Aké gramatické chyby vás pobavia?
Baby poďme sa zasmiať. Aká gramatická chyba vám vybila oko a neverili ste vlastným očiam?
Ja takto.
Bronc, rupsak, Chorvacko, chrptica, televyzor, ješko, cérka, navalamy tepla. Toto tu často vidím aj na MK a myslím si, že ľudia si myslia, že sa to fakt tak píše a správne.
Pernamentka, pernamentne, úžastný, aj veľa iných, ale takto rýchlo mi to nenapadne, musela by som popremýšľať. Nie že by mi to vybíjalo oko, ale keď počujem slovo perNamentne, tak si veľmi musím hrýzť do jazyka, aby som dotyčného neopravovala.. nemá to aj tak význam, skúšala som to roky a nič 😆
Neviem ci je to uplne ze gramaticka chyba, ale ked vidim 600NEDELIE tak ma ide porazit😄
Mne sa páči "hambit sa,,
Zapeklité pre mnohých sú aj pracovná "smena" a "expirácia", nehovoriac o bohemizmoch - napr. bolkanie "mohla by ste mi podať...", "bola by ste taká dobrá..."
Zapeklité pre mnohých sú aj pracovná "smena" a "expirácia", nehovoriac o bohemizmoch - napr. bolkanie "mohla by ste mi podať...", "bola by ste taká dobrá..."
@anonym_e262a3 zapeklité je české slovo 🙄 hlavne,že kritizuješ používanie bohemizmov
@anonym_e262a3 do roku 1991 sa používal výraz smena.Takže staršie ročníky to majú odkiaľ vedieť?
@anonym_e262a3 zapeklité je české slovo 🙄 hlavne,že kritizuješ používanie bohemizmov
@rozculena anóóó, u mňa je to často. Ty si dokonalá?
@anonym_f92410 kraťase a kekse to sa používa v okolí TN, to je milión takých slov kade tade.
@anonym_autor a ešte slovo trigovica používame 😆
Pred par rokmi som napisala dety ( rozumej deti, od slova dieta len plural) nezastavilo ma ani to makko znejuce t 🤦🏼♀️ uz su to roky, ale doteraz ma to strasi 😅
Neviem ci je to uplne ze gramaticka chyba, ale ked vidim 600NEDELIE tak ma ide porazit😄
@flatwhite raz tu jedna napísala 6100 nedelie. Ani správne tu číslovk 600 nevedela napísať.
bijú mi do očí hrubky, ale čo naozaj neznášam je, že pri vykaní niekto namiesto napr: Čo ste robili? povie: Čo si robil, robila? To ma vytáča do nepríčetnosti. S nárečovými slovami nemám problém, práveže sa mi páčia. ( Ponad náš dach preľeťela góľa. 🙂 )
@btus mňa vytáča, keď nevedia vykať v TV moderátori. Je to otrasné
Ja som nikdy nechápala, ako môžu ľudia písať s hrúbkami, až kým som si nezačala písať správy s vlastnou dcérou, a tam skvosty ako pýsať 😲, apsolutne a pod.
Teraz ma také skvosty ani nenapadnu. Ale pobavili sme sa doma asi pred 2 týždňami. Dcéra deviatacka hovorí že ja fakt už musím ísť do školy. My sme hrali v tabore jeden kviz a ja som napísala bylina s makym I proste bilina
A môj muz že teda je to strašne ale aspoň si si našla tu chybu. Že on videl u nich v práci napísané WC mužy
Že upratovačky si nechávali nejaké odkazy. Tak sme skonštatovali že to je strop
@anonym_autor ,😭🤣😀👍👍👍 môj mal kedysi v škole spolužiaka, bežne dával v diktáte aj 120 chýb
@anonym_autor no môj synáčik, keď raz piekol koláč, nemohol nájsť mixér, tak mi poslal správu: mama, kde je ten myksér🤦🤦🤦
Skoro mi odpálilo dekel vtedy 😭😭😭
@anonym_903257 píš ako počuješ 🙃
Ja som nikdy nechápala, ako môžu ľudia písať s hrúbkami, až kým som si nezačala písať správy s vlastnou dcérou, a tam skvosty ako pýsať 😲, apsolutne a pod.
@zitaje apsolutne patrí si do kategórie vybraných slov chrptica a rupsak 😀
Mne sa páči "hambit sa,,
@anonym_f56d7b och áno hamba .Ešte zvlášť, ak chce niekto k diskusii moralizovať a napíše hamba ti 🫠

Čiarky sú v slovenskom jazyku veľmi dôležité. Napríklad:
"A čo vy tam na tom Lomnickom, štíte?“
@bystrozraky Poďme jesť deti :D