Ako sa učiť nemčinu ako samouk?
Ahojte, chcela by som sa začať učiť nemecký jazyk ako samouk, čiže úplný začiatočník. Pozerám nejaké appky do mobilu, no v Google play je ich tam hrozne veľa. Máte nejaký tip na konkrétnu? Vďaka. 🙂
DW. Ale nebude ti to na nič. Žila som vonku 10rokov, učila sa nemčinu v škole, no nikdy som to nevyužila.
Môj manžel , keď sa sám učil Nemecky jazyk . Stiahol si aplikáciu DUOLINGO. S tým , že prešiel napríklad 5x slovíčka . A šiel pomaly a neponáhľal sa . Potom si pozeral filmy po nemecky , podkasty, videa a pomohlo mu to dosť . Nakoniec išiel pracovať do Nemecka a tam sa už zlepšil úplne v Nemčine . A dneska vie pekne komunikovať po nemecky . Najťažšia bola preňho gramatika - tie predložky atď . Ale ako sa hovorí pomaly ďalej zájdeš .. ja som sa takým štýlom učila španielčinu. A naučila som sa tak , že sa viem dohovoriť a to mi stačí .
ze appka 😂 ono naucit sa ako samouk znamena aj vediet si najst spravne zdroje, nie zobrat na MK appky
za mna jazykovka, chodim s dcerou s tym, ze ja si co-to pamatam zo zakladky a strednej, dcera bude deviatacka a maju 2 roky uz nemcinu... cize viac-menej sme na rovnakej urovni (spolu s tym ze ja som teda velmi vela zabudla a nikdy som nebola super z nemciny). Mame skveleho ucitela, ono hlavne je to aby si sa prave nejakou jednoduchou formou dostala tam, ze uz rozmyslas v nemcine a nie ze si vsetko vetu po vete prekladas...
mne sa najlepsie uci biflovanim naspamat celych viet a na to su dobre napr. assimil knihy (ked uz vies po anglicky).. toto na zaciatok, potom pridam nejake kratke jednoduche pribehy na pocuvanie, videa na youtube, filmy a serialy, hodiny s ucitelom.. podla toho co ti pasuje, ja som sa takto naucila po nemecky, spanielsky a madarsky a zlepsila som si anglictinu a francuzstinu

pripnem sa ak môžem...