Ako polievať izbové rastliny počas dovolenky?
Ahojte. Ideme preč asi na 10 dní a nemá mi kto chodiť polievať kvety.
Nemám ich extrémne veľa, ale pár izboviek by to asi bez vody nedalo. Rozmýšľam nad samozavlažovacími guľami, fľašami do kvetináča alebo nejakou malou elektronickou závlahou?
Ako to riešite, keď idete na dlhšie preč?
Davala som do vane do kupelne, napustila som cca 10cm vody a ponorila kvetinace, vzdy prezili. Alebo odnes k susede.
Susedia alebo elektronicka zavlaha, my mame Gardenu, taku stavebnicu s cerpadlom, hadickami, spojkami a kvapkatkom.
@anonym_autor mám doma veľa kvetov a vždy som ich ráno pred odchodom riadne poliala a vydržali aj tie dva týždne. Keď som prišla boli vždy max len povadnute a keď som poliala tak boli ok
Davam ich do nadoby a vodou,oni si tolko nasajú,aby vydrzali.a mimo slnko samozrejme.
Ja dávam fľaše keď ideme preč na dva týždne. Predtým ich ešte prelejem poriadne. Vačšinou vydržia, maximálne boli zvädnuté keď bolo extra teplo ale potom znova ožili keď som poliala.
@anonym_autor ja som vcera poriadne poliala a rozprasovacom ostrekla vodou, musi do piatku vydrzat 🙏
pred odchodom na dovolenku naskladam vsetky kvety mimo dosahu slnka, dokladne polejem a vydrzia aj 2 tyzdne. Ked nemas nieco extra narocne na vlahu, tak bezne kvety 10 dni bez zalievky vydrzia, mnohym obcasne preschnutie robi dokonca dobre
10 dní vydržia bez vody. Daj do chladnejšej miestnosti ak sa dá, keď nie aspoň mimo slnka a polej. Zatiaľ mi nič za dovolenku nevykapalo, to skôr keď polievam ako treba.
Vzdy polejem v den odchodu a potom az po navrate. A vzdy vydrzia. Ved nejdes na mesiac. A su kvety, ktore netreba polievat kazdy tyzden.

Veď raz do týždňa stačí poliať nie? Daj ich do vane či sprchy a poriadne ich polej. Tých 10 d potom vydržia