icon

Je návšteva kina vhodná ako školský výlet?

28. máj 2025

Na sociálnych sieťach sa kamarátka učiteľka pochválila, že namiesto klasického školského výletu vzala žiakov do kina.

Myslíte si, že je návšteva kina pre deti dostatočný zážitok, alebo by mali zažiť niečo iné? Je to podľa vás vhodná náhrada za tradičný výlet do prírody, na hrad alebo do zábavného centra? Alebo je to skôr cesta, ako si uľahčiť prácu?

Strana
z5
zuzana76
31. máj 2025
@letfenixa

@zuzana76 s takými žiakmi by som niekam išla presne 1-x.

@letfenixa ved sa aj rusia vylety pre neprisposobive spravanie

sipovaruza
31. máj 2025

Napíšem vlastnú skúsenosť ...koniec roka, posledný týždeň v škole a aby sa deti nenudil, vymýšľala som im program, jeden deň túra, druhý deň opekačka, ďalší deň piknik v prírode...reakcia rodičov bola asi taká, že čo furt niečo vymýšľam, veď kliešte, možné búrky, rosa ranná, tak asi tak, ale ani tento rok sa nevzdávam a určite im niečo prichystám a áno, aj my ideme tento rok do kina na záver roka a deti sa nesmierne tešia, odtiaľ pôjdeme na zmrzku a strávim s nimi pekný deň, o tomto to je

batola1
31. máj 2025

Vadilo by mi keby moju mladšiu vzala do kina,lebo ma problém vysediet,takže chodí len s nami,ale o rok starší brat bol v jej veku v rámci výletu a neprekážalo ní to ...strašné s a s toho tešili...pri dcére by mi to vadilo skrz jej povahu...takže podľa mňa výlet do kina je úplne v pohode

zuzuliatko18
1. jún 2025

Necitala som komentare, ale kamoska spominala, ze vramci progranu pocas maturit Mali ist pesi do susednej dediny, nieco ako "turistika" a vacsina rodicov deti ospravedlnila a nechala doma. Takze byt ucitelom musi byt megazabava..
Ja dodnes obdivujem mojich triednych, chodila som na 8 rocny gympel a Nas ooncorovby vylet bol vzdy na prespanie na dve noci, Mali sme nejake muzeum, turistiku, opekali sme. Vzdy sme sa na to tesili.
No mam pocit, ze v dnesnej dobe by to uz bol problem.

maya_hi
3. jún 2025
@dskjhfdlkdjhl

@maya_hi No, mala by si to zvazit a urobit letny tabor pre svojich ziakov, ak budu rodicia suhlasit, mozes pribrat aj vlastne deti. Ale hlavne, neber ich do kina, to by nieco stalo. Zober ich k sebe na zahradu a var a staraj sa o ne, to bude pekne zadarmo (ved Ty si nejako poradis a jedlo vycarujes)😀

@dskjhfdlkdjhl a večer samozrejme prečítať všetkým rozprávku, tak ako to... nemajú doma 😏 Väčšina rodičov žiada od učiteľov presne to, čo im nedávajú oni 🤷🏻‍♀️

maya_hi
3. jún 2025
@anickaaa6aaa

Pán Boh zaplať za triednu môjho syna... tento rok Viedeň aj s prespávačkou minulý rok Praha a tiež prespávali... Kino... Hm čo ja viem. Inak áno, nie je to jej povinnosť, ale na výlety a dokonca trojdňové som chodila už ja na základnej škole a to bolo cca pre 20r. A žiaci neboli iní ako teraz. Vždy nájdeš problémového žiaka, ale aj normálnych.

@anickaaa6aaa žiaci sú úplne iní ako kedysi a koľkože krát počas ZŠ si bola na výlete? Lebo ja som bola len v 7. a 8. ročníku na prespávačkách a na strednej škole sme to mali spojené s odbornou exkurziou 😏 Mladší žiaci nechodili nikam na konci roka.

anickaaa6aaa
4. jún 2025
@maya_hi

@anickaaa6aaa žiaci sú úplne iní ako kedysi a koľkože krát počas ZŠ si bola na výlete? Lebo ja som bola len v 7. a 8. ročníku na prespávačkách a na strednej škole sme to mali spojené s odbornou exkurziou 😏 Mladší žiaci nechodili nikam na konci roka.

@maya_hi no bola som v 5, 6, 7 a 8 ročníku na ZS. Bola to chata s túrou a podobne.

jana_eyre_2
4. jún 2025
@sipovaruza

Napíšem vlastnú skúsenosť ...koniec roka, posledný týždeň v škole a aby sa deti nenudil, vymýšľala som im program, jeden deň túra, druhý deň opekačka, ďalší deň piknik v prírode...reakcia rodičov bola asi taká, že čo furt niečo vymýšľam, veď kliešte, možné búrky, rosa ranná, tak asi tak, ale ani tento rok sa nevzdávam a určite im niečo prichystám a áno, aj my ideme tento rok do kina na záver roka a deti sa nesmierne tešia, odtiaľ pôjdeme na zmrzku a strávim s nimi pekný deň, o tomto to je

@sipovaruza ja ti chcem len povedat, že to je úplne super aký máš prístup.. ja si zo školy pamätám najmä výlety, premna najlepšie strávený čas, aj keď niektoré boli nudné ale aj tak som bola rada že nesedime v škole..

Aj moji najviac obľubujú vylety, bohužiaľ je ich v našej škole naozaj málo, ale tam sú celkovo problémy tento rok.. nevadí, moje deti majú výletov dost s nami, ale myslím že na výletoch zo skoly sa najlepšie utužuje kolektív, takže decká v tvojej triede musia byť nadšene..

Strana
z5