Ako odmietnuť rodinný výlet do Tatier?
Ahojte … mame ist 3-4 rodiny na 4 dnovy pobyt na chatu do tatier vsetci mame deti rozne vekove kategorie od 1 roka po 14 . Ide o to ze su to mamzelovi kolegovia so zenami, ja ich vobec nepoznam dobre, videla som ich mozno 3x v zivote a necitim sa na tento vylet. Jedna vec je ze poznam od mamzela nazory na vychovu a stravu deti , vsetko bio , ziadna sladkost , varia bez soli atd , rodili doma v bazenoch proste ja som uplne z ineho sudka uz ani z tohto hladiska tam nechcem ist ze ich ani nepoznam a asi ani netuzim. Su taka zohrata partia ten zvysok nakolko maju rovesnikov deti. Manzel je inak uplne za aby sme tam nesli nakolko pozna moj nazor len zase syn by sa dobre vyhral v snehu aj s detmi .. nechcem aby ste na mna pozerali sebecky len aj mne bude uzko 4 dni s ludmi s ktorymi nemam chemiu…Poradte ako z toho vycuvat.
Nešla by som
ja by som isla 😂😂 ale vopred by som.manzela upozrnila, ze ja budem sama sebou kazdu sekundu a jak mi huba narastla 🤣 takze ak by mu to nevadilo podme bude sranda, ale bavit sa budem asi len ja 😂😂
Ja by som šla kvôli dieťaťu. Aby sa vyhralo. Nikto nehovorí že sa musíte prispôsobiť v stravovaní, či zmeniť svoj spôsob života. V živote sa vždy budeš stretávať s ľuďmi ktorí žijú inak. Predpokladám, že takéto eko-bio mamičky by mali rovnako raziť filozofiu tolerancie. Ak nie, nauč ich to. "Ja to mám takto a som rada že ste tak tolerantné, že to tu nebudeme rozoberať" 🙂 Vždy je o čom sa rozprávať. Treba obísť politiku, náboženstvo, v tomto prípade aj stravu a výchovu ... Počasie to istí 🙂
Pokial tam nechcete ísť obaja, tak tam nechoďte predsa. Nech manžel povie kolegom, že ste napr. Chorí alebo idete niekam inam už. Za mna by to bolo vybavené. Choďte niekam vy ako rodina, kde sa v snehu môže aj dieťa vyblázniť
@koniarova Tiež si myslim. Zatial ich autorka nepozná, stretla sa s nim par razy na chvilu. Moze sa z nich vyklut celkom dobrá partia, ved dovolenka, uvolnenie... A ak by to nefungovalo, vzdy si moze rodina spravit vlastny program a možno nebudu jedini. A treba vziat do uvahy aj to, ze su to manzelovi kolegovia. Ktovie ako by na neho pozerali, ked je vsetko dohodnute, rezervovane a on s rodinou zrazu nepojde. Vztahy v praci su dolezite.
Ja by som nesla, lebo 4 dni je veľa. Chcem mať kľud, keď už mám konečne voľno, nie cudzích ľudí okolo. Ak máte tak odlišne názory a ona naozaj dokáže komentovať že dieťa nebolo kojene, už dupľom nepotrebujem taku spoločnosť ( a to som teda kojila dlho )
Ja ešte na margo toho že píšeš, ako naschval dávaš fotky ako je malému dobre v jasliach od 1,5 roka, nech to vidí ona, homeschooling lady, práveže tym, že to tam dávaš ju utvrdis v tom, že ona ma pravdu a ty sa len zúfalo pokúšas dokázať že jasle sú ok. Mne sa už x krát potvrdilo, že kto dáva veci na FB, tak len utešuje seba, že si žije ok. Hra divadlo pre iných a doma je pravda iná. Nemusí to tak byt s vami, ale ona taky názor bezpečne ma a každá tvoja fotka znamená “chudák dieťa, furt jasle, matka musí neustále dokazovať, že neurobila chybu…”
@mamutka cosi ja to nerobim kvoli dokazovaniu, jasle davaju fotky na svoj fb a ja to prezdielavam ale jasne ze nie len kvoli nej ale celkovo🥰a je ju tam fakt dobre maju tolko aktivit ze zasnem a este anj a frj a furt sukromne fotia deti ale dobre si to napisala
Dakujem aj dalsim babam za nazory🥰
Nešla by som a ani manžela by som nenútila do spoločnosti, kde by sa nemal cítiť uvoľnene.
Mozno blba otazka, ale preco ste sa s nimi vobec dohodli ze pojdete? Ja by som realne uz vtedy povedala ze nejdem.
Na spolocnu dovolenku s inou rodinou, je idealne byt na rovnakej vlnovej dlzke. My chodime s jednymi kamaratmi na letnu dovolenku, su to vzdy perfektne dovolenky a navzajom nam vyhovuju nase predstavy ako ju travit, vyletovat a pod. S dalsimi kamaratmi chodime na chatu v zime, lyzovat. Naopak by som s nimi neisla 😅 a napriklad s mojou sestrou mame perfektny vztah, casto sme spolu, ale nesla by som s nou ani v lete ani v zime 😅 na tvojom mieste by som na takuto chatu s ludmi, ktorych ani nepoznas a mala si ich dost po par hodinovej navsteve, urcite neisla.
Povedzte, že ste si to nakoniec rozmysleli a nejdete. Ak ste už vopred zaplatili, zvyšok partie sa ešte poteší, že ste si to nakoniec rozmysleli, keďže ste nazormi a životným štýlom diametrálne odlišní. Myslím si, že kolegovia s rodinami pravdepodobne prežívajú podobné pocity ako vy a vydýchnu si, keď to odmietnete.
Ahoj skus ist a neočakávat nic😊väčšinou očakávanie je to co nás sklame alebo sme nervózni...a kazia to mozno aj naše predsudky
Nenechaj sa ukratit mozno o super čas koli tomu ze dopredu si "predstavuješ a znechutujes celú vec"
Choďte niekam sami aby sa mali pohral v snehu je veľa možností.
4 dni je vobec veľa
1.den príchod (zvacsa po 14-15 tej sa da najskôr, co uz je v podstate podvečer)
2. a 3. den cely
4. den odchod do 10tej, cize len jes a balis a nahanas vsetkych, pripadne zacnes baliť vecer predtym
A po tom, co si zacala o sebe písať, vyzera, ze mate toho dost spolocneho, min povahovo, akurát zaujmy na ine veci orientovane
@derdia dakujem ! Este mam do 1.1. Cas😄😍
Beriem si vsetko co pisete jasne na rozum
Lebo pisete kazda v podstate spravne a dakujem za nazory.
Manzel im to nemal hned odsuhlasit no ale to nevadi. Oni nas tam praveze chcu ale ja ich nie
V Tatrach niet skoro vôbec snehu
Nič nemusíte ľutovať 😉
Pošli mi na nich kontakt, rada pôjdem miesto teba😊 Ja, žiaľ, také uvedomele ženy v úplne blízkom okolí nemam...
A k tvojej aktuálnej situácii - nerobila by som z toho vedu, chod a predsa kedykoľvek si môžete urobiť program bez nich, aj celodenny. A netreba ísť do niečoho s programom, že to bude iba negativne. A nabudúce sa jednoducho nedohodnut a neísť.
ahoj no ako, idete??
Ja by som sla, ale ja sa rada zoznamujem s novymi ludmi, aj ked budu mozno mat iny styl zivota, vsetko je obohacujuce.
Aj ked aby ty si nebola ta co kazi kazdemu naladu, tak to radsej nechodte, ked TY ICH TAM NECHCES😂
@lucia245 Aj tu ako pozeram je tych uvedomelych zien jedna radost 🙂
@hederamonstera odbornicka🙂) ty ma musis vyborne poznat 🙂 mozno kazicka nalady si tak ty 🙂 nech ta radsej muz vecer dobre pototo 😁 …
Ani nahodou. Ak sa chcete spoznat (ocividne ty ani nechces) tak keď už tak nejaká večera, pokec. Ale určite by som nešla na 4 dňový výlet s nimi 🙂. Ja mam problém už aj s mojimi kamoškami zo základnej školy. Ony sa stále stretávajú, malu plno spoločných zážitkov. Ja som prestala, akosi sme už obe strany inde. Mam ich rada ale na výlety a pobyty s nimi už nechodim.
Autorka, 👍👍👍
Ist nemusite, len ked ste sa uz slubili, asi by bolo dobre teda nejaku ciastku za tu chatu zaplatit, neplatili ste zalohu? Najskor sa slubit, a potom chvilu pred povedat, ze nejdete nikam je trosku zvlastne.
My sme tak boli dohodnuti s rodinou raz, ale tiez sme sa casto predtym nestretavali, vsetko bolo zaplatene, a povedali chvilu predtym ze sa im neda ist... nakoniec sme teda zrusili celu chatu ale museli sme im nechat zalohu a prijemne to nebolo teda.
Nauč sa počúvať svoje telo, hlavu a nechod, ak nechceš. Viackrát som si vyčítala, že som niekde išla , keď som nechcela . Už sa to snažím nerobiť
"s ludmi s ktorymi nemam chemiu…" - a to vieš podľa toho, čo dávajú jesť deťom? podľa mňa sú oveľa dôležitejšie veci, než to, či niekto dáva deťom cukor a ako rodil. Je mi jedno, čo kamarátky dávajú deťom, aj ako rodili. To, či si sadneme alebo nie, závisí od uplne iných faktorov. Čo máte napríklad spoločné je, že každá chcete pre svoje deti to najlepšie. Ale je aj milión ďalších oblastí, tém, mimo materstva. Mám veľmi dobré priateľky, s ktorými si totálne sedíme v mnohych veciach, hoci v niektorých pre mňa podstatných sme každá niekde inde (napríklad pre mňa je dôležitý vzťah s Bohom, a mám viacero dobrých priateliek neveriacich). Chcem tým povedať, že ich ako vravíš nepoznáš. Ja by som im dala šancu. Zvlášť ak aj syn si to užije.
No bude to trapenie,pripadne trapne,čo sa týka komunikacie. No na co. Nechodit. Na chatu sa predsa ide s ludmi,čo poznas a máš potom s nimi pekný víkend a spomienky.
Už som písala, ale potom mi nedalo a prečítala som si komentáre. Ak môžem úprimne - podľa toho, čo a ako píšeš (vedia, ako si rodila, aj že máš deti v jasliach, a predsa vás tam chcú ale ty ich nie si doslova napísala) - tak asi naozaj lepšie, ak nepôjdete. Pre ich dobro. Bolo by mi riadne nepríjemné, kebyže pozvem na spoločnú dovolenku niekoho, kto ma neznáša kvôli úplne nepodstatným veciam, a ten niekto by súhlasil a šiel nie s postojom, že veď sa spoznáme a uvidíme, ale s postojom, že idem na dovolenku vašej partie, a vadí mi, že ste tam, nechcem vás tam.
Nerozumiem, prečo si potrebuješ dokazovať, že buď sa mýlia ony, alebo ty. Veď je to úplne v poriadku, že ty robis so svojím dieťaťom, ako ty uznas za vhodné, a ony robia, ako uznajú tiež za najlepšie. Ak uznáš, že pre och rodinu môže byť úžasnou cestou homeschooling, neznamená to, že ty si niečo menej. Znamená to len, že je veľa možností, a ony si vybrali inú.
Za ďalšie - mám za sebou niekoľko pôrodov. Aj cisársky. S mliekom som mala vždy extrémny problém. Napriek tomu súhlasím s tým, čo ti tá pani povedala, a nijako sa ma nedotkne, keď mi niekto niečo také povie, lebo je to výskumami dokázaný fakt - že pôrod nie cisárskym je pre dieťa lepší, a že materské mlieko je pre dieťa lepšie. Áno je. A áno, je škoda, že to moja dcéra nemala. Ale zároveň som v tom slobodná, viem, že tento fakt nič nehovorí o mne ako človeku. Proste bol nutný cisársky a hotovo. Pre moju druhú dcéru bol najlepší cisársky, hoci ja som po predchádzajúcom pôrode mŕtvej dcéry (zomrela pred pôrodom) veľmi túžila opäť po prirodzenom pôrode, ako som mala pri nej. Neber to v zlom, prosím, ale vyzerá to, že by bolo pre tvoju vlastnú slobodu nechať si niekým pomôcť spracovať pôrod, aby ťa nezraňovalo, ak to niekto má inak. Ja inak osobne nechápem domáce pôrody, na Slovensku sú obrovským riskom, lebo nie je dobrý čas dojazdu na operačnú sálu v prípade komplikácií, kde rozhodujú často sekundy, a nikdy by som vedome takto neriskovala život svojho dieťaťa aj môj (napríklad pri abrupcii placenty je bez šance zachrániť dieťa, a veľmi pravdepodobne by zomrela aj matka, ak by sa to stalo pri domácom pôrode). Ale to sú veci, o ktorých by ma celkom bavilo pokecať s niekým, kto to zažil inak. Trošku open mind....
Uz dopredu odsudzujes ludi, ktorych ani nepoznas, autorka..ocakavas zlý výlet bez objektivneho dôvodu..sú to manzelovi kolegovia, on by mozno rad isiel, aby sa s nimi zblizil a je na tebe, ci mu v tom pomozes alebo nie..na vylete nemusis robit nic, co ti nesedí, tak neviem vlastne, kde je problém..keby daco, vzdy mozes odcestovat domkv ci nie?

Ak nechce ist ani manzel, ziadny problem, jednoducho nechodte. Chodte na hory sami alebo s vlastnou partiou. Nehovoriac o tom, ze v tomto obdobi mate takmer zarucene, ze deti si vymenia nejake krasne bacily. Najma tipujem ze mladsie dietatko nemate ockovane este prpti chripke. Pozor aj na to.