icon

Ako efektívne zvládnuť učenie nemeckého jazyka?

16. feb 2026

Zdravím, zaujímalo by ma ako dlho ste sa učili nemecky jazyk ? Potreboval by som ten nemecky jazyk pracovné keďže pracujem v Nemecku ale nejak sa namna ten jazyk nelepí a ovládam len anglický jazyk na úrovni B2. Zaplatil som si aj osobnú lektorku ale nejako tie pokroky nevidím, čakal som že do roka zvládnem aspoň B1 úroveň ale vyzerá to tak že nie 😞 myslíte že pozeranie seriálov alebo filmov v nemeckom dabingu a nemeckom jazyku je dobrý nápad ? Alebo ak by ste dali nejaké rady bol by som rád.
Vďaka za odpovede

Strana
z2
hrabovo
17. feb 2026

Nie každému sa dá naučiť ten jazyk, môj otec je polovičný Nemec, rozprával na mňa nemecky od malinka, aj babka s dedkom.... Absolútne bezúspešne. Ten jazyk neviem, a nikdy hi ani vedieť nebudem. S aj problém nemám

anonym_cc8c5a
17. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_05159c áno, akurát čítam správu, ja blbý som neprečítal celý vyšší komentár 🤦‍♂️

@anonym_autor nemčina je na začiatku jednoducho dril. Potom to ide jednoduchšie.
Dokola dokola koncovky, členy, predložky, predpísané predložky k slovesam
Ich spreche mit meiner guten Schwester, mit einem kleinen Kind … opakovat opakovat
Potom to už ide jednoduchšie.
Vždy mi to potvrdili žiaci, keď som hovorila, že gramatiku treba tvrdo nacvičiť s učiteľom, slovná zásoba sa doladí na mieste.

Aj mne sa potvrdilo, že keď som v AT hovorila spisovne, boli domáci ku mne priatelskejší. Žila a pracovala som čisté medzi Rakúšanmi, žiaden cudzinec.

autor
Včera o 07:56
@hrabovo

Nie každému sa dá naučiť ten jazyk, môj otec je polovičný Nemec, rozprával na mňa nemecky od malinka, aj babka s dedkom.... Absolútne bezúspešne. Ten jazyk neviem, a nikdy hi ani vedieť nebudem. S aj problém nemám

@hrabovo to máš pravdu že nie každému sa dá naučiť ten jazyk, kolega si platil súkromné učiteľky, chodil do nemeckých škôl a nevie sa ani dohovoriť. V práci komunikuje len po anglicky

autor
Včera o 07:58
@anonym_cc8c5a

@anonym_autor nemčina je na začiatku jednoducho dril. Potom to ide jednoduchšie.
Dokola dokola koncovky, členy, predložky, predpísané predložky k slovesam
Ich spreche mit meiner guten Schwester, mit einem kleinen Kind … opakovat opakovat
Potom to už ide jednoduchšie.
Vždy mi to potvrdili žiaci, keď som hovorila, že gramatiku treba tvrdo nacvičiť s učiteľom, slovná zásoba sa doladí na mieste.

Aj mne sa potvrdilo, že keď som v AT hovorila spisovne, boli domáci ku mne priatelskejší. Žila a pracovala som čisté medzi Rakúšanmi, žiaden cudzinec.

@anonym_cc8c5a umna je problém v tom že som stále medzi Slovákmi čiže aj keď Nemec dačo povie a to neviem preložiť tak príde vedúci a to preloži

Strana
z2