Môže vzdušný koreň monstery rásť do zeme?
Ahojte pestovateľky 🙂
Mám takú retro menšiu monsteru. Má - asi sú to vzdušné korene?
Len teda jeden mi začína rásť smerom do zeme, ešte je krátky, nedá sa vôbec ohnúť. Môže smerovať do zeme? Neviem, čo s ním :-/
V prirodzenom prostredi tropickych pralesov odkial pochadza vzdusne korene smeruju k zemi, ked ju dosiahnu tak normalne zakorenia. Ta tvoja sa sprava tak ako jej to priroda kaze.
@viestta Ja som sa bála, či napr. nezačne hniť - nemám ju dlho, ale ostatné sú dlhé a mimo kvetináč.
@anonym_autor keby si ich dala do kvetinaca, vsetky zakorenia
@viestta Zakorenia - čo to znamená? Bola by z nich nová rastlinka?
@anonym_autor nie, budu rast v zemi a cerpat vlahu a ziviny pre rastlinu.
@viestta Sa pýtam ako somár 🙂 Takže keď pôjde do zeme, bude to aj dobre. Lebo stojí na takom jednom koreni a musím ju opierať o tyč.
@viestta Sa pýtam ako somár 🙂 Takže keď pôjde do zeme, bude to aj dobre. Lebo stojí na takom jednom koreni a musím ju opierať o tyč.
@anonym_autor to aby sa nevybracala korene nepomozu. Je to liana, ktora sa potrebuje po niecom splhat, kedze doma nemas strom, po ktorom by sa splhala, musis jej pomoct oporou
Odporuca sa machova tyč alebo kokosová

V prirodzenom prostredi tropickych pralesov odkial pochadza vzdusne korene smeruju k zemi, ked ju dosiahnu tak normalne zakorenia. Ta tvoja sa sprava tak ako jej to priroda kaze.