Koľko jazykov ovládate?
Baby, túto tému nezakladám s cieľom rozpútať tu nejakú súťaž 🤗 Som len úprimne zvedavá. Navyše obdivujem každého kto ovláda okrem svojho rodného jazyka nejaký ďalší a na fakt dobrej úrovni. Ja sa už dlhé roky učím angličtinu a stále som tak na úrovni B2. Chcela by som začať ešte s nejakým ďalším, no neviem či to má zmysel. Tak sa teda pochváľte...
@lenuska999
Anglicky, žila som v UK 13r.
Začala som sa učiť Nemčinu teraz A2.
Viem čítať po Poľsky, rozumiem počúvaním. Písať neviem, rozprávať B1.
Dohovorim sa anglicky, ale nie vzdy 🙈 a trochu rozumiem polsky, ale hovorit neviem.
SK, CZ, ENG
@lenuska999 ja som na tom podobne, zamrzla som na anglictine na B2 😆
Tak ja mam dva rodne jazyky HU a SK ☺️ a strasne som rada, ze mam toto stastie, kedze zatial som z toho iba vzdy vytazila. Aj moj aktualny job mam vdaka tomu, ze ovladam aj madarcinu, kedze je to korporat, ktory zastresuje trh pre SK, CZ, HU a AT.
Okrem toho viem aj anglicky, uroven by som povedala tak niekde medzi B2 a C1, k praci mi to staci, bezproblemov sa vsade dorozumiem ☺️.
Ja len slovensky, manžel plynule nemecky (využíva v práci, plus študoval strednú vo Viedni)
Závidím všetkým ľuďom , čo vedia, ja som na to vôbec neni, veľmi by som anglicky chcela vedieť
slovenčinu a češtinu nepočítam, okrem toho ešte 3 svetové jazyky.
poľsky rozumiem na pol ucha, hlavne keď pozerám seriál tak po pár častiach sa už chytám…
@lenuska999 poľsky, anglicky zdokonaľujem a planujem začať po lete s taliančinou.
a či to má zmysel? tak na to nepozerám 😏
Anglicky sa dorozumiem aj písať viem. Poľský rozumiem, hovoriť neviem, ruský - ovládam azbuku, čiže prečítať viem, ale povedať okrem pár slov nič. A teraz sa druhý rok učím španielčinu.
slovenčinu a češtinu nepočítam, okrem toho ešte 3 svetové jazyky.
poľsky rozumiem na pol ucha, hlavne keď pozerám seriál tak po pár častiach sa už chytám…
@biba_18 Ake su tie 3 svetove? Studovala si ich alebo ako samouk? Mna to vzdy tak fascinuje, ked niekto ovlada tolko jazykov, mam sesternicu, ktora ovlada okrem SK plynule 6 jazykov, ale ona bola od malicka genius na jazyky ☺️.
česky, taliansky, rusky, dohovorim sa polsky, srbochorvátsky a španielsky
ja len slovenčinu,češtinu,jasné ruštinu rozumiem,tá bola povinná,ale dohovoriť by som sa už asi nevedela.
Nemám na to bunky,skúšala som maďarčinu,lebo mama ju ovládala,skúšala som nemčinu,angličtinu....mám vyoperované bunky na jazyky🙄
@oceanahory anglina, ruština, to som mala od zš, z nich mám aj maturu. potom som študovala najprv individualne s lektorom a neskôr na jazykovke niekoľko rokov španielčinu, z toho nemám papier, nechcela som, ale na b2 by to bolo podla lektora. aj a rj využívam v práci, španielčina je pre radosť. nie som talent na jazyky bohužiaľ 😏
@oceanahory dnes som čítala nejaký článoček o stallonem, po taliansky, taliansky neviem ale to čo som potrebovala zistiť som zistila 😏 lebo to bolo také španielčine podobné…
Ak nerátam slovenčinu a češtinu tak angličtinu na komunikatívnej úrovni😊 Viem aj po maďarsky ale to je už trošku horšie, plynulé to nie je vôbec ale dorozumiem sa. Veľmi máličko viem z nemčiny…
Materinský jazyk a slovenčinu ale v prácivyužívam materinský jazyk na 75% a SJ na 25%. V škole bola povinná ruština, neskôr NJ ale ako nepovinné. Tri krát som sa odhodlala naučiť sa AJ už v dospelosti ale nemám na to bunky, prvý krát to bola knižka + 6 ks kaziet do magiča, ale to asi mladším ročníkom nič nehovorí, neskôr.dvd. tretí krát keď boli deti malé a začali sa učiť začala.som.aj ja. Slovám rozumiem keď ich počujem ale dohovoriť by som sa nedokázala. K.praci a ku.každodennému životu nepotrebujem, tak som veľa zabudla. Češtinu som mala.volakedy som slušne ,, žíkala ,,mala som tam casť rodiny.
rozumiem po poľsky, nemčinu trochu, učila som sa na základke pred 100 rokmi, ruštinu sme mali povinnú, takže to sa celkom dohovorím A učím sa angličtinu - ako samouk. Ale asi z angličtiny viem viac ako z nemčiny. Z NJ mám skúšku B1, ale isto ju už neovládam na tej úrovni, keďže po nemecky skoro nerozprávam už pár rokov a slovíčka sa vytrácajú. Teraz tak max asi A2. Ale ja tvrdím, že ak sa niekto chce dohodnúť, tak sa dohodne a cudzinec ak bude chcieť, tak ti bude rozumieť. Samozrejme, češtinu nepočítam. To je samozrejmosť, aj keď tam mám niekedy problém s i y, lebo niekde to majú naopak.
ja len slovenčinu,češtinu,jasné ruštinu rozumiem,tá bola povinná,ale dohovoriť by som sa už asi nevedela.
Nemám na to bunky,skúšala som maďarčinu,lebo mama ju ovládala,skúšala som nemčinu,angličtinu....mám vyoperované bunky na jazyky🙄
@rozculena vieš čo, ja som si myslela, že rusky už neviem, ale keď som bola pracovne v Moskve, ( pred cca 15 rokmi) tak som bola prekvapená sama zo seba, koľko som si spomenula. 🙂
Angličtinu a ruštinu mám vyštudovanú na VŠ. Skončila som v 2001. V práci používam najmä AJ a nemecky viem veľmi dobre, ale bez akýchkoľvek skúšok a certifikátov, keďže je to manželov rodný jazyk a sme spolu takmer 20 rokov.
@lenuska999 ja nie som vôbec jazykový typ, ale som taký večný študent, snažím sa, aj keď na to nemám predpoklady. Slovenčina rodný jazyk (čeština z kníh, filmov + rodina a priatelia, ale to nerátam). V práci hovorím/píšem na 90% anglicky. Maturovala som z nemčiny, aj kurz som si robila popri práci, chodila som tiež na kurz taliančiny + samoštúdium. Rozumiem aj poľsky. Ale to sú jazyky, čo nevyužívam denne, čiže vždy sa musím do toho nanovo dostať, aby som dokázala niečo vyprodukovať. Mala som IT kolegu, PL priateľov, ale odsťahovali sa, tak nemám s kým precvičovať.
Anglina plynule , nemecky bezna konverzacia ( maturitu), francuzstinu mam 3 roky, rustinu som mala na zakladke jedine azbuku viem dodnes - inak skoro nic, a z latiny mam skusku🙈
HU materinsky jazyk, SK "skolsky jazyk", vyrastala som na Bravo/Bravo girl, takze aj CZ,
okrem toho 10 r. ANG a 12r. NEM, ale nanajvys B2
@lenuska999 angličtina B2 a taliansky jazyk C2 úroveň materinský jazyk.
Anglicky, francúzsky, poľsky, maďarsky, rozumiem taliansky
ak neratam slovensky a cesky jazyk ...tak este 4 dalsie...ale chcem sa naucit este dva, ale az tak o desat rokov teraz chcem hlavne spat (mam male dieta)...a 4om dalsim rozumiem, ale nerozpravam nimi... najcastejsie pouzivam len anglicky a slovensky jazyk...
Slovenčinu a nemčinu na úrovni native speaker, angličtinu a ruštinu na C1, francúzštinu na B2 (s desivým prízvukom) a albancinu na A2. A kedysi som vedela v 30 jazykoch povedať milujem ťa (nepýtajte sa ma, načo mi to kedy bolo - nikdy na nič - ale v puberte sa nám to zdalo hovadsky cool)
Slovenčinu a nemčinu na úrovni native speaker, angličtinu a ruštinu na C1, francúzštinu na B2 (s desivým prízvukom) a albancinu na A2. A kedysi som vedela v 30 jazykoch povedať milujem ťa (nepýtajte sa ma, načo mi to kedy bolo - nikdy na nič - ale v puberte sa nám to zdalo hovadsky cool)
@vroni to milujem ta v 30tich jazykoch je super 😂❤️ ja som sa tak tie v pubertalnom veku ucila ratat iba v 20tich jazykoch do 10
Slovenčinu nepočítame, tak madarsky, poľsky, česky, rusky, nemecky, anglicky a turecky, ale nepýtaj sa na úroveň, učila som sa ešte za komunizmu, vtedy úrovne neboli 😀

@lenuska999 ja ken slovenský jazyk a čeština iné len slabšie