icon

Môže vzdušný koreň monstery rásť do zeme?

Dnes o 12:59

Ahojte pestovateľky 🙂
Mám takú retro menšiu monsteru. Má - asi sú to vzdušné korene?
Len teda jeden mi začína rásť smerom do zeme, ešte je krátky, nedá sa vôbec ohnúť. Môže smerovať do zeme? Neviem, čo s ním :-/

viestta
Dnes o 13:04

V prirodzenom prostredi tropickych pralesov odkial pochadza vzdusne korene smeruju k zemi, ked ju dosiahnu tak normalne zakorenia. Ta tvoja sa sprava tak ako jej to priroda kaze.

autor
Dnes o 13:05
@viestta

V prirodzenom prostredi tropickych pralesov odkial pochadza vzdusne korene smeruju k zemi, ked ju dosiahnu tak normalne zakorenia. Ta tvoja sa sprava tak ako jej to priroda kaze.

@viestta Ja som sa bála, či napr. nezačne hniť - nemám ju dlho, ale ostatné sú dlhé a mimo kvetináč.

viestta
Dnes o 13:18
@anonym_autor

@viestta Ja som sa bála, či napr. nezačne hniť - nemám ju dlho, ale ostatné sú dlhé a mimo kvetináč.

@anonym_autor keby si ich dala do kvetinaca, vsetky zakorenia

autor
Dnes o 13:21
@viestta

@anonym_autor keby si ich dala do kvetinaca, vsetky zakorenia

@viestta Zakorenia - čo to znamená? Bola by z nich nová rastlinka?

viestta
Dnes o 13:27
@anonym_autor

@viestta Zakorenia - čo to znamená? Bola by z nich nová rastlinka?

@anonym_autor nie, budu rast v zemi a cerpat vlahu a ziviny pre rastlinu.

autor
Dnes o 13:38
@viestta

@anonym_autor nie, budu rast v zemi a cerpat vlahu a ziviny pre rastlinu.

@viestta Sa pýtam ako somár 🙂 Takže keď pôjde do zeme, bude to aj dobre. Lebo stojí na takom jednom koreni a musím ju opierať o tyč.

viestta
Dnes o 13:46
@anonym_autor

@viestta Sa pýtam ako somár 🙂 Takže keď pôjde do zeme, bude to aj dobre. Lebo stojí na takom jednom koreni a musím ju opierať o tyč.

@anonym_autor to aby sa nevybracala korene nepomozu. Je to liana, ktora sa potrebuje po niecom splhat, kedze doma nemas strom, po ktorom by sa splhala, musis jej pomoct oporou

anonym_ca178b
Dnes o 13:58

Odporuca sa machova tyč alebo kokosová