Čo robiť, keď z kvetináča rastú huby?
dnes som si všimla, že mi pri izbovom kvietku vyrástli zo zeminy normálne malé huby 😄 kvet vyzerá v poriadku a zemina nie je ani plesnivá.
mám ich len vybrať a neriešiť, alebo je to znak, že je zemina príliš vlhká a mala by som kvietok radšej presadiť?
Nie, nic sa nedeje akurat si ho preliala. Podhubia hub su prirodzena sucast substratu, bez nich by rastliny nemohli prijimat ziviny, su tam vzdy, len ked su idealne podmienky narastu aj plodnice. Daj mu na cas suchu dietu a nabuduce polievaj bud menej alebo menej casto a pred zalievkou skontroluj, ci je substrat aspon ciastocne preschnuty
Nie, nic sa nedeje akurat si ho preliala. Podhubia hub su prirodzena sucast substratu, bez nich by rastliny nemohli prijimat ziviny, su tam vzdy, len ked su idealne podmienky narastu aj plodnice. Daj mu na cas suchu dietu a nabuduce polievaj bud menej alebo menej casto a pred zalievkou skontroluj, ci je substrat aspon ciastocne preschnuty
@anonym_c45680 ani to menej polievať nepomôže ,keď tie huby sú v substrátu
@anonym_c45680 ani to menej polievať nepomôže ,keď tie huby sú v substrátu
@minenkaa ale vsak ony tam maju byt, teda ich podhubia tam maju byt, bez hub sa nerozlozia ziviny do formy prijatelnej rastlinami, bez hub je aj ta najbohatsia poda rastlinam na nic a zivoria v nej lebo sa nedostanu k zivinam.
@anonym_autor veď to je dobre
urob si z nich praženičku
urob si z nich praženičku
@anonym_616ec4 zo žltých určite nie. Sú jedovaté.

Žlté?