Aké gramatické chyby vás pobavia?
Baby poďme sa zasmiať. Aká gramatická chyba vám vybila oko a neverili ste vlastným očiam?
Ja takto.
Bronc, rupsak, Chorvacko, chrptica, televyzor, ješko, cérka, navalamy tepla. Toto tu často vidím aj na MK a myslím si, že ľudia si myslia, že sa to fakt tak píše a správne.
Je zaujímavé vidieť, že aké pravopisne chyby vidíme na MK/a často aj v médiách/,ale poistku mi vie vybiť skôr to, keď príspevky osoby, ktorá si všimla pravopisnu chybu,sa točia okolo zosmiešnovania a poučania prispievateľky, ktorá chybu urobila.K téme sa nevyjadruje,ale striehne na chyby iných.
@anonym_f56d7b nikto nechce kritizovať, len ma naozaj zaujíma, aké rarity sa dajú nájsť v texte a medzi riadkami.
Teraz v inej diskusii sa píše, je to láska ako byč
@anonym_autor vies co by bolo vtipne, keby si sa opytala - aká gramaticka chiba vam vibila oko?😀😀mne vybilo oko lubym ta!! A dalsia : idem tam s cerou.
Slovné spojenia: idem do dochtora / moja cera zle spý / vydíte na teste čiarku a ďalej slová ako: mozok, stik, srce, niejaky atď.
Ja si nepamätám celú vetu, ale čítala som: ......meskim..... Sekundu kolieska v hlave na plné obrátky, že čo to môže byť, kým som neprečítala......policajtom......
Ja som tu raz jednej napísal, že som pre ňu ten praví muš, ale admin mi to zmazal.
…pri more, ide byť,
Mne bratcek. A este ked opravia zenu, ktora to napisala, tak prekvapene napise, ze ved to je spravne od slova brat - bratcek. A dalsie sa pridaju, ze to je spravne, lebo ze sa to pise bratcek. Pouziva to vela zien na MK.
@anonym_f56d7b nikto nechce kritizovať, len ma naozaj zaujíma, aké rarity sa dajú nájsť v texte a medzi riadkami.
@anonym_autor Nenarazala som na teba a tvoj príspevok, len sa stáva, že niekto k téme nemá čo napísať, len zosmiešňuje.V dobrom niekoho upozorniť,je ok, ale snažiť sa zosmiešňovať je veľmi úbohé.
Ja som videla uz aj "Ježyš" a "Vjanoce". Mna uz nic nerozhodi 🙂
Ja som videla uz aj "Ježyš" a "Vjanoce". Mna uz nic nerozhodi 🙂
@anonym_a0aea5 wooow
@anonym_autor vies co by bolo vtipne, keby si sa opytala - aká gramaticka chiba vam vibila oko?😀😀mne vybilo oko lubym ta!! A dalsia : idem tam s cerou.
@anonym_28f8b1 👍
kraťase a kekse. Hrúbky to nie sú, ale skloňovanie tiež nie je Ok
Ja si nepamätám celú vetu, ale čítala som: ......meskim..... Sekundu kolieska v hlave na plné obrátky, že čo to môže byť, kým som neprečítala......policajtom......
@rebekanr ja som sa tiež zamyslela že čo znamená meskim. By mi vôbec nenapadlo, že mestským
@anonym_autor Nenarazala som na teba a tvoj príspevok, len sa stáva, že niekto k téme nemá čo napísať, len zosmiešňuje.V dobrom niekoho upozorniť,je ok, ale snažiť sa zosmiešňovať je veľmi úbohé.
@anonym_f56d7b áno, máš pravdu, ale čo tu teraz ľudia popísali, to som nečakala. To moje slová v príspevku sú fakt slabý odvar
kraťase a kekse. Hrúbky to nie sú, ale skloňovanie tiež nie je Ok
@anonym_f92410 kraťase a kekse to sa používa v okolí TN, to je milión takých slov kade tade.
Ja som tu raz jednej napísal, že som pre ňu ten praví muš, ale admin mi to zmazal.
@sevrin to akože zo srandy, či naschvál. Lebo praví muš sa už len zle na to pozerá a zaujímavé je, že človek fakt rozmýšľa čo tým chce básnik povedať
Moja spoluziacka na ZS v 8 triede napisala myer (mier) 🫣😂
bijú mi do očí hrubky, ale čo naozaj neznášam je, že pri vykaní niekto namiesto napr: Čo ste robili? povie: Čo si robil, robila? To ma vytáča do nepríčetnosti. S nárečovými slovami nemám problém, práveže sa mi páčia. ( Ponad náš dach preľeťela góľa. 🙂 )
Mna ide urvat pri GDE a US?
Čiarky sú v slovenskom jazyku veľmi dôležité. Napríklad:
"A čo vy tam na tom Lomnickom, štíte?“
Mne píše jeden chalan správy a neustále "výkend, celí tíždeň, termýn.." . Toto je už katastrofa, mňa ide šľak trafiť.
@anonym_autor no môj synáčik, keď raz piekol koláč, nemohol nájsť mixér, tak mi poslal správu: mama, kde je ten myksér🤦🤦🤦
Skoro mi odpálilo dekel vtedy 😭😭😭
Mne bratcek. A este ked opravia zenu, ktora to napisala, tak prekvapene napise, ze ved to je spravne od slova brat - bratcek. A dalsie sa pridaju, ze to je spravne, lebo ze sa to pise bratcek. Pouziva to vela zien na MK.
@anonym_abfb82 veď brat - bratček , decko- decká izba 🤣 a ešte kde prišli na slovo úžastný a šialka.
Zaujímavé je aj koľko ľudí píše "podstivý". A ešte "bycikel" robí mnohým problémy. Ale zas kto sme neomylný...
No mojej nebohej svokre (učila SJ a AJ) raz ciganečka napísala do slohu, že "Moja mama má rada koláče, najviac ružové spiče" (namiesto špice)... celkom sme sa na tom kosili :D

Je zaujímavé vidieť, že aké pravopisne chyby vidíme na MK/a často aj v médiách/,ale poistku mi vie vybiť skôr to, keď príspevky osoby, ktorá si všimla pravopisnu chybu,sa točia okolo zosmiešnovania a poučania prispievateľky, ktorá chybu urobila.K téme sa nevyjadruje,ale striehne na chyby iných.