Zmeny po nástrihu hrádze po pôrode
Ahojte baby, rozišiel sa niekomu stehy po nástrihu nie na koži na zadku ale vo vchode do vagíny? To spojenie malého pysku a hrádze. Mne sa to stalo aj vo vnútri vo vagíne. Je to zahojené ale je tam taká asymetria. Keď to bolo živé vyzeralo to ako V teraz už len ploche C. Som 2 mesiace po porode. Ak ste to niektorá zažili stiahla sa tá jazva ešte? Mam pocit ze som tam strašne otvorená ale pri tom to je len ten jeden steh od otvoru. Diki za všetky skusenosti.
Ahoj, ak je to vyhojene, nehnisa, tak ano, jazve trva niekolko mesiacov kym sa to tkanivko zrovna. 2 mesiace je este nic. Gyn nic nepovedal? Mala si asi kontrolu. Pockaj a potom ked tak ries s gyneko.
Gynekolog povedal ze je to dobre zhojene, ze je to síce trochu asymetrické ale vraj to majú ženy aj horšie a ze sa to kzoe stiahnuť. Ale chcela som reálne skusenosti. Vo vnutri sa to zhojilo granulacnym tkanivom cize je tam menší žliabok
Jednoducho tie okraje nástrihu sa nezhojili ako keď tsm je steh ame sa prehojili po obvode s trosku stiahli. Som z toho nejaká uzkostna preto hľadám ci aj niektorá ste to takto mali 🙂
Ja som mala ako keby 2 stehy zmizli. Normalne som v rane mala dve cm diery (kazda cm). Riadne som sa bala, ze co to je. Zrkadielkom som to kukala a bola som v soku. Neviem akym zazrakom, ale cele sa to zrastlo neostala diera v natrhnuti. Ja som bola extra natrhnuta. Vsetko je zahojene 🙂.
Ja som mala ako keby 2 stehy zmizli. Normalne som v rane mala dve cm diery (kazda cm). Riadne som sa bala, ze co to je. Zrkadielkom som to kukala a bola som v soku. Neviem akym zazrakom, ale cele sa to zrastlo neostala diera v natrhnuti. Ja som bola extra natrhnuta. Vsetko je zahojene 🙂.
@anonym_0ca29a ale to si asi mala zvonku tie stehy na koži ? Mne sa to otvorilo do vchodu.
@merynns Mne lekar kazal ist na korekturu, mne sa to riadne rozislo 🥴...ale tak s partnerom sme skonstatovali, ze nam to vyhovuje aj takto, takze som uz na korekture nebola 😁👍.
@anonym_0ca29a ale to si asi mala zvonku tie stehy na koži ? Mne sa to otvorilo do vchodu.
@merynns Mala som diery v rane hlboke. Velmi zle to vyzeralo. Ja som sa bala ze mi diery ostanu. Nastastie sa to aj bez vypadnutych stehov zrastlo. Ale ja som to mala dalej od vchodu aj 4 cm dalej.
Gynekolog povedal ze je to dobre zhojene, ze je to síce trochu asymetrické ale vraj to majú ženy aj horšie a ze sa to kzoe stiahnuť. Ale chcela som reálne skusenosti. Vo vnutri sa to zhojilo granulacnym tkanivom cize je tam menší žliabok
@merynns ano realne skusenosti su take, ze ta jazva sa este moze pekne vyhladit - ale to je proces ktory trva mesiace, nie tyzdne.
@merynns Mne lekar kazal ist na korekturu, mne sa to riadne rozislo 🥴...ale tak s partnerom sme skonstatovali, ze nam to vyhovuje aj takto, takze som uz na korekture nebola 😁👍.
@oceanahory rozislo sa ti to od otvoru ? Nerobilo to potom problémy ? Ani si necítila ťah ?🙂
@oceanahory rozislo sa ti to od otvoru ? Nerobilo to potom problémy ? Ani si necítila ťah ?🙂
@merynns Vobec mi to neprekaza, spociatku bolo cudne, ze som zrazu tam dole vacsia 😅, ale nijako inak mi to nevadi.
@merynns Vobec mi to neprekaza, spociatku bolo cudne, ze som zrazu tam dole vacsia 😅, ale nijako inak mi to nevadi.
@oceanahory dakujem, tak dúfam ze aj ja tak isto, asi je to u mňa v hlave, doktor povedal ze to musíme s mužom rozcvičit :D
@merynns ja mam tam koznu riasu pod jazvou, taka zriasena nahrnuta koza, ovisnuta, od prveho porodu, ale ja mam asymetricke aj tak vsetko tam dole, lekar povedal, ze je to esteticka zalezitost len, ze pripadne pri druhom porode to mozu opravit. Lenze ja som potom rodila este 3x a vsetky dalsie porody boli bez nastrihu a sitia, takze dobrovolne som si to rezat nenechala. Cakam piate babo, tak sa uvidi, co a ako bude. Ak je to len trosku a lekar povie, ze je to len esteticka zalezitost, tak by som to ja nechala tak. A este si len 2 mesiace po porode, to sa este vyhoji.
Gratulujem k piatemu babatku!
No ja tam mam na pohmat aj viditelne medzeru v meste nastrihu tam kde bol malý pysk tak kúsok chyba. Naspat to uz neprirastie ale tak hadam sa to vyhladi a reochu stiahne. Asi si len clovek na ten novy pocit musí zvyknúť.
Ďakujem.

A nebola si na kontrole po 600nedeli?