Je dovolenka s deťmi na Balatone dobrá?
ahojte maminky,chcem sa opytat ci ste uz boli na balatone?uvazujem tam s dcerkou a priatelom ist.preco prave balaton?lebo je tam 50 az 70 metrov plytka voda,co je super pre deti a neplavcov ako ja 🙂) a navyse je to z BA cca 2 hodky autom co je tiez super vyhoda 🙂
Ahojte,pisem vam zo Siofoku.je tu akvelo a mozem odporucat.miesto na 1*. Atrakcie pre dospelych aj pre deti na 1*.nieco tu je lacnejsie, inak na plazi ceny skoro ako u nas.dohovorime sa anglicky.v pohode.ale myslim ze nemcina je zauzivana viac.
Zdravím
Chystáme sa s partiou na Balaton a zaujímalo by ma že či sa tam niekde dá,alebo môže voziť na vodnom skutry ktorý si privezieeme? Alebo je to tam úplne zakázané? Ďakujem
@barborka7870 Ahoj,ja tak viem,ze je to zakázané,no skús googliť.
No tak ja tiež nevie veru....ja som už aj goooglila 😀 , ale nenašla som nič. A hľadala som vo svojej pamäti, ale nespmínam si, že by som na niektorom z tých troch miest, ktoré sme my zatiaľ navštívili (Siofok, Balatonalmádi a Balatonlele) videla premávať niekoho na vodnom skútry, alebo, že by ho na pláži niekto požičiaval. Skôr len vodné bycikle, lodičky, či kajaky...nič hlučné ani motorové. To neznamená, že také miesta nie sú kde sa možno dá, ale ja o nich neviem ani som nepočula. Pri hľadaní som natrafila akurát na to, že sú miesta ale na jazere Tisa, kde sa dá aj skútrovať. Väčšinou to povolené nie je zrejme.
ďakujem, ja si to ešte prezistim,už som bola na rôznych stránkach a všade sa píše, že sa na Balatone nesmie skútrovat takže zjavne skúter ostáva doma
@barborka7870 Čo sa dá robiť....Verím však, že sa budete dobre cítiť na Balatone a zábavu si nájdete aj bez skútra....Prajem príjemný pobyt. My ideme 18. do Balatonfuredu už sa neviem dočkať. 😎
Ahojte, vedeli by ste mi poradit mesto a ubytovanie na Balatone vhodne pre rodinu s detmi? Podla popisu sa mi paci to Balatonlelle. Potrebovali by sme nejake atrakcie priamo na plazi- smyklavky, tobogany, a za prijatelnu cenu. Deti mame od 2 do 7 rokov, ideme 9 dospeli a 5 deti. Pozerala som aj nejaky aquapark ale v prepocte vychadzalo vstupne okolo 18€ na osobu/den, co uz mi pride dost, to uz by som sla radsej do Turcianskych abo Sturova.
Ak by niekto vedel poradit konkretne apartmany v blizkosti jazera pre tak velku skupinu ludi (tak aby sme nemuseli chodit autom), a aj nejaku navigaciu kam na plaz, budem velmi vdacna. Dakujem.
obnovujem :! poradte kam s detmi 🙂
@kika1441 my ideme treti rok do zamardi
Aj mna zaujíma nejaká pekná pláž, vhodná pre malé deti. Na ubytovanie nie sme nároční, zaujíma ma skôr tichá, pokojná lokalita 🍉🌞🏖
...Až na tie hady. Dnes v Keszthély na "Varosi strand" sme videli vo vode dve krásne vretenice, ako si plávajú len tak pomedzi ľudí. Do vody sme už nevstúpili a vďaka Bohu, zajtra odchádzame domov. Balaton asi už nikdy viac.
@anaxios rozmýšľame, že by sme tieto posledné slnečné dni strávili na Balatone. Nikdy sme tam však neboli.. Aká je tam čistota vody? Zaujíma ma, či je to typické jazero s pachom po rybách, riasy, bahno a podobne? Samozrejme že neočakávam priezračnú vodu ako v Chorvátskom mori... Ďakujem za info..
@ajko Áno, typické jazero s pachom, riasy, bahno a pod. A ako bonus samé hady. Podobalo sa to na vretenicu, ale kdesi som čítal, že vraj vretenice neplavú, tak neviem... Ale aj keby to neboli vretenice, vždy je to nepríjemné, keď si pokojne plávaš a zrazu priamo pred tvojimi očami na hladine si plachtí had. Neriešiš, či je to jedovaté alebo nie... vybehneš čím skôr z vody a už nikdy doň nevkročíš. Skôr odporúčam na juhu neďaleko ten žaburiny, čo volajú Balaton, je krásne mesto Hevíz, s obrovským termálnym jazerom s príjemnou teplou vodou. Tam to je super. My sme tam našli ubytovanie cez Zľavomat, v hotely Erzsebet. Je to starší hotel, taký ešte v retro štýle, ale dalo sa.

@madaraszka Ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď 🙂 My tam plánujeme isť len na pár dni a asi sa ubytujeme bez stravy tak preto ma zaujímali ceny 🙂 Tak to je super, že su tam take ceny, pretože viem, že niekedy sa hovorilo, že dovolenka na Balatone vyjde ako chorvátsko keď nie aj drahšie.