icon

Ako sa správne starať o mini ruže?

19. júl 2026

Máte nejaké špeciálne tipy ako sa starať o kupované crepnikove mini ruze zo supermarketu? Viem, že kvetinari mi na ich kvalitu povedia svoje, aj súhlasím, ale zas som raz neodolala. Bezne sa mi stane, že mi puky ďalej nerastú, neotvoria sa a vysusia sa. Ďakujem.

luccija
19. júl 2026

@anonym_autor ja ich potom sadim do záhonu a rastu treba ich ostrihať, pohnojit ty ich chces mať doma či vysadiť?

opica_skorica
19. júl 2026
@luccija

@anonym_autor ja ich potom sadim do záhonu a rastu treba ich ostrihať, pohnojit ty ich chces mať doma či vysadiť?

@luccija ano, vysadit von a zalievat, to im vzdy pomoze.
Vnutri nevydrzia dlho.

janinah
19. júl 2026

Tiez som posadila v zahrade a prezila.

autor
19. júl 2026
@opica_skorica

@luccija ano, vysadit von a zalievat, to im vzdy pomoze.
Vnutri nevydrzia dlho.

@opica_skorica plánovala som ich mat ako dekoráciu v črepníku doma. Takze asi to je problém, že to chce dat ich von a hnojivo.

bg92
19. júl 2026

To je jednorazovka, ktora bez presadenia uhynie - ma to tam malo miesta a natlacene korene.

luccija
19. júl 2026

@anonym_autor tak si ich daj aspoň na balkón a potom dobre orezat nielen dať dole odkvitnuty kvet, ale aj stonku odrezať

caramellka
19. júl 2026

@anonym_autor V byte mi vždy v krátkom čase uhynuli. Teraz som dostala na Deň matiek v máji a dala som ju hneď na balkón, stále je krásna a stále sa tvoria nové puky. Prihnojim raz za týždeň, keď hnojim iné balkónové kvety.