Budapešť alebo Tatry - výlet s 8-mesačným bábätkom
Prosím poraďte ktoré z týchto dvoch možnostíby ste si vybrali a prečo… ja , manžel a 8 mesačná dcérka chceme ísť na prvý výlet na víkend
Čiže brať do úvahy bábätko
Prvá možnosť je Budapest a predstava by bola prechádzky na pekných miestach (parlament, námestie atd) , proste pokukat Budapest , sobota by bola ZOO , tam je vraj nádherná zoologická, v nedeľu sa tiež niekde pomotať a poobede domov
Druha možnosť naše Tatry , nejaké ubytko s detským kútikom,detským ihriskom , príroda , prechádzky , niečo v okolí atď.
Nevieme sa rozhodnúť a preto nám pomôžte rozseknúť to😄 ktoré by vás lákalo viac ? Veľkomesto Budapest a ZOO , alebo Tatry príroda ?
Mne sa paci hlavne ta atmosfera. Mam rada prechadzky pri Dunaji, vecer ked je osvetleny parlament. Plavba lodou tiez bol pre mna a aj deti zazitok. Dobry obed v restauracii.
Z pamiatok sa mi paci najviac parlament
Ja si myslim, ze tomu dietatu je to uplne jedno. Ono ziaden detsky kutik nepotrebuje a ani specialny program vhodny pre deti. Tam ide skor o vas dvoch s manzelom 😀 Isla by som kvoli vzduchu do Tatier.
Teraz citam, ze aj detske ihrisko je plusom. To ozaj s 8 mesacnym dietatom? 😀
@ullala presne, tu nejde o dieta, tu ide o rodicov
Ked Budapest,tak by som sla len v dvojici nie s tak malym dietatom. Lebo si ho neuzijete tak
Mam o rok starsie dieta a teda, zoo ju zacala zaujimat az teraz ako dvojrocnu. Ako 8-mesacna mala plne na salame nejaku zoo a zvierata. Z obidvoch by som si vybrala skor Budapest, ale kvoli restauraciam a ze si s muzom posedim- pre dieta je program absolutne v tomto veku zbytocny. Ale tak to mozete zobrat aj vieden, ba, zlin, kosice ci akekolvek mesto...
Budapešť. Tatry sú preľudnené a premedveďované 🤣🤣
@hsara99 no medvede uz mame vsade, okrem podunajskej niziny a bratislavy. sledujem kazdy den mapky 🐻
Ja by som išla radšej do Tatier
Vyber si, kam chcete ísť vy. Tomu 8 mesačnému dieťaťu je to naozaj jedno. Ale je pravda, že v tomto veku sme začínali Tatrami , ktoré sme už dôverne poznali. O rok si už môžeš vyberať hotel a miesto podľa detského kútika, bazenikov, minifarmiciek..
Prvá otázka ma mala pas alebo občiansky s fotkou sk nie tak potom tatry a máš pekne ZOO aj na Slovensku s takým malým dieťaťom radšej Slovensko
Mam 4 vnucata 4r,3r,1,5r,6mes....z toho pobehovania po vyletoch akosi najlepsie vychadza dvor a zahrada u babky na dedine,bazenik,pieskovisko,sklenik...teda pre deti.
Bonusom je nedaleke mesto,rodicia sa vedia utrhnut sami na rande.
Tym chcem povedať,ze niekedy staci malo a netreba to prekombinovat.
Na tvojom mieste si tatry aj pešť necham na neskor,teraz nejake kupelne mestečko, chata na liptove alebo hotel pri vode typu thermalpark širava.
@radostka 100 E lanovka? My sme išli aj so psom a dieťaťom, ale iba z Krupovej a len hore a nebolo to tak drahé. Ale je pravda, že sme tak boli len raz, pred 10 rokmi. Tieto peniaze by som za to nedala a išla pešo. 🙂 My lanovky nepoužívame.
@btus my sme isli so 6 rocnym a 9 mesacnou, tak sme zvazili nase moznosti ist peso 🙂
no... ja by som ani jedno. A to z praktickeho doovdu, pre teba to vyzera cool a babatko super v krasnej zoo sa prejde a bude sa tesit a proste treba vymyslat detske aktivity. Ale to 8mes dietata z toho nic nebude mat... nic. Chodime tam pravidelne a ja by som tam brala tak 2-3+ rocne dieta nech si to aj uzije. A nie taketo "batola". AK sa chcete ist tarat po meste, ok, chodte.. kocik a tlacite a prechadzate sa, ale atrakcie = usetrila by som namahu.
A do tatier by som vobec nesla. Turistika s malim dietatom a nosicmi je podla mna cele zle, ale to je moj osobny nazor, ale lepsie sa viete prejst niekde v prirode pri meste hocijakom. A bude to stacit. Alebo nejkay kludny welness cisty vybrat.
S 8mesacnym akurát tak na dvor🫡 a najbližšiu zoo. To fakt niektorí ani pri malom bábu nemôžu vynechať dovolenku?
Bola som v pesti minuly vikend, ludi ako hadov,prebijat sa tam s kocikom ....dakujem neprosim
S 8mesacnym akurát tak na dvor🫡 a najbližšiu zoo. To fakt niektorí ani pri malom bábu nemôžu vynechať dovolenku?
@sickynickyobsadene tieto zastaralé názory že treba sedieť doma , prečo by sme nemohli ísť na prvý výlet niekde na jeden víkend (3 dni 2 noci) nevidím natom absolútne ale že absolútne nič zlé , nech si každý robí ako uzná za vhodné ten kto chce sedieť doma nech sedí a kto chce ísť nech si ide kam chce 🙏🏻 ja si myslím že ísť niekam na víkend nie je dovolenka ale len krátky výlet a keď už sme pritom áno ideme aj na dovolenku v auguste a čo? Ublizujeme tým dieťaťu ? Nemyslím si. Prajem pekný deň
@sickynickyobsadene ešte doplním že chápem že to možno nebolo myslené zle , ale všetci mame iný názor a oba sú predsa v poriadku. Každý ako uzná 🙂
autorka nieee, nejde o tom, ze sediet doma mate... jasne ze chodte, ale vyberte si v prvom rade podla seba... to dieta bude v 8mes naozaj ako doplnok len. ak radi sa prechadzate chodte, ak chcete welness chodte.. prestriedate sa ak bude horuco, bude chciet dieta spat atd... no problemo... za mna tiez lepsie raz za cas vypadnut ako napr. byt cele dni v byte zavreti + aj dieta sa od mala uci ako sa kde spravat, zvykne si aj inde ako doma spat... proste je potom take "flexibilnejsie".
Tak na dovolenku najlepšie ísť lietadlom a do Tuniska, Egypta alebo Tutecka kde je úplne iná voda, ina strava a potom tu píš ako riešiť problém s 8mesacnym dieťaťom...len aby ste si užili..len ci si to užije aj dieťa.
Ono aj taty su fajn. My sme chodievali od mala. Aj dieta do nosica a mensia tura.
Chodievali sme kazdy rok. Uz sme asi presyteni.
Tak tento rok ideme do Piestan. A popozerame okolie.
Turu decka nedaju. A popravde mame aj respekt pred medvedom (hoc jeden sa pohybuje aj nedaleko nas 😂).
Ale decka chcu aj bicykel. Korucle. Kocik.... tak si dame tento rok zmenu.
My máme 8 mesačné a boli sme pred mesiacom v Tatrách. Dali sme aj nejaké menšie túry s kočíkom, ale veľkou výhodou bolo, že sme boli cez týždeň a akurát boli všetky lanovky zavreté a celkovo prázdne Tatry. Na Štrbskom sme stretli jeden pár 🤣 a dieťaťu je to ozaj jedno, my sme chceli, nech sa nadýcha trochu lepšieho vzduchu ako v BA, ale inak nevnímal, že kde je 😅 takže možno by som zvážila aj nejaké kúpeľné mesto 🫶

Ja si myslim, ze tomu dietatu je to uplne jedno. Ono ziaden detsky kutik nepotrebuje a ani specialny program vhodny pre deti. Tam ide skor o vas dvoch s manzelom 😀 Isla by som kvoli vzduchu do Tatier.
Teraz citam, ze aj detske ihrisko je plusom. To ozaj s 8 mesacnym dietatom? 😀