icon

Ako sa naučiť aktívne cudzí jazyk?

2. máj 2026

Ahojte, na škole som sa učila angličtinu, mám už ďaleko po škole, rozumieť by som ešte angličtinu rozumela, ale problém je hovoriť. Ako ste sa naucili aktívne jazyk? Kurz alebo online doma, s kým ste hovorili? Veľmi by mi to v profesnom živote pomohlo posunúť sa vpred.

anonym_ea33b2
2. máj 2026

@anonym_autor normálne som da prihlásila do jazykovej školy. Chodila som rok. Pomohlo mi to na rozhovorenie. Teraz ešte používam praktiku (pro verziu) a rozprávam sa s AI tutorom, viem si odkontrolovať kde som urobila chybu.

anonym_70efe0
3. máj 2026

isla som do zahranicia, toto ti nikdy neda ziadna skola.

wagea
Včera o 15:06

Odporúčam kvalitného lektora. Ja budem ponúkať súkromné, firemné a v prípade záujmu aj skupinové kurzy odbornej angličtiny od roku 2027 (zameranie financie, dane, HR). Individuálne hodiny odbornej AJ sú však drahšie, preto veľa študentov siaha radšej po skupinovej výučbe alebo asynchrónnej výučbe (tzv. mentoring). Ja osobne pri učení sa cudzieho jazyka preferujem kombináciu asynchróonej výučby a konverzácií.

melanta
Dnes o 07:26

Aktívne samoštúdium, čiže každý deň minimálne hodina. K tomu online lektor pár krár týždenne, aspoň 3x hodina. V deň, kedy je online lektor nevynechať samoštúdium. Popri tom čítať a pozerať TV v danom jazyku. Ak máš základy zo školy, že máš aspoň úroveň A2, tak za rok vieš ísť kľudne na B2. Posledný jazyk, z ktorého mám certifikát C1 som sa naučila na C1 z nuly za 2 roky. Je to len o nastavení, že namiesto telky sa vo voľnom čase učíš.