icon

Ako sa zorientovať na výlete v Prahe?

17. apr 2023

Vie mi niekto poradiť, ako sa zorientovať v prahe? Uvažujem nad výletom vlakom. Ak vystúpim na železničnej stanici,ako sa dostanem niekde do centra? Bol niekto aktuálne,kto mi poradí? Prípadne aj nejaké ubytovanie v centre? Nejaký tip? Dakujem

Strana
z2
viestta
29. apr 2024

@623gabulienka na všetku MHD, teda metro, elektricky, autobusy, vlaky v IDOS a lanovku na Petrin

nelca84
29. apr 2024

Tiez odporucam apku PID Litacka, vyhlada ti spojenia aj s prestupmi a rovno kupis aj listok z karty, plati na vsetky druhy dopravy v Prahe. Fakt super apka.

mabliss
26. júl 2024

@nelca84 ahoj, prosím ta, co sa dieťaťa do 15r týka, pozerala som,ze cestuje zadarmo. Ono nemusi mat nejaký listok? Nie sú tam turnikety? Len nastupis do metra/autobusu a ideš? Dakujem.

viestta
26. júl 2024

@mabliss nie, nepotrebuje ziaden listok, staci doklad totoznosti s fotkou, takze bud OP alebo pas. Kontrolovali nas niekolkorat, niektori revizori ani doklad nepytali, ale niektori ano. Stacilo ukazat OP a bolo to v poriadku. Turnikety nie su, vstupis do metra, ak potrebujes cviknes listok v oznacovaci pred eskalatormi (my sme raz cvikli dospelacky trojdnovy) a cestujes kde chces a ako chces.

mabliss
27. júl 2024

@viestta dakujem velmi pekne!

damkooo
27. júl 2024

ak si stiahnem tu apku pid litacka, kúpim si lístok a príde revízor, ukážem v apke lístok a je to všetko ok?

maranco
27. júl 2024

@damkooo istejšie je kúpiť si papierový lístok v automate, dá sa platiť aj kartou
elektronický lístok platí až 2 minúty po označení/aktivácii, papierový lístok okamžite takže s ním môžeš aj dobehnúť električku a naskočiť

susie25
4. sep 2024

@viestta dobrý deň, deti sa vozia zadarmo?

viestta
4. sep 2024

@susie25 ano deti mladsie ako 15 rokov a osoby starsie ako 65 sa vozia zadarmo, myslim, ze zadarmo je aj dospely s dietatom do 3 rokov, ale to neviem presne, treba si pozriet sttanku Dopravneho podniku v Prahe

susie25
4. sep 2024

@viestta pozerala som aj som tam pisala,lebo som nevedela ci sa to tyka aj deti mimo ČR napr. nás Slovákov. Ďakujem za odpoveď, som potešená 🙂

viestta
4. sep 2024

@susie25 ked nas kontrolovali, tak babka ukazovala OP a od syna nepytali nic

Strana
z2