných lekárov. Internista, hepatológov, infektológ... a nič.
@minnie1311 Ono asi záleží, že čo je príčina tých zlých výsledkov. Ja som tehotná, mám pečeňovú diétu, dokonca som už denne aj strúčik cesnaku si dávala, stále citrónovu vodu, grep, veľmi prísny režim. Ešte mi aj tabletky vysadili na preeklampsiu o mesiac skôr... nedávam si žiadne tabletky. Dvakrát denne som si dávala Lagosu... no a o mesiac mám oveľa horšie výsledky 🙂 Takže okrem Lagosy 3 x denne už mám aj Essentiale 3 x denne, čo tehotným neodporúčajú, lebo je to 98 % etanol. Ja očakávam, že to mám z tehotenských hormónov a upraví to len pôrod. Nič iné. Pobehala som už všetkých možných lekárov. Internista, hepatológov, infektológ... a nič.
@jablko13 ja som mala zlcnik . Paradoxne na zlcnik mi veľmi pomohlo stravovanie podľa knihy - Glukozova revolucia
@jablko13 ja som mala zlcnik . Paradoxne na zlcnik mi veľmi pomohlo stravovanie podľa knihy - Glukozova revolucia
@cecilia29 a ako ti to zistili? Lebo mne zakaždým brali krv aj na zlčník a napokon aj na zlcove kyseliny a lekár mi hovoril, že tie zlcníkové výsledky sa mi dokonca zlepsili, aj ked boli v norme.
@cecilia29 a ako ti to zistili? Lebo mne zakaždým brali krv aj na zlčník a napokon aj na zlcove kyseliny a lekár mi hovoril, že tie zlcníkové výsledky sa mi dokonca zlepsili, aj ked boli v norme.
@jablko13 zlcove kyseliny som mala ôk, len pečeňové testy som mala riadne vysoko. Nakoniec to ukázalo MRI brucha - žlčníka a pecene - zej e tam piesok. Ten priesok mi nebolo vidieť na ultrazvuku , len na tej magnetickej. V tom čase mi to aj druhý odborník povedal - ja som to mala ako dôsledok hormónov - zvysenie estrogénu po pôrode,viac som aj v teho pribrala, . To všetko sposobilo zahustenie žlče. URSOSAN mi po prvom pôrode krásne zabral. Aj po druhom. Po treťom sa mi to upravilo až so zmenou stravy ako som písala.
@jablko13 zlcove kyseliny som mala ôk, len pečeňové testy som mala riadne vysoko. Nakoniec to ukázalo MRI brucha - žlčníka a pecene - zej e tam piesok. Ten priesok mi nebolo vidieť na ultrazvuku , len na tej magnetickej. V tom čase mi to aj druhý odborník povedal - ja som to mala ako dôsledok hormónov - zvysenie estrogénu po pôrode,viac som aj v teho pribrala, . To všetko sposobilo zahustenie žlče. URSOSAN mi po prvom pôrode krásne zabral. Aj po druhom. Po treťom sa mi to upravilo až so zmenou stravy ako som písala.
@cecilia29 a mala si aj bolesti?
Dakujem,stihli ste mi tu popisat toho dost,dakujem za vas cas…ja doplnim,ze 3roky sme boli v CAR,prekonala som aj potrat,kym sa nam zadarilo babo,takze som toho davala do seba celkom dost,pocas tehotenstva som pribrala 30kg,bola som enormne zaliata,nohy mi odpuchali 8mesiacov,mala som o 4cisla vacsie topanky,porod bola sekcia a na druhy den reoperacia pre masivne krvacanie do brusnej dutiny,dostala som 2transfuzie,7mesiacov som mala velke bolesti noh a ruk,ze som nevedela obcas udrzat malu na rukach a ked som kracala obcas som spadla alebo sa mi len podlomili kolena…dala som dole uz vsetkych 30kg,takze ma celkom mrzi,ze skoro 1,5roka od porodu stale nie som v poriadku…alkohol pri malej samozrejme nepijem,obcas som si dala jedno pivkom,no mala som taku kyselinu a reflux,ze uz ani to si nedavam.tabletky od bolesti neuzivam,uzivam euthyrox,anopyrin,zelezo na predpis,vitamin C,D,E,selen,zinokomega3,kyselinu listovu,CoQ10,NAC,teraz som dostala este oprazole a itoprid,myslite,ze by mi mohlo nieco robit zle?budem brat tie tabletky ursosan a lagosa,skusim aj tu cviklu,popozeram sa na stravu,snad sa to zlepsi,len idem zas do narkozy,tak snad si nic este nezhorsi
@cecilia29 chápem. Keby sa mi po pôrode nezlepšili výsledky, skúsim toto navrhnúť. Zapíšem si to 🙂
Autorka ak si veľa pribrala , tak so tak ako ja , úplný adept na piesok v zlcniku. Ja som mala aj CRP este mierne zvysene. Ursosan je teda skvela voľba ak je to to. Ale ak ti môžem poradiť, okrem toho si precotaj knihu glukozova revolucia. Skutočne to pomáha a to stravovanie nie je náročné. Ja som nemohla uveriť ako mi to nakoniec pomohlo aj so žlčníkom
@cecilia29 a mala si aj bolesti?
@balerina2025 nie , teda nie záchvaty. Ale mala som ťažobu, nafukovanie, pár krát bolest brucha nie na úrovni zachvatu. Zvýšené crp trochu.
@cecilia29 chápem. Keby sa mi po pôrode nezlepšili výsledky, skúsim toto navrhnúť. Zapíšem si to 🙂
@jablko13 určite. Ale ak si tehu. Skus sa riadiť tou knihou. Brutálne to vie pomôcť s cukrom ale aj so zlcnikom. Nie je to náročné. Tuky ani obmedzovať nemusíš, musia byť ale zdravšie tuky a trosku pracuješ s tým cukrom a s tým v akom poradí ješ. Neobmedzuje to ako nejaká diéta .
Baby a vedeli by ste napísať aj to, aké boli zlé tie výsledky? Možno to niekomu pomôže. Ja mám zatiaľ "len" ALT nad 3 a AST nad 6 (alebo opačne, už si nie som istá). Ja som počas celého tehotenstva pribrala len 3 kg. Ale od druhého trimestra som pravidelne cvicila a jedla zdravo. V poslednom trimestri dodrziavam aj pečenovú diétu.
Ináč tiež som po IVF a tú hormonálnu stimuláciu som ťažko znášala.
Autorka skus Liv52 na pečeň, doplnok. https://www.benulekaren.sk/liv-52-tbl-120?aw=1&...
@jablko13 určite. Ale ak si tehu. Skus sa riadiť tou knihou. Brutálne to vie pomôcť s cukrom ale aj so zlcnikom. Nie je to náročné. Tuky ani obmedzovať nemusíš, musia byť ale zdravšie tuky a trosku pracuješ s tým cukrom a s tým v akom poradí ješ. Neobmedzuje to ako nejaká diéta .
@cecilia29 dakujem za tip, pozrela som sa a kniha vyzerá zaujímavo. Skúsim si ju zaobstarať.
@majamat alkoholici maju zvacsia vyzssie gmt? dakujem