Chceme ísť s 9,5 mesačnou dcérkou na Kubu
@bobulka109 Ja s tebou suhlasim, Kedysi som cestovala len do exotiky, teraz uz len Europa, maximalne by som sla tak na Kanarske. Detom to je uplne jedno na akej plazi su a kvoli sebe to v pohode ozeliem. Okrem toho mam zive deti najma to mladsie, malo spi, neviem ako by vobec vydrzala ten let. Ta cesta je pre ne unavna. Okrem toho mam radsej skor strediska, kde je aj co vidiet, kam podla mna Varadero nepatri, je tam len plaz a hotel inak nic a po Kube s deckami jazdit nebudem. Cize mne nateraz staci Taliansko, su tam uzasne male mestecka v Ligurii, kde su aj krasne mestecka
@lucilaines Nevzdavaj sa svojich snov. Jedine rozpocet moze byt bmedzujuci, ale urcite nie dieta. Cestovanie s detmi je o nastaveni rodicov. Vo Vietname som stretla rodinku so 4 detmi, najmladsie nemalo ani rok. Cestovali po Vietname niekolko tyzdnov a boli spokojni.
@montemotherone to, čo opisuješ s tým som sa ešte nestretla. Neviem, prečo cestujú ini ľudia, ale u mna to nie je preto, aby som niekde zavesila 200 fotiek a dieťa tam tiež neberiem preto, aby si mohlo odfajknut ďalšiu destináciu. My cestujeme preto, lebo nás to baví, radi spoznavame nové miesta, inú kultúru, jedla. Nikdy nesedime len v rezorte, do tých chodíme len v krajinách, kde je to bezpečnejšie a vyhodnejsie. Nie sme z tých, ktorí by išli do rezortu v Taliansku. Decká poznajú veľmi dobre aj Kanadu, hlavne zapadnú, keďže to nie je mini Slovensko, ktoré sa da prechodit krížom krážom, ale majú prechodene aj to a možno viac ako niektoré slovenské deti. Dcéra je už dospela, ale syn je pravý opak toho, čo opisuješ, nájdeš ho takmer každý deň pred domom drvit s kamarátmi hokej, futbal, behajú na bicykloch, kolobežkách, skateboardoch, pozná všetky ihriska v okoli. Ma zlyzovane takmer všetky rezorty v západnej Kanade, zlezenych “pár” kopcov. Hra hokej na elitnej úrovni a v jarných mesiacoch robí k tomu ešte atletiku. No skratka tučný lenivec, čo sedí na zadku s mobilom v ruke a nevylezie ani na preliezku 😂 Som sa pobavila. Ja si myslím, že je to presne naopak, to čo opisuješ sú deti lenivých rodičov, ktorým sa nechce päty z domu vystrčiť, lebo s dieťaťom je to ešte komplikovanejšie ako bez, radšej s ním nikde nejdú aby sa náhodou nezaspinilo, neublížilo si, či nedajboh niekde nevyhladlo, tak ho radšej držia pekne doma pred telkou, kde je to bezpečne, na dosah majú špajzu, práčku a lekárničku, keby dačo ....
@sisaka Nemyslim si, ze som leniva, len preto, ze deti netaham do exotiky. Tato debata sa totalne zvrhla od rad na sudenie druhych. Nejdes, si leniva, ides, deti stresujes.
Cele sa to zvrhlo uplne zlym smerom. Aj tak si urobi po svojom. Kazdy ma inde nejake mantinely, niekto ide s detmi aj splavovat Amazonku, iny sa na to neciti. Ja som urcite zmenila preferencie po detoch a predtym som chodila na adventure trips a nikdy nie na plaz, ale nazyvat dakoho lenivym mi uz pride dost mimo. Dost prehanas, najma ta posledna veta, stavias to do uplneho extremu - bud si tela, co sedi pred TV alebo neustale cestujes po svete. Existuje totiz aj daco medzi tym
@mircalla veď ja tebe nič nepíšem, reagujem na príspevok, kde si niekto mysli, že decká, ktoré cestujú po svete s rodičmi sú tučne a doma sa nikde nepohnu a nedokážu ani vyliezť na preliezku. Ja len píšem, že je väčšia šanca, že tie lenivé deti, čo opisuje majú lenivých rodičov ako aktívnych, ktorí radi cestujú, behajú po svete a dieťa neberú ako prekážku. Takze škatuľkuje tu niekto úplne iný, mne je jedno, kto kde chodi, hlavne nech sme všetci zdraví 😉

@wieruska1 to nebolo tak myslene