icon

Je lepšie zaplatiť si lektora alebo skupinový kurz?

simonbrk
Včera o 00:03

Je dobrý nápad zaplatiť si lektora na učenie sa cudzieho jazyka? Jedna hodina (60 minút) stojí približne 20 €.
Uvažujem nad tým, pretože samoštúdium mi veľmi nejde a občas by sa mi zišla pomoc niekoho skúseného. Premýšľala som aj nad jazykovým kurzom, ale neviem, čo je lepšie.

Išli by ste do toho? Zaplatili by ste si lektora, alebo radšej skupinový kurz?

biba_18
Včera o 00:22

tak záleží… mne je lepšie ísť vlastným tempom teda ja a lektor. niekto to naopak nepotrebuje…
aký jazyk? a aká je tvoja úroveň jazyka? čo čakáš od učenia? aj na tom záleží…

spongebob1
Včera o 05:48

@simonbrk Ako profesional v tomto odbore ti poviem iba jedno, 1 student alebo maximalne 2 na rovnakej urovni.
Ak skupina, idealny parny pocet. Pri skupine, kde su 4 ludia, je to viacmenej o zabave. Kym vsetci nieco povedua, prvy zaspi, popripade precita.
O aky jazyk sa jedna?

anonym_79354d
Včera o 06:40

Lektor urcite, ten progres je niekde uplne inde. Zo skupinovych hodin benefituju najma ti slabsi studenti, na ukor tych sikovnych.

anonym_e860e3
Včera o 06:56

nechodila som na skupinove, to sa nemozem vyjadrit, ale samostatne ano. je to super, hlavne ked mas problem hovorit. je to len a len o tebe, celu hodinu si “ tlacena “ rozpravat iba ty. mne to velmi pomohlo.

biba_18
Včera o 07:54

@spongebob1 prečo párny počet?

spongebob1
Včera o 08:14
@biba_18

@spongebob1 prečo párny počet?

@biba_18 Napr. telefonicky rozhovor je vzdy o 2 ludich, treti sedi a pocuva. Nasledne je problem niekoho vybrat z dvojice, ktory bude robit dialog s tretou osobou. Potom za ziaci citia znevyhodneni.

biba_18
Včera o 08:29

@spongebob1 aha. lebo som chodila na kurz kde sme síce začínali väčšia skupina, ale skončili sme traja ... no ale pravda, telefonický rozhovor sme ako cvičenie nemali 🙂

katkaseiner
Včera o 08:35

za mna individualne. Lepsie sa lektor prisposobi tvojim potrebam, ak nieco potrebujes lepsie vysvetliť, neblokujes ostatnych

kiki68
Včera o 09:06

@simonbrk to je rozne, naj kurz, co som mala bol s 15 ludmi, to bol brutal a naucila som sa tam vela. Spravila skusku. Mala som lektora 1:1 a tiez dobre, ale chybala mi tam dynamika a cvicenia napr dialogov. Potom som mala a mam kurz kde sme 4 ludia a to je take akurat. Ale je to hlavne o tej dynamike a ako to Lektor vedie

martinadomianova
Dnes o 05:37

@simonbrk samoštúdium nejde ani mne. Chodila som na skupinové kurzy, ale čo som sa naučila, tak som aj zabudla. Keďže ten jazyk som ani nepoužívala. Osobného lektora som veru nemala. Takže neviem porovnať. Ale neviem čo Ti je lepšie. Či byť v okruhu pár ľudí alebo len sama s učiteľom.

spongebob1
Dnes o 06:34
@kiki68

@simonbrk to je rozne, naj kurz, co som mala bol s 15 ludmi, to bol brutal a naucila som sa tam vela. Spravila skusku. Mala som lektora 1:1 a tiez dobre, ale chybala mi tam dynamika a cvicenia napr dialogov. Potom som mala a mam kurz kde sme 4 ludia a to je take akurat. Ale je to hlavne o tej dynamike a ako to Lektor vedie

@kiki68 Trosku poopravim tvoj nazor. Mam sikovnych ziakov, ktorym staci povwdat 1x, potom su taki, ktori su ako zula a velmi tazko sa opracuvaju. Travis tyzdne s niecim, co ini vediet za den, dva. Za 10 minut viem, go clovek ovlada, po hodine ti poviem, ci to mysli vazne a bude naozaj chodit, alebo iba par hodin.

staryjarec
Dnes o 06:41

Skupina. Bude to určite zábavnejšie, môžete pomôcť jeden druhému, potiahnete sa, môžete sa prípadne spoločne pripravovať na hodiny. A v tomto prípade sa na ne budete skutočne tešiť. A v neposlednom rade, získate nových priateľov. Každý sme iný, ale mne vždy viac vyhovovalo učenie sa v skupine. Štyria v nej by bol asi optimálny počet.

anonym_f39aaa
Dnes o 07:08

@simonbrk ja neviem ti čo ti tu radia, či maju osobnu skusenost. Ale ja chodim 3roky na online skupinovy kurz, je to super. Sme super skupina, mavame aj stretnutia raz ročne. Su to skveli ludia. Ked druhy odpoveda, vobec nespim, ucim sa aj z chyb druhych. Dobry lektor vie ako na to, stale na hodine pracujeme, neni čas sa nudit, 1,5hodiny prejde ako voda. Okrem toho chodim na druhy jazyk, ale tam som len ja a lektor. Chcela som povodne skupinovy ale nenašla som. Je to naročnejšie, ked to porovnam, napredujem asi rovnako. Stali sme sa kamaratky, tak je to super. Na ten skupinovy sa tešim, je to oddych, uz to mam ako hobby. Čo sa tyka skupinovych kurzov, tak mame viac urovni, je jasne že niekto je slabsi a niekto lepsi. Ale skupin je vela podla naročnosti, ak je niekto ozaj slaby, zvačša ide do nižšej skupiny po dohode s lektorom.

anonym_f39aaa
Dnes o 07:13

@simonbrk na aky jazych chces ist? Mozno ti pomožem