icon

Aké slová/slovné spojenia neznášate?

Včera o 22:56

Čisto pre zaujímavosť ma zaujíma aké slovenské slová respektíve nejaké nárečia vám lezú na nervy🤣 ja napríklad neznášam slovné spojenie neni som, alebo nejsom

Strana
z3
martinmmartin
Včera o 22:58

Či ?

anonym_388a19
Včera o 23:18

kraťase ked niekto povie tak sa mi nožik vo vrecku otvára😂

anonym_ece822
Dnes o 00:19

ja neznasam slovo chrasta. znie to nechutne.

denithestrange1993
Dnes o 00:50

@anonym_autor trigovica (tusim trnavske narecie), prezistím, zapieklo ma, rajčina/rajčiaky, páčik (akoze like), sližikova (namiesto rezancova). Celkovo trnavske a zapadniarske narecie mi sposobuje krvacanie v usiach 😂. Chapem vsak aj ich ked to iste povedia na vychodniarske 😜. Celkovo mi vsak pride viac "cool" povedat :Ta ňe?! Ako: No neee?!

anonym_0668b5
Dnes o 02:57

kekse, kraťase, rajčiny, kopec srandy, a ... najviac mi drása uši preafektovaný človek

anonym_08bcb4
Dnes o 04:20

rupsak

anonym_7dc3e9
Dnes o 04:32

Budz ticho,nak, nieaky, rupsačik,šiatky

anonym_f57dfe
Dnes o 04:34

Mne celkovo prekážajú nárečia a nespisovné slová v ústnej a písomnej komunikácii. V prípade ľudí pod 70 rokov je to sedlačina a primitivizmus, že sa nedokázali naučiť ani spisovne vyjadrovať v materinskom jazyku.

fajnova
Dnes o 05:03

Smer lekár 😅

prasiatko30
Dnes o 05:03

Idem do doktora - vzdy si predstavim nieco ako scenu z ghost ked swaize vstupoval do tela whoopi goldberg 😂😂😂

anonym_b789da
Dnes o 05:35

Citaj s porozumenim

katulkagajdos
Dnes o 05:47

@anonym_autor tehuľka- neznášam 😂 a potom keď niekto používa ide byt… v spojení ide byt teplo a pod.

anonym_be0a75
Dnes o 05:53

Ideme PRI MORE....
Som tehu, gyndoš 🤮
Niaky/nieaky 😫

simsalabim
Dnes o 05:54

NaDstavit namiesto nastavit.

anonym_f741bb
Dnes o 05:55

Neznášam vychodniarčinu, je mi z tej komoleniny fyzicky zle 😄

anonym_4c38f2
Dnes o 05:58

Každodenné otázky typu či je to duch alebo pozitivny test? anko, mrcha, gynda, tehu, a celkovo slizké zdrobneniny

thereisabear
Dnes o 06:04

V poslednom čase tu často vidím slovné spojenia bez predložky - idem kaderníčke, idem doktorke. Tak toto.

jelenec448
Dnes o 06:06

..budete ma odcudzovať...

sticker
luccys
Dnes o 06:06

Pól roka (vtedy chcem vzdy napisat, ze pól je severny a juzny)

anonym_fca0de
Dnes o 06:08

Vonka namiesto von, mrcha namiesto menštruácia. Najprimitivnejsie je písanie 2 čiarok namiesto úvodzoviek 🙄 a písanie medzery naľavo od čiarky, keďže sa má písať po čiarke, bodke, atď. Výrazom úplnej tuposti je napísať celý text malými písmenami bez jedinej čiarky a bodky.

anonym_796342
Dnes o 06:09
@denithestrange1993

@anonym_autor trigovica (tusim trnavske narecie), prezistím, zapieklo ma, rajčina/rajčiaky, páčik (akoze like), sližikova (namiesto rezancova). Celkovo trnavske a zapadniarske narecie mi sposobuje krvacanie v usiach 😂. Chapem vsak aj ich ked to iste povedia na vychodniarske 😜. Celkovo mi vsak pride viac "cool" povedat :Ta ňe?! Ako: No neee?!

@denithestrange1993 toto všetko normálne používam, tieto ti spôsobujú nevoľnosť? Zaujímavé.
Rajčiny?
Vidíš, ja keď počujem paradajky tak mi je zle.

lenkahvh
Dnes o 06:11
@simsalabim

NaDstavit namiesto nastavit.

@simsalabim to je tuším len konikovska špecialita
Toľko to ženy píšu, že to vyzerá ako spisovné.
Podobne ako odcudzovat.

anonym_464691
Dnes o 06:12

Hlavne mi lezú na nervy milión x sa opakujúce témy

a0
Dnes o 06:13

Kraťase, dva eurá, vianky, kamky a úplný hight light je tehuľka a materinský plurál 🙈

polarnaziara25
Dnes o 06:15

Neznášam , keď hlavne tehotné ženy, lebo tam to začína a neskôr matky, hovoria.Rodime, kakáme, už plienkujeme,..hnusný materinský plurál.Toto už neprekonáva žiadne slovo.

simsalabim
Dnes o 06:20
@lenkahvh

@simsalabim to je tuším len konikovska špecialita
Toľko to ženy píšu, že to vyzerá ako spisovné.
Podobne ako odcudzovat.

@lenkahvh nie je, hovori to aj moja kolegyna… a ano, odcudzovat / odsudzovat je tiez specialita a dost sa nas tym pozastavujem, ze to ludia nevedia pouzit, lebo v tych slovach je vyznam uplne jasny….

flatwhite
Dnes o 06:27

Tehu … kto to vymyslel, ako vobec prisiel na to slovo.. je problem napisat “som tehotná” ? 😀

martinkatinka
Dnes o 06:29

Okrem spominanych mycka(umyvacka) a topi(kurit) 🤦

lenkahvh
Dnes o 06:29

Skratka MM - to som videla len tu na koniku, som si myslela, že dáke fondy alebo také niečo, keďže je aj NN 😁

belllinka
Dnes o 06:30

Určite zámena VON a VONKU. Potom zamieňanie predložiek "s, so" a "z, zo", ktoré neovláda každá druhá. Nechápem, prečo je to také ťažké sa naučiť. A slová rupsak, smer niekam, špinenie...

Strana
z3