icon

Lektor cudzieho jazyka: Výhody človeka v porovnaní s AI?

Dnes o 10:23

Máte niekto AI lektora na cudzí jazyk? Ako ste s ním spokojné? ja som mala lektorku na angličtinu, ale je to pár rokov dozadu, potom klasickú výučbu v jazykovej škole a teraz hľadám nové možnosti. Premýšľam nad súkromnou lektorkou zo Slovenska (vyššia cena), súkromnou lektorkou z italky či preply (tam ma odrádza taký neosobný prístup, aj keď cenovo úplne inde ako slovenskí lektori) a jazykovou školou (individuálne lekcie sú cenovo porovnateľné so súkromným SK lektorom, skupinové už nechcem - neosobné). ešte ma zaujal mentoring, ale s tým nemám priamo skúsenosť. AI lektora som zatiaľ nemala, ale nedávno tu bola diskusia o tom, len ju už nevidím... Aké sú vaše skúsenosti?

biba_18
Dnes o 10:55

ani slovenská lektorka s "osobným" prístupom ti nezaručí že sa niekam pohneš - záleží na jej schopnostiach učiť ale aj na vašej vzájomnej osobnej chémii...
tiež preferujem individuálne lekcie, ale na základe vlastných skúseností by som ti odporučila najprv zopár lekcií na skúšku ... dokonca som mala aj také lektorky, ktoré som vlastne ani nemala, ostalo pri prvom rozhovore ...
ai som neskúšala ... ja sa rada pýtam na veci ktoré neviem ... a to zatiaľ si nemyslím že by mi ai vedela odpovedať (stačí že ma rozčuľuje môj chatgpt keď mi trepe hlúposti)
už som uvažovala nad italki - ale zas až tak ma moja úroveň jazyka netrápi - ale ak by, najprv by som vyskúšala italki, až potom ai ...

anonym_60a446
Dnes o 12:03
@biba_18

ani slovenská lektorka s "osobným" prístupom ti nezaručí že sa niekam pohneš - záleží na jej schopnostiach učiť ale aj na vašej vzájomnej osobnej chémii...
tiež preferujem individuálne lekcie, ale na základe vlastných skúseností by som ti odporučila najprv zopár lekcií na skúšku ... dokonca som mala aj také lektorky, ktoré som vlastne ani nemala, ostalo pri prvom rozhovore ...
ai som neskúšala ... ja sa rada pýtam na veci ktoré neviem ... a to zatiaľ si nemyslím že by mi ai vedela odpovedať (stačí že ma rozčuľuje môj chatgpt keď mi trepe hlúposti)
už som uvažovala nad italki - ale zas až tak ma moja úroveň jazyka netrápi - ale ak by, najprv by som vyskúšala italki, až potom ai ...

@biba_18 vies co, sice som neskusal, ale zrovna na toto by AI mohla byt dobra a malo vymyslat...