icon

Ako správne ostrihať kalanchoe?

18. júl 2026

Ahojte.
Vždy dostanem namiesto kytice, ale teda mám ich také rozkonárené, vysoké, viac sa mi páčili také menšie, keď som ich dostala. Len neviem, môžem ich ostrihať? Ako nízko, aby prežili?
Ďakujem.

anonym_941201
18. júl 2026

Toto zaujíma aj mňa.

viestta
18. júl 2026

Normalne povylamuj v kolienkach v takej vyske ako sa ti pozdava. Vyzenie nove vyhony a stare mozes aj zakorenit. Treba ich nechat tyzden zaschnut a potom strcit do vody alebo do vlhkeho perlitu

autor
18. júl 2026
@viestta

Normalne povylamuj v kolienkach v takej vyske ako sa ti pozdava. Vyzenie nove vyhony a stare mozes aj zakorenit. Treba ich nechat tyzden zaschnut a potom strcit do vody alebo do vlhkeho perlitu

@viestta Práve mám ich plný parapet :-/ už mi aj na nervy lezú tým, že sú také prerastené na každú stranu. Len stále kvitnú, tak ich nechcem zosekať. Nové už nechcem, len tieto nejako učesať.

anonym_941201
18. júl 2026
@viestta

@viestta Ďakujem.Mna by celkom potešilo,keby som ho vedela aj rozmnožiť.

kavasmliekom
18. júl 2026

A mne nekvitnú len vyhadzuje nové listy

viestta
18. júl 2026
@kavasmliekom

A mne nekvitnú len vyhadzuje nové listy

@kavasmliekom potrebuje sucho obdobie po odkvitnuti, suche, ze par tyzdnov ju vobec nepolejes a das na chladne miesto