icon

História a alternatívy slova kamka

21. okt 2025

Kedy vzniklo slovo kamka? Pamätáte si, kedy sa približne toto slovo začalo používať? Napadá vás okrem kamoška, nejaký iný slovenský ekvivalent, ktorý sa používal?

Strana
z2
januska12323
22. okt 2025
@biba_18

@januska12323 to nie je pravda. kamka sme používali aj my a mám 55+ 🤦‍♀️ že 10 rokov, haha…

@biba_18 tak u nás nie 🤷

simsalabim
22. okt 2025
@biba_18

@januska12323 to nie je pravda. kamka sme používali aj my a mám 55+ 🤦‍♀️ že 10 rokov, haha…

@biba_18 vazne? Ja mam 53 a nikdy som toto slovo nepouzila…. Mozno ma na to vplyv aj region.

biba_18
22. okt 2025

@simsalabim a preto ma vždy pobavia príspevky ako tuto v diskusii ☺️😉

simsalabim
22. okt 2025
@biba_18

@simsalabim a preto ma vždy pobavia príspevky ako tuto v diskusii ☺️😉

@biba_18 uff a teraz vidim, ake pisem blbosti 🙈Lezim uz 4.den so zapalom priedusiek a horuckou a evidentne nie som pricetna (alebo mi prsty preskocili). Ja mam 55, nie 53 😂 Ale plati to, ze slovo kamka nie je v mojom slovniku. No Kamko a Kamka si pamatam.

ivanaks
22. okt 2025

Ja mám 47 rokov, Kamka a Kamku si pamätám, ale kamky som nemala, iba kamarátky a kámošky. Môj syn (11) tiež nemá kamky, iba kámošov a kamarátky. Mne osobne sa pri tomto slove otvára pomyselný nožík vo vrecku. Podľa mňa možno všetky kamky datovať do rovnakého obdobia ako tehuľky, Vianky a pod. Čo sa týka používateľského prostredia, tipla by som to na žienky, ktoré bolia zúbky, potrebujú zahustiť vlásky a urobiť nechtíky. 😉

jaroe
24. okt 2025
@anonym_autor

@janai1 potrebujem vedieť, kedy asi vzniklo to slovo. Či sa používalo v neskorých 90tych napríklad.

@anonym_autor myslím, že nie. Nikdy som ho v tých časoch nepocula

Strana
z2