Cestovne pre 4 mesačné dieťa, alebo platím za kočík?
chcem sa spytat, stala sa mi taka vec. Dnes som cestovala prvy krat s mojou 4 mesacnou dcerkou autobusom a platila som listok aj za nu je to normalne??ze platim za kocik jasne ale za nu??ved ani deti v lietadlach neplatia ci vo vlakoch a v autobusoch ano?? 😕
ja som len vlakom sla raz ale za malu ani za kocik som nic neplatila... ani v MHD nic neplatim na malu ani na kocik
u nas sa vlakom neplati nic ale busom (medzimestskou dopravou) sa plati 0,10eur za kocik neviem ci to zavisi od trasy alebo je to pevne stanovene
Ahoj vasa tema je uz sice starsia,ale neda mi nenapisat. Tu v Poprade, ked som chodila s mojou rocnou dcerkou, mi sofer povedal, ze za nu neplatim,ale musim si kupit dva polovicne listky, aby sme mali listok obe. 1 cely listok stoji 70centov, za dva polovicne 80centov. To by mi nevadilo,ale teraz sa mi narodilo druhe dieta, sla som minule autobusom, dala soferovi 80centov a on na mna, ze 1,30 ☹. Vraj 3 polovicne listk musim kupovat. Tak kde je to dieta zdarma??? ☹
Kocky viete mi povedat ako je to s kocikom v autobuse teraz?
Ja som sla s 5mes syncekom z LH do LM a za drobca som platila 5centov. Ale tiez som sa rozculovala doma, ze preco prave v buse. Sla som s nim v nosici. Ale je to len 5 centov, ale aj tak... ked idem vlakom, drobec do 5rokov cestuje zadara. 🙂
Platí sa za kočiar a polovičný za dieťa a polovičný za doprovod.Takže 3 lístky,mám stále dáva.
2. Bezplatná preprava
a) Deti do dovŕšenia 6. roku veku; preukazujú svoj vek rodným listom, pasom alebo preukazom poistenca.
b) Detský kočík s dieťaťom a jeden jeho sprievodca alebo sprievodca dieťaťa v baby vaku.
c) Príslušníci Mestskej polície v Banskej Bystrici výlučne v uniforme.
Tak sa chcem aj ja opýtať že keď idem s 5 ročnou dcérkou A S kočíkom kde mám 8 mesačnú za koho budem platiť V medzimestskom autobusy?

@fairynika ahojky, u nas je jedno ci mas kocik ci nie - plati sa u nas len za dietatko a je jedno, ci je v kociku ci na rukach - cena je ale naozaj mala (smiesna) 5 centov, a platila som tak zatial vsade kam sme sli... 🙂