icon

Koľko cudzích jazykov ovládate na akej úrovni?

Dnes o 10:40

Poprosím len slušne komentáre.

Len tak zo zvedavosti. Koľko cudzích jazykov ovládate a na akej úrovni ?
Fascinuje vás nejaký konkrétny cudzí jazyk ?

Strana
z2
biba_18
Dnes o 13:45

@vevesh tak nebavili sme sa o postupoch získania pečiatok na preklady ☺️ to bolo všeobecne k češtine…

anonym_5933fe
Dnes o 14:16

@anonym_autor
Len anglictina C2 - Native speaker

sisaka
Dnes o 14:33

Ja tým písmenám, čo tu píšete nerozumiem. Kde si to testujete?

vevesh
Dnes o 14:56
@sisaka

@sisaka na prislusnych jazykovych uradoch (alebo aj niektore jazykove skoly to ponukaju). Najdes aj kopec online-ponuk, ktore ti vyskusaju level zadarmo (i ked nie vzdy su spolahlive). Napr. Na uk-anglictinu je oxford alebo cambridge certifikat, na de- nemcinu certifikat od goethe instutu, na rakusku nemcinu tzv. ÖSD (österreichischer Sprachdiplom) atd. Na sk robil kedysi tuto skusku pre cudzincov jazykovedny ustav LS napriklad....

biba_18
Dnes o 15:08

@sisaka na školách, na štátnych jazykovkách, niekedy aj na neštátnych, alebo ako píše hore tak na jazykových inštitútoch… a samozrejme, môžeš si robit testy len tak z pasie. to že nemáš papier na skúšky neznamená že jazyk nevieš na nejakú úroveň, že…

biba_18
Dnes o 15:12

@sisaka a písmenká znamenajú úroveň A1 je taký pármesačný začitočník až po C2 čo je expert porovnateľný s native speakrom..

ludkka0407
Dnes o 15:17

Ja nemcinu B2/C1, pouzivam denne v praci, ucim sa ANJ, momentalne na urovni A2, chcela by som sa naucit citat a rozpravat po rusky (uz od detstva), zatial nemam casovu kapacitu🙂

anonym_027637
Dnes o 15:28

Angličtina a francúzština B2 písomná forma, hovorová C1,nemčina C1 (písomná aj hovorová), taliančina A2 (pokračujem v učení) a to mi stačí

thirstymonk
Dnes o 16:15

Viem po anglicky tak, že sa dohovorím a rozumiem aj odbornejšie texty. A toť vsio. Aj to mám problém s listeningom, rozprávať, písať a čítať nemám problém.

Potom viem po česky. Ale to asi vieme všetci :D

No a potom viem ešte dužo po polski. S písaním v poľštine mám ešte problém, najmä s tými ich kvačkami, viď link:

https://www.youtube.com/watch?v=AfKZclMWS1U

Ale rozprávať, počúvať, komunikovať nie je problém.

Inak neviem žiadnu inú reč a ani nechcem. Cudzie jazyky mi proste nejdú, ja som mág na fyziku, chémiu, biologiu a také radosti.

zuzana76
Dnes o 16:23
@biba_18

ovládam 3 svetové na b2/c1 podľa toho ako sa vyspím... ale v podstate mi stačí aj b2...
fascinuje ma jeden, ktorému ale vôbec nerozumiem 😒 prestala som sa mu venovať asi po mesiaci úplne frustrovaná že absolutne nechápem vôbec nič, ani syntax, ani morfológiu, nula, zero, nič ... zbytočne by som sa trápila ...
teda mi stačia tie 3 čo viem ...

@biba_18 aky to je jazyk?

sisaka
Dnes o 16:23
@biba_18

@sisaka na školách, na štátnych jazykovkách, niekedy aj na neštátnych, alebo ako píše hore tak na jazykových inštitútoch… a samozrejme, môžeš si robit testy len tak z pasie. to že nemáš papier na skúšky neznamená že jazyk nevieš na nejakú úroveň, že…

@biba_18 Aha, a kde si tie testy robíš len tak neoficiálne? Predpokladam, že ľudia nemajú všetky jazyky, čo tu spomenuli oficiálne potvrdené nejakým certifikátom

zuzana76
Dnes o 16:25
@sisaka

@sisaka to je podla CEFR - Common European Framework of Reference for Languages - asi sa pouziva len v Europe, napr. v Lat Amerike to nepoznaju.

Spoločný európsky referenčný rámec pre jazykové znalosti (CEFR/SERR) je medzinárodný štandard Rady Európy na hodnotenie jazykových schopností. Definuje šesť úrovní (A1 až C2), ktoré určujú, čo dokáže študent v jazyku – od začiatočníka po experta. Slúži na porovnanie kvalifikácií a zručností v celej Európe.Kľúčové aspekty CEFR (SERR):Šesť úrovní (A1 - C2): Rozdelené do troch hlavných skupín: základná znalosť (A1, A2), samostatný používateľ (B1, B2) a skúsený používateľ (C1, C2).

zuzana76
Dnes o 16:27
@sisaka

@biba_18 Aha, a kde si tie testy robíš len tak neoficiálne? Predpokladam, že ľudia nemajú všetky jazyky, čo tu spomenuli oficiálne potvrdené nejakým certifikátom

@sisaka ja mam dva jazyky vystudovane na VS, takze to je uroven C1, a spanielcinu som si robila online test a vyslo mi B2-C1, mozno B 2 som, C 1 urcite nie.

anonym_027637
Dnes o 16:36
@sisaka

@sisaka ja mam napr na angličtinu Cambridge B2 ,na francúzštinu Delf B2 (tie sú medzinárodne uznávané)a cez jazykovú školu na hovorovej úrovni skúšku na C1a diplom , (ten ale nie je medzinárodne uznávaný), a na nemčinu C1 Goethe, čiže v podstate mám z každého skúšku v danej úrovni, žiaden online test kde sa vieš akože otestovať, predsa len tie online testy na určenie úrovne nie sú až také presne ako "fyzická skúška" kde máš nielen písaný text, ale aj počúvaš, aj rozprávaš a aj píšeš a následne čakáš 3-6mesiacov na výsledok a diplom.

vevesh
Dnes o 16:56
@sisaka

@sisaka kazdy ako sa mu paci, ja mam na 5 jazykov oficialne papiere, niekto ani na jeden, aj ked ich vie mozno lepsie a na lepsej urovni...🤷‍♀️

katulienocka999
Dnes o 17:11

Nemčina a angličtina medzi B2 a C1, certifikát na angličtinu nemám takže je to iba odhad 😁 fascinuje ma japončina, snáď raz sa začnem učiť aspoň základy 🙂

autor
Dnes o 17:44
@katulienocka999

Nemčina a angličtina medzi B2 a C1, certifikát na angličtinu nemám takže je to iba odhad 😁 fascinuje ma japončina, snáď raz sa začnem učiť aspoň základy 🙂

@katulienocka999 mňa najviac fascinuje grécky alebo turecký jazyk. Snáď jedného dňa 🙂

marianarem
Dnes o 20:30
@anonym_autor

@katulienocka999 mňa najviac fascinuje grécky alebo turecký jazyk. Snáď jedného dňa 🙂

@anonym_autor No s grectinou a turectinou sme na tom podobne 🙂 Po grecky sa tak po kuskoch ucim uz roky, uz som v stadiu, ze v pohode citam knihy, ale s rozpravanim je to slabe, nemam kde. Turectina to skor len poznam rozne slova, viet vytvorim len par. Inak v praci denne pouzivam anglictinu, mala som kedysi priatela v Taliansku, vtedy som hovorila uplne plynule po taliansky. Roky som sa ucila nemcinu a francuzstinu, ale vela som uz pozabudala, rustina, spanielcina, polstina - ked treba, ako-tak sa dohovorim a nejake knihy som precitala, film pozerat mozem. Portugalcina, vdaka ostanym romanskym jazykom celkom dobre rozumiem. Inak ma velmi zaujima etymologia a aj v robote sa niekedy venujem skumaniu jazykov, takze poznam rozne slova hlavne z indoeuropskych jazykov, nieco z turkickych alebo semitskych.

Strana
z2