Aké slová/slovné spojenia neznášate?
Čisto pre zaujímavosť ma zaujíma aké slovenské slová respektíve nejaké nárečia vám lezú na nervy🤣 ja napríklad neznášam slovné spojenie neni som, alebo nejsom
kraťase ked niekto povie tak sa mi nožik vo vrecku otvára😂
ja neznasam slovo chrasta. znie to nechutne.
@anonym_autor trigovica (tusim trnavske narecie), prezistím, zapieklo ma, rajčina/rajčiaky, páčik (akoze like), sližikova (namiesto rezancova). Celkovo trnavske a zapadniarske narecie mi sposobuje krvacanie v usiach 😂. Chapem vsak aj ich ked to iste povedia na vychodniarske 😜. Celkovo mi vsak pride viac "cool" povedat :Ta ňe?! Ako: No neee?!
kekse, kraťase, rajčiny, kopec srandy, a ... najviac mi drása uši preafektovaný človek
rupsak
Budz ticho,nak, nieaky, rupsačik,šiatky
Mne celkovo prekážajú nárečia a nespisovné slová v ústnej a písomnej komunikácii. V prípade ľudí pod 70 rokov je to sedlačina a primitivizmus, že sa nedokázali naučiť ani spisovne vyjadrovať v materinskom jazyku.
Smer lekár 😅
Idem do doktora - vzdy si predstavim nieco ako scenu z ghost ked swaize vstupoval do tela whoopi goldberg 😂😂😂
Citaj s porozumenim
@anonym_autor tehuľka- neznášam 😂 a potom keď niekto používa ide byt… v spojení ide byt teplo a pod.
Ideme PRI MORE....
Som tehu, gyndoš 🤮
Niaky/nieaky 😫
NaDstavit namiesto nastavit.
Neznášam vychodniarčinu, je mi z tej komoleniny fyzicky zle 😄
Každodenné otázky typu či je to duch alebo pozitivny test? anko, mrcha, gynda, tehu, a celkovo slizké zdrobneniny
V poslednom čase tu často vidím slovné spojenia bez predložky - idem kaderníčke, idem doktorke. Tak toto.
..budete ma odcudzovať...

Pól roka (vtedy chcem vzdy napisat, ze pól je severny a juzny)
Vonka namiesto von, mrcha namiesto menštruácia. Najprimitivnejsie je písanie 2 čiarok namiesto úvodzoviek 🙄 a písanie medzery naľavo od čiarky, keďže sa má písať po čiarke, bodke, atď. Výrazom úplnej tuposti je napísať celý text malými písmenami bez jedinej čiarky a bodky.
@anonym_autor trigovica (tusim trnavske narecie), prezistím, zapieklo ma, rajčina/rajčiaky, páčik (akoze like), sližikova (namiesto rezancova). Celkovo trnavske a zapadniarske narecie mi sposobuje krvacanie v usiach 😂. Chapem vsak aj ich ked to iste povedia na vychodniarske 😜. Celkovo mi vsak pride viac "cool" povedat :Ta ňe?! Ako: No neee?!
@denithestrange1993 toto všetko normálne používam, tieto ti spôsobujú nevoľnosť? Zaujímavé.
Rajčiny?
Vidíš, ja keď počujem paradajky tak mi je zle.
NaDstavit namiesto nastavit.
@simsalabim to je tuším len konikovska špecialita
Toľko to ženy píšu, že to vyzerá ako spisovné.
Podobne ako odcudzovat.
Hlavne mi lezú na nervy milión x sa opakujúce témy
Kraťase, dva eurá, vianky, kamky a úplný hight light je tehuľka a materinský plurál 🙈
Neznášam , keď hlavne tehotné ženy, lebo tam to začína a neskôr matky, hovoria.Rodime, kakáme, už plienkujeme,..hnusný materinský plurál.Toto už neprekonáva žiadne slovo.
@simsalabim to je tuším len konikovska špecialita
Toľko to ženy píšu, že to vyzerá ako spisovné.
Podobne ako odcudzovat.
@lenkahvh nie je, hovori to aj moja kolegyna… a ano, odcudzovat / odsudzovat je tiez specialita a dost sa nas tym pozastavujem, ze to ludia nevedia pouzit, lebo v tych slovach je vyznam uplne jasny….
Tehu … kto to vymyslel, ako vobec prisiel na to slovo.. je problem napisat “som tehotná” ? 😀
Okrem spominanych mycka(umyvacka) a topi(kurit) 🤦
Skratka MM - to som videla len tu na koniku, som si myslela, že dáke fondy alebo také niečo, keďže je aj NN 😁
Určite zámena VON a VONKU. Potom zamieňanie predložiek "s, so" a "z, zo", ktoré neovláda každá druhá. Nechápem, prečo je to také ťažké sa naučiť. A slová rupsak, smer niekam, špinenie...

Či ?