icon

Koľko cudzích jazykov ovládate na akej úrovni?

Dnes o 10:40

Poprosím len slušne komentáre.

Len tak zo zvedavosti. Koľko cudzích jazykov ovládate a na akej úrovni ?
Fascinuje vás nejaký konkrétny cudzí jazyk ?

Strana
z2
biba_18
Dnes o 10:46

ovládam 3 svetové na b2/c1 podľa toho ako sa vyspím... ale v podstate mi stačí aj b2...
fascinuje ma jeden, ktorému ale vôbec nerozumiem 😒 prestala som sa mu venovať asi po mesiaci úplne frustrovaná že absolutne nechápem vôbec nič, ani syntax, ani morfológiu, nula, zero, nič ... zbytočne by som sa trápila ...
teda mi stačia tie 3 čo viem ...

melanta
Dnes o 10:56

Zo 4 jazykov mám certifikát C1, z toho AJ a arabčinu používam bežne pracovne, nemčinu občas. 2 roky som sa učila švédčinu, keďže sme žili v Stockholme, druhý rok sa učím španielčinu, pretože tam trávime vianočné sviatky a väčšinu letných prázdnin. Chcela by som hovoriť francúzsky a čínsky. No a síce som z generácie, ktorá sa na ZŠ učila povinne ruštinu, tak si netrúfam ani len na úroveň A1.

melanta
Dnes o 10:57
@biba_18

ovládam 3 svetové na b2/c1 podľa toho ako sa vyspím... ale v podstate mi stačí aj b2...
fascinuje ma jeden, ktorému ale vôbec nerozumiem 😒 prestala som sa mu venovať asi po mesiaci úplne frustrovaná že absolutne nechápem vôbec nič, ani syntax, ani morfológiu, nula, zero, nič ... zbytočne by som sa trápila ...
teda mi stačia tie 3 čo viem ...

@biba_18 ktorý jazyk? Myslím ten, ktorý si zanechala. Pre mňa je presne z tohto dôvodu postrach tá čínština.

vikusjk
Dnes o 10:59

@anonym_autor och no ja len AJ (aktivne, pouzivam denne v praci), madarcinu od detstva, uz som zabudla nejake gramaticke veci a niekedy sklonujem ako hotentot 🙈 nemcinu som mala na skole, ale z nej viem tak tri vety, cize nula cela nula nic, ale ucim sa korejcinu, zatial level 1A, od septembra 1B (teraz mam pauzu kvoli dipIFR). No a fascinuje ma asi spanielcina a cinstina, tie dva jazyky by som chcela vediet, ale zatial sa ich nechystam ucit, kedze mam ine rozbehnute a tiez uz starnem 🙈a teda ako slovenka klasika cestina, to asi viac menej kazdy slovak tak nejak historicky...

biba_18
Dnes o 11:00

@melanta klingončina 😂
používam v podstate iba 2 frázy, pri privítaní a pri odchode ...

anonym_135af4
Dnes o 11:02

@anonym_autor ka tk slovensky na A1

vikusjk
Dnes o 11:02
@biba_18

@melanta klingončina 😂

@biba_18 to sa niekde aj poziva? AI mi napisala, ze je to umelo vytvoreny jazyk pre star trek 😅

melanta
Dnes o 11:03
@biba_18

@melanta klingončina 😂

@biba_18 ha ha, môj muž je Startrek fanúšik, tiež vie iba pár fráz, lebo že viac nedokázal, že to je úplne mimo jeho logiku.

biba_18
Dnes o 11:04

@vikusjk kľudne ho môžeš používať kde chceš - pokiaľ ho ovládaš ... no a čo že mu nikto nerozumie 😂 ale ako vravím, nešlo mi to do gebule 😒 ja musím jazyku rozumieť, ako funguje, nestačí sa mi nabifliť vety ...

simsalabim
Dnes o 11:04
@biba_18

@melanta klingončina 😂

@biba_18 jeeej, aj ja mam rada Star trek 😉
Ja ovladam AJ na urovni C2, rustinu som mala C1, ale desatrocia nepouzivam, nemcinu rozumiem vsetko, hovorim tazsie - naucila som sa ju za sociku z rakuskej telky, v skole som ju nemala. Chorvačtinu rozumiem vsetko, kedysi som hovorila plynule a mam ju niekde zabetonovanu za barierou - otec nas ju neucil, tak iba z prazdnin som sa naucila, ale babka zomrela, ked som mala 10, tak som vsetko zabudla, resp. sa to schovalo za opevnene hradby. Asi keby som zacala trenovat, vyplavalo by to na povrch. Ale to nie je svetovy jazyk.

minilla
Dnes o 11:23

Ovladam anglictinu a taliancinu na urovni C2, pracujem na spanielcine, zatial B1. V buducnosti by som sa rada vratila k nemcine, ktoru som studovala na strednej. A teda sen je korejcina, ale som asi prilis leniva sa ucit slovicka v inej abecede, aj ked samotne znaky ovladam.

anonym_802f37
Dnes o 11:34

Anglicky uplne plynulo. A Nemecky beznu debatu rozumiem, akurat by som mal problem hovorit

anonym_6a0af2
Dnes o 11:39

Ruky-nohy jazyk, level expert. Dohovorim sa aj na druhej strane zemegule

anonym_ec869f
Dnes o 12:17

Nemecky C2, anglicky C1. Ucila som sa spanielcinu, uz som bola na tom celkom fajn ale vsetko som zabudla. Viem citat azbuku. Mozno ked maly zacne v skole cudzie jazyky, pridam sa k nemu. Tipujem ze zacne francuzstinou.

A fascinuje ma madarcina. To ani zatat, ani naznak porozumenia. Mam kamosku madarku, pytam sa ci je to tazka rec - ona ze ani sa nepokusaj 🤣

nikoletta1712
Dnes o 12:17

@anonym_autor Ja viem po taliansky ( mám certifikát B2) a po nemecky ( bez certifikátu), ale rozumiem a dohovorím sa…
Ja obdivujem každého, kto ovláda cudzí jazyk - rada stretávam takýchto ľudí…

anonym_964b6e
Dnes o 12:23

@anonym_autor hanbím sa za to. Ale len materinský, počas školy som sa učila anglický aj francúzsky jazyk, ale keďže som ho nepotrebovala, nepoužívala, zanedbala som to a teraz viem tak pár fráz. A neviem sa to ani naučiť. Ešte keď to je napísané, tak si to preložím, ale keď na mňa niekto začne hovoriť, konečná.

kiki68
Dnes o 12:24

Slovencina - materinsky a maturita by mala asi zodpovedat c1, anglicky c2 ( uni ), nemcina c1 ( denne a certifikat k tomu), cestina b2 ( vyrastala som s tym bilingualne ako dieta), svedsky-a1 - viem v tom citat a nieco povedat. To je len Hobby jazyk

biba_18
Dnes o 12:28

tak češtinu ani nepočítam 😂

kiki68
Dnes o 12:32
@biba_18

tak češtinu ani nepočítam 😂

@biba_18 je rozdiel v tom pozerat serial a napr robit preklad nejakej studie.

anonym_63cfbc
Dnes o 12:49
@kiki68

@biba_18 je rozdiel v tom pozerat serial a napr robit preklad nejakej studie.

@kiki68 tak el odbornu študiu nebude robit vela ludi ani v slovenčine 😂😂😂

d_ivana
Dnes o 12:56

@anonym_autor Nemčinu C1, angličtinu nemám potvrdenú certifikátom, ale myslím, že medzi B1-B2.

anonym_db4dcc
Dnes o 13:00

Nemecky jazyk používam denne od 9-17.00 v práci....čiže aktívne C2, angličtina pasívne, rozumiem, hovoriť neviem...
Páči sa mi taliančina, ale už som lenivá sa učiť

kiki68
Dnes o 13:00
@anonym_63cfbc

@kiki68 tak el odbornu študiu nebude robit vela ludi ani v slovenčine 😂😂😂

@anonym_63cfbc No ked prekladas napr z aj do cz a naopak, aspon ja som mala dve firmy v energetike a tie si davali robit studie a tie sa museli prekladat. V tych casoch to bolo velmi dobre platene.

vevesh
Dnes o 13:06

C2 - 2 jazyky, C1- 3 jazyky, B2- 2 jazyky, A2- 1 jazyk

a0
Dnes o 13:09

Ovládam plynule len AJ, základne frázy NJ a učím sa aktuálne taliančinu.

nikoletta1712
Dnes o 13:27
@vevesh

C2 - 2 jazyky, C1- 3 jazyky, B2- 2 jazyky, A2- 1 jazyk

@vevesh Wow, ja som zvedavá aké sú to jazyky🫢…Klobúk dole👌🏽

biba_18
Dnes o 13:29

@kiki68 veď hej, ale na pečiatkové preklady potrebuješ skúšky na hociktorý jazyk. na b2/c1 v češtine sa až tak učiť nepotrebuješ, zvlášť moje ročníky…

vevesh
Dnes o 13:36
@nikoletta1712

@vevesh Wow, ja som zvedavá aké sú to jazyky🫢…Klobúk dole👌🏽

@nikoletta1712 c2- anglictina, nemcina, c1- francuzstina, kurdstina, cestina, b2 - taliancina, spanielcina, a2- perzstina. Plus viem citat v grectine a latincine (malo rozumiem), danstinu trochu rozumiem a azbuku ma mozu aj zabit, toto sa asi nikdy nenaucim citat🫣ale na rustinu som chodila 2 roky...🫣🫣

vevesh
Dnes o 13:39
@biba_18

@kiki68 veď hej, ale na pečiatkové preklady potrebuješ skúšky na hociktorý jazyk. na b2/c1 v češtine sa až tak učiť nepotrebuješ, zvlášť moje ročníky…

@biba_18 na peciatkove preklady ti nestacia skusky a certifikaty, to len tak mimo temu...🙃

nikoletta1712
Dnes o 13:43
@vevesh

@nikoletta1712 c2- anglictina, nemcina, c1- francuzstina, kurdstina, cestina, b2 - taliancina, spanielcina, a2- perzstina. Plus viem citat v grectine a latincine (malo rozumiem), danstinu trochu rozumiem a azbuku ma mozu aj zabit, toto sa asi nikdy nenaucim citat🫣ale na rustinu som chodila 2 roky...🫣🫣

@vevesh Ty kokos, wow, super!…Kurdstinu a perzstinu?-rešpekt👌🏽

Strana
z2