icon

Aké gramatické chyby vás pobavia?

Včera o 15:47

Baby poďme sa zasmiať. Aká gramatická chyba vám vybila oko a neverili ste vlastným očiam?
Ja takto.
Bronc, rupsak, Chorvacko, chrptica, televyzor, ješko, cérka, navalamy tepla. Toto tu často vidím aj na MK a myslím si, že ľudia si myslia, že sa to fakt tak píše a správne.

Strana
z3
anonym_f56d7b
Včera o 15:57

Je zaujímavé vidieť, že aké pravopisne chyby vidíme na MK/a často aj v médiách/,ale poistku mi vie vybiť skôr to, keď príspevky osoby, ktorá si všimla pravopisnu chybu,sa točia okolo zosmiešnovania a poučania prispievateľky, ktorá chybu urobila.K téme sa nevyjadruje,ale striehne na chyby iných.

autor
Včera o 16:02
@anonym_f56d7b

Je zaujímavé vidieť, že aké pravopisne chyby vidíme na MK/a často aj v médiách/,ale poistku mi vie vybiť skôr to, keď príspevky osoby, ktorá si všimla pravopisnu chybu,sa točia okolo zosmiešnovania a poučania prispievateľky, ktorá chybu urobila.K téme sa nevyjadruje,ale striehne na chyby iných.

@anonym_f56d7b nikto nechce kritizovať, len ma naozaj zaujíma, aké rarity sa dajú nájsť v texte a medzi riadkami.

autor
Včera o 16:04

Teraz v inej diskusii sa píše, je to láska ako byč

anonym_28f8b1
Včera o 16:16

@anonym_autor vies co by bolo vtipne, keby si sa opytala - aká gramaticka chiba vam vibila oko?😀😀mne vybilo oko lubym ta!! A dalsia : idem tam s cerou.

anonym_058a78
Včera o 16:18

Slovné spojenia: idem do dochtora / moja cera zle spý / vydíte na teste čiarku a ďalej slová ako: mozok, stik, srce, niejaky atď.

rebekanr
Včera o 16:20

Ja si nepamätám celú vetu, ale čítala som: ......meskim..... Sekundu kolieska v hlave na plné obrátky, že čo to môže byť, kým som neprečítala......policajtom......

sevrin
Včera o 16:20

Ja som tu raz jednej napísal, že som pre ňu ten praví muš, ale admin mi to zmazal.

hipuska
Včera o 16:21

U mňa: v obcy a ľúbym ťa

anonym_98380e
Včera o 16:21

…pri more, ide byť,

anonym_abfb82
Včera o 16:23

Mne bratcek. A este ked opravia zenu, ktora to napisala, tak prekvapene napise, ze ved to je spravne od slova brat - bratcek. A dalsie sa pridaju, ze to je spravne, lebo ze sa to pise bratcek. Pouziva to vela zien na MK.

anonym_f56d7b
Včera o 16:27
@anonym_autor

@anonym_f56d7b nikto nechce kritizovať, len ma naozaj zaujíma, aké rarity sa dajú nájsť v texte a medzi riadkami.

@anonym_autor Nenarazala som na teba a tvoj príspevok, len sa stáva, že niekto k téme nemá čo napísať, len zosmiešňuje.V dobrom niekoho upozorniť,je ok, ale snažiť sa zosmiešňovať je veľmi úbohé.

wolf_
Včera o 16:30

kura z rizu 🤯

anonym_a0aea5
Včera o 16:30

Ja som videla uz aj "Ježyš" a "Vjanoce". Mna uz nic nerozhodi 🙂

autor
Včera o 16:31
@wolf_

kura z rizu 🤯

@wolf_ tak toto som ešte nevidela 🙄

autor
Včera o 16:32
@anonym_a0aea5

Ja som videla uz aj "Ježyš" a "Vjanoce". Mna uz nic nerozhodi 🙂

@anonym_a0aea5 wooow

autor
Včera o 16:33
@anonym_28f8b1

@anonym_autor vies co by bolo vtipne, keby si sa opytala - aká gramaticka chiba vam vibila oko?😀😀mne vybilo oko lubym ta!! A dalsia : idem tam s cerou.

@anonym_28f8b1 👍

anonym_f92410
Včera o 16:33

kraťase a kekse. Hrúbky to nie sú, ale skloňovanie tiež nie je Ok

autor
Včera o 16:34
@rebekanr

Ja si nepamätám celú vetu, ale čítala som: ......meskim..... Sekundu kolieska v hlave na plné obrátky, že čo to môže byť, kým som neprečítala......policajtom......

@rebekanr ja som sa tiež zamyslela že čo znamená meskim. By mi vôbec nenapadlo, že mestským

autor
Včera o 16:35
@anonym_f56d7b

@anonym_autor Nenarazala som na teba a tvoj príspevok, len sa stáva, že niekto k téme nemá čo napísať, len zosmiešňuje.V dobrom niekoho upozorniť,je ok, ale snažiť sa zosmiešňovať je veľmi úbohé.

@anonym_f56d7b áno, máš pravdu, ale čo tu teraz ľudia popísali, to som nečakala. To moje slová v príspevku sú fakt slabý odvar

autor
Včera o 16:36
@anonym_f92410

kraťase a kekse. Hrúbky to nie sú, ale skloňovanie tiež nie je Ok

@anonym_f92410 kraťase a kekse to sa používa v okolí TN, to je milión takých slov kade tade.

autor
Včera o 16:38
@sevrin

Ja som tu raz jednej napísal, že som pre ňu ten praví muš, ale admin mi to zmazal.

@sevrin to akože zo srandy, či naschvál. Lebo praví muš sa už len zle na to pozerá a zaujímavé je, že človek fakt rozmýšľa čo tým chce básnik povedať

anonym_aec1ad
Včera o 16:40

Moja spoluziacka na ZS v 8 triede napisala myer (mier) 🫣😂

btus
Včera o 16:42

bijú mi do očí hrubky, ale čo naozaj neznášam je, že pri vykaní niekto namiesto napr: Čo ste robili? povie: Čo si robil, robila? To ma vytáča do nepríčetnosti. S nárečovými slovami nemám problém, práveže sa mi páčia. ( Ponad náš dach preľeťela góľa. 🙂 )

anonym_e1cb5c
Včera o 16:48

Mna ide urvat pri GDE a US?

bystrozraky
Včera o 16:53

Čiarky sú v slovenskom jazyku veľmi dôležité. Napríklad:
"A čo vy tam na tom Lomnickom, štíte?“

anonym_46b9a3
Včera o 17:23

Mne píše jeden chalan správy a neustále "výkend, celí tíždeň, termýn.." . Toto je už katastrofa, mňa ide šľak trafiť.

anonym_903257
Včera o 17:24

@anonym_autor no môj synáčik, keď raz piekol koláč, nemohol nájsť mixér, tak mi poslal správu: mama, kde je ten myksér🤦🤦🤦
Skoro mi odpálilo dekel vtedy 😭😭😭

marhulka13
Včera o 17:28
@anonym_abfb82

Mne bratcek. A este ked opravia zenu, ktora to napisala, tak prekvapene napise, ze ved to je spravne od slova brat - bratcek. A dalsie sa pridaju, ze to je spravne, lebo ze sa to pise bratcek. Pouziva to vela zien na MK.

@anonym_abfb82 veď brat - bratček , decko- decká izba 🤣 a ešte kde prišli na slovo úžastný a šialka.

anonym_e262a3
Včera o 17:30

Zaujímavé je aj koľko ľudí píše "podstivý". A ešte "bycikel" robí mnohým problémy. Ale zas kto sme neomylný...

thirstymonk
Včera o 17:31

No mojej nebohej svokre (učila SJ a AJ) raz ciganečka napísala do slohu, že "Moja mama má rada koláče, najviac ružové spiče" (namiesto špice)... celkom sme sa na tom kosili :D

Strana
z3