História a alternatívy slova kamka
Kedy vzniklo slovo kamka? Pamätáte si, kedy sa približne toto slovo začalo používať? Napadá vás okrem kamoška, nejaký iný slovenský ekvivalent, ktorý sa používal?
@januska12323 to nie je pravda. kamka sme používali aj my a mám 55+ 🤦♀️ že 10 rokov, haha…
@biba_18 vazne? Ja mam 53 a nikdy som toto slovo nepouzila…. Mozno ma na to vplyv aj region.
@simsalabim a preto ma vždy pobavia príspevky ako tuto v diskusii ☺️😉
@simsalabim a preto ma vždy pobavia príspevky ako tuto v diskusii ☺️😉
@biba_18 uff a teraz vidim, ake pisem blbosti 🙈Lezim uz 4.den so zapalom priedusiek a horuckou a evidentne nie som pricetna (alebo mi prsty preskocili). Ja mam 55, nie 53 😂 Ale plati to, ze slovo kamka nie je v mojom slovniku. No Kamko a Kamka si pamatam.
Ja mám 47 rokov, Kamka a Kamku si pamätám, ale kamky som nemala, iba kamarátky a kámošky. Môj syn (11) tiež nemá kamky, iba kámošov a kamarátky. Mne osobne sa pri tomto slove otvára pomyselný nožík vo vrecku. Podľa mňa možno všetky kamky datovať do rovnakého obdobia ako tehuľky, Vianky a pod. Čo sa týka používateľského prostredia, tipla by som to na žienky, ktoré bolia zúbky, potrebujú zahustiť vlásky a urobiť nechtíky. 😉

@januska12323 to nie je pravda. kamka sme používali aj my a mám 55+ 🤦♀️ že 10 rokov, haha…
@biba_18 tak u nás nie 🤷