Zmeny na hrádzi po pôrode: Ako ich zvládnuť?
Ahojte drahe clenky 🙂
Chcela by som sa opytat, mam 42 rokov a som prvorodicka, rodila som pred necelymi 4 tyzdnami. Darmo som argumentovala svojim vekom, ze mam vyssie riziko poporodnych zraneni a komplikacii, tehotensku anemiu a cukrovku s inzulinom, cisarsky rez som proste nedostala. To som nevedela, ze mi odmietnu pocas porodu aj epidural, aby som "vládala lepsie tlacit". Pred porodom sa vsetci tvarili, ze mi ho daju, ked si ho zaziadam. Takze porod som si "uzila". Maly sa zasekol vyse hodinu v Ring of fire. Potrhana som vsade, klitoris, pysky, hradza, stehy mi idu az do ustia hrubeho creva. A to mi dula povedala, ze najviac potrhana som aj tak dnu v pochve. V nemocnici mi kazali drzat nohy pri sebe, kedze sa mi zacalo trhat tkanivo pozdlz stehov, to samozrejme realne nie je mozne, ked som sa musela cely cas starat o dieta, ktore tiez prve dni potrebovalo zvysenu starostlivost. Nevravim o vysokej strate krvi a otrave, este pocas porodu mi museli zacat davat intravenozne penicilin. Proste sme si to s tym odmietnutym cisarakom obaja dobre zlizli. Vcera som sa prvykraz odvazila pozriet tam dolu a zistila som, ze hradza ja strasne siroka. Dula mi na kontrole doma hovorila, ze ta jazva sa moze zhojit velmi dosiroka, kedze sa trham pozdlz stehov a mam pocit, ze presne to sa stalo. Hladam na google a nikde nevidim detailne popisy, ako vyzera hradza roznych zien po porode, potrhani a siti. Zienky, prosim Vas bez stiplavych komentarov, sme tu na to, aby sme si pomahali. Ale ako to vyzeralo u vas po? Moja hradza je zrazu taka siroka do stran, roztiahnutelna, tym padom spodok vchodu do pochvy nedrzi tak pekne, ako kedysi. Da sa to fakt zlepsit cvikmi? Ja pochybujem, kedze tu ide o jazvu samotnu, nie svaly panvoveho dna. Alebo sa to este moze zuzit, spevnit? Som z toho dost nestastna, pretoze vsetko, cim som argumentovala pred porodom, sa mi pocas porodu stalo :(
@mysulkamysulka normálne po zahojení môžeš ísť na plastiku a urobia to pekne. Btw kde je takáto chýrna nemocnica, nech vedia aj ostatné, kam nemajú ísť.
@anonym_19efc9 Ano, mozem ist na plastiku, ale este chceme druhe dieta, lepsie je az potom. Ja by som ale chcela vediet od inych ci je to normálne alebo nie, od doktorov sa pravdy do oci, ako vidim, nedockam. Mala by byt hradza po sitiako pred porodom? To ma zaujima.
pôrod nás niektoré zhumpluje
pôrod nás niektoré zhumpluje
@anonym_43026d Totalne. Mam na lekarov velmi tazke srdce, ze mi ten cisarak nedovolili. Potom to aj moja doktorka lutovala, ale mne tym nepomoze, uz je po a neda sa to vratit spat 🥹
No len plastika a vybaviť si cisársky pri druhom dieťati
Nemala si zazmluvneho pôrodníka? Lebo Tot je ako keby tá odrodila študentka (prepáč)
@mysulkamysulka normálne po zahojení môžeš ísť na plastiku a urobia to pekne. Btw kde je takáto chýrna nemocnica, nech vedia aj ostatné, kam nemajú ísť.
@anonym_19efc9 Vo Viedni. Vy****li sme skoro 10.000 eur za privatnu doktorku, nadstandard izbu a dulu v najlepsej nemocnici na porody, St. Josef KH Wien. Este aj dula mi vravela, ze sa bavila s kolegynami a mam na nemocnicu podat oficiaönu staznost, co sa tam vsetko dialo.
No len plastika a vybaviť si cisársky pri druhom dieťati
Nemala si zazmluvneho pôrodníka? Lebo Tot je ako keby tá odrodila študentka (prepáč)
@anonym_90d685 Odrodila ma vrchna doktorka viedenskej nemocnice specializovanej na porody. Sme aj s muzom neskutocne sklamani, co sa tam dialo.
@anonym_90d685 Odrodila ma vrchna doktorka viedenskej nemocnice specializovanej na porody. Sme aj s muzom neskutocne sklamani, co sa tam dialo.
@mysulkamysulka Kriste pane 😳😳😳😳😳 akože toto je zlý sen
@anonym_19efc9 Ano, mozem ist na plastiku, ale este chceme druhe dieta, lepsie je az potom. Ja by som ale chcela vediet od inych ci je to normálne alebo nie, od doktorov sa pravdy do oci, ako vidim, nedockam. Mala by byt hradza po sitiako pred porodom? To ma zaujima.
Juj jaj joj, no mne doktor pri 2.tehotenstve vravel, že už som stará na klasický pôrod (keďže 1. som mala cisársky) a to som mala 35 rokov! Ale teda ja som si vybavila cisársky a dobre som urobila, keďže malá bola omotaná pupočnou šnúrou.
@anonym_43026d Totalne. Mam na lekarov velmi tazke srdce, ze mi ten cisarak nedovolili. Potom to aj moja doktorka lutovala, ale mne tym nepomoze, uz je po a neda sa to vratit spat 🥹
@mysulkamysulka ja len, ze aj cisarak vedia doj**at.. Zasit debilne vrstvy, zapaly, znovuotvorenia... Tiez nie sranda davat dokopy blbe šitie otvoreneho brucha..
Moja sestra mala nieco podobne pol roka sa ten spodok daval do poriadku na pripravky si nespomeniem ale dlho si to liecila...je hrozne co si zazila a mrzi ma to :(...nie si v tom sama
podaj stažnost , nech ti plastiku uhradia kym je to čerstve
a skus sa objednať Gynekologická fyzioterapeutka Magdaléna Csolti s gynekológom a pôrodníkom Jozefom Záhumenským, maju spolu ambulanciu
on sa špecializuje aj na takéto popôrodné "zmrvené" stavy
možno by ti práve fyzioteraupetka mohla pomôct, no nemalo by to tak až byť
@mysulkamysulka btw ma napadlo, veď v Rakúsku si každá žena môže zvoliť spôsob pôrodu za poplatok aj CS, takže, troll !?
@mysulkamysulka Kriste pane 😳😳😳😳😳 akože toto je zlý sen
@anonym_90d685 Bol...stale nie som psychicky OK. A to nas 12 hodin po prasknuti vody odmietali vziat do nemocnice...
Juj jaj joj, no mne doktor pri 2.tehotenstve vravel, že už som stará na klasický pôrod (keďže 1. som mala cisársky) a to som mala 35 rokov! Ale teda ja som si vybavila cisársky a dobre som urobila, keďže malá bola omotaná pupočnou šnúrou.
@anonym_28eec0 Ved to. Na SK sa 35 povazuje za rizikove, tu som v 41 musela NIPT test na Downov syndrom platit sama, lebo moj vek ako rizikove neuznavaju. V 5. mesiaci som dokonca pre vrodenu chybu maternice a problemy dostala uradne rizikove tehotenstvo az do porodu, bola som kvoli tomu 3 krat hospitalizovana...a aj tak mi cisarak dookola zamietali.
@mysulkamysulka ja len, ze aj cisarak vedia doj**at.. Zasit debilne vrstvy, zapaly, znovuotvorenia... Tiez nie sranda davat dokopy blbe šitie otvoreneho brucha..
@anonym_9ef371 Vedia...preto som chcela dobru doktorku a dufala. No, bola to chyba ;)