icon

Je návšteva kina vhodná ako školský výlet?

28. máj 2025

Na sociálnych sieťach sa kamarátka učiteľka pochválila, že namiesto klasického školského výletu vzala žiakov do kina.

Myslíte si, že je návšteva kina pre deti dostatočný zážitok, alebo by mali zažiť niečo iné? Je to podľa vás vhodná náhrada za tradičný výlet do prírody, na hrad alebo do zábavného centra? Alebo je to skôr cesta, ako si uľahčiť prácu?

dskjhfdlkdjhl
29. máj 2025
@anickaaa6aaa

@dskjhfdlkdjhl keď povieš pani múdra.

@anickaaa6aaa skusenost nemas, ale hluposti budes pisat.

vulka
29. máj 2025

Prečo by nebol? Veď polovica detí v živote nebola v kine. Žijú na dedine, takže prírody majú dostatok.

sense
29. máj 2025

Inak ja si pamätám ako sme boli asi v piatej triede vsetcia piataci v kine na Levom kráľovi kreslenom. A to bolo už takmer pred 30rokmi. A veru bol to super zážitok. Rovnako aj návšteva zrúcaniny hradu alebo opekacka v lese. Len vtedy to nikto neriešil, nakoľko internet a sociálne siete neboli. A rodičia sa tešili s deckami, lebo nie každý chodil v tej dobe pravidelne do kina.

anickaaa6aaa
29. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

@dskjhfdlkdjhl už mi nepíš prosím ta ..

fatima30
29. máj 2025

Som učiteľka, bola som s deckami v kine,ale teda stačilo nikdy viac, wecko,pukance všade ,deti sa ohadzovali,najväčší zážitok bolo ,co si kúpiť,utisovat,teraz idem s deťmi na výlet na ranč k zvieratkám,tak si myslím,že to bude pre ne väčší zážitok.I keď ja sa budem modliť,aby nikto nevracal v autobuse,aby sa nestratil,aby sa nestal úraz👍

alica110
Autor odpoveď zmazal
bejka90
31. máj 2025

Som ucitelka v Ms akurat na materskej, ale co uz dnesni rodicia riesia kazdu chvilu, to je uz nonsens.... nornalne rozmyslam, ci sa neubrat inym smerom, lebo dnesnym rodicom vadi uz pomaly vsetko...hned nam zacbu aj dirigovat, kolko minut mame byt s detmi na vzduchu a kolko v triede... chory svet. ....

marikaheidi
31. máj 2025
@lenkasarka

Klobúk dole pred každou učiteľkou ktorá tie decka vôbec niekam vezme. Jednou nohou v base.

@lenkasarka presne som učiteľka, dobre hovoríš. My sme boli tento týždeň na Donovaloch - Habakuky

zuzana76
31. máj 2025
@pribinak

Ja som za klasiku: príroda jaskyne hrady tury …..

Kino? Akože ok, ale jw to take no …doba konzumná

Tá ucitelka nikdy nejde sama, vždy musia byt 2-3 zalezi od počtu žiakov
A vždy môže požiadať o dobrovoľníkov z radu rodičov

Ale netvrdím že decka sa nepotešia, mizno si to v triede odhlasovali

@pribinak ide aj sama, jedna ucitelka na 25 deti, cize ak ma pod 25 deti, tak ide sama, ak by vsak bola cesta autobusom, tak idu dvaja

Pedagogický dozor závisí od počtu žiakov a spôsobu prepravy. Pri exkurziách mimo objektu školy
nie je možné zveriť jednému učiteľovi viac ako 25 žiakov. V autobuse musia žiakov sprevádzať
najmenej dvaja sprievodcovia

cize to kino, ak je v mieste bydliska, tak kludne pustia jednu ucitelku s 25 detmi

pribinak
31. máj 2025
@zuzana76

@pribinak ide aj sama, jedna ucitelka na 25 deti, cize ak ma pod 25 deti, tak ide sama, ak by vsak bola cesta autobusom, tak idu dvaja

Pedagogický dozor závisí od počtu žiakov a spôsobu prepravy. Pri exkurziách mimo objektu školy
nie je možné zveriť jednému učiteľovi viac ako 25 žiakov. V autobuse musia žiakov sprevádzať
najmenej dvaja sprievodcovia

cize to kino, ak je v mieste bydliska, tak kludne pustia jednu ucitelku s 25 detmi

@zuzana76 ja nepíšem že nepustia, ale fakt nepoznám ucku ktorá by šla sama
A to mam v rodine snáď 20 učiteľov
Každá ucitelka si zariadi aby s ňou nikto šiel

kristina2412
31. máj 2025

Tak záleží od samotného učiteľa, na čo si trúfne . Myslím že deti si z toho vždy niečo odnesú. Keď mala dcéra mladého učiteľa za triedneho , brával ich väčšinou na pohybové aktivity, trampolíny, náročnú turistiku. Pred ním čo mali triednu ,tak tá ich brala každý rok do tých istých troch múzeí. Teraz majú v škole pani učiteľku,ktorá organizuje výlety v sobotu každé dva- tri týždne , pochodili Slovensko, Maďarsko,Rakúsko, pamiatky, múzeá aj prírodu. Je to super , sme jej vďační, naozaj sa jej divím, že je ochotná prevziať zodpovednosť za plný autobus pubertiakov a tráviť s nimi sobotu.

zuzana76
31. máj 2025
@pribinak

@zuzana76 ja nepíšem že nepustia, ale fakt nepoznám ucku ktorá by šla sama
A to mam v rodine snáď 20 učiteľov
Každá ucitelka si zariadi aby s ňou nikto šiel

@pribinak no nas vyslali do kina, ci nejaku inu akciu, je to tak podla zakona, hotovo, ides. Boli to zvacsa akcie organizovane vedenim skoly. Nebol to vylet, ale napr prednaska na VS a podobne. Isla jedna ucka so ziakmi pod 25 ks

pribinak
31. máj 2025
@zuzana76

@pribinak no nas vyslali do kina, ci nejaku inu akciu, je to tak podla zakona, hotovo, ides. Boli to zvacsa akcie organizovane vedenim skoly. Nebol to vylet, ale napr prednaska na VS a podobne. Isla jedna ucka so ziakmi pod 25 ks

@zuzana76 a čo ja s tým? Ja na to nemám dosah

zuzana76
31. máj 2025
@pribinak

@zuzana76 a čo ja s tým? Ja na to nemám dosah

@pribinak no nic, len si pisala, ze tak nechodia, tak som poopravila nazor, ze chodia

pribinak
31. máj 2025
@zuzana76

@pribinak no nic, len si pisala, ze tak nechodia, tak som poopravila nazor, ze chodia

@zuzana76 je už na učiteľke, aby potom takýto ai upravila podľa seba….napr skúsim niekoho z radu rodičov

zuzana76
31. máj 2025
@pribinak

@zuzana76 je už na učiteľke, aby potom takýto ai upravila podľa seba….napr skúsim niekoho z radu rodičov

@pribinak musi byt suhlas na to, dnes uz na vsetko musi byt suhlas, napr. aj na to, aby sa rodic mohol zucastnit na vyucovani v pripade problemoveho dietata. A teda niektori rodicia suhlas nedali, tak sa to zatrhlo. Ano, kedysi bolo vsetko jednoduchsie, pred 20 rokmi veru isli aj rodicia na vylet, dnes nie su ochotni ani napisat zapisnicu z rodicovskeho zdruzenia.

jana_eyre_2
31. máj 2025

Môj najstarší - siedmak ide do kina, potom majú rozchod po Eurovea.. podľa mňa super dostatočný nápad, načo sa trepať neviem kam ďaleko, pubertaci budú spokojní.. to že učiteľ zoberie na výlet svoju triedu je len jeho dobrá vôľa a nemá to ani zaplatené.. tak isto môže zorganizovať lepší výlet rodič s celou triedou keď sa mu zdá že kino je málo 🤪

Napríklad dcéra 5tacka, vraj nejdú nikam.. čo ma mrzí, lebo atmosféra v tej triede je žalostná, sú tam deti ktoré sa nezmestia do kože a vzťahy sú nastrbene.. takato zmena by mohla trocha pomôcť, ale tak keď nie je vôľa, tak neriešim.. len dcére je to dosť ľúto..

ukgirls
31. máj 2025

Ja som za prirodu..deti maju obrazoviek viac ako dost.. treba aj do prirody.. ale tazko povedat preco ucitelka zvolila skor kino..zrejme na to dovod mala ... jej rozhodnutie

bojovnicka
31. máj 2025

Na školské výlety sa chodilo vždy,nechápem čo to tu prežívate aké sú obetavé učiteľky a podobne drísty....je pravda viac sme navštevovali múzea,hrady,zámky,dnes dajú deti do jumpareny,kina,proste bez fantázie....a nakoniec....syn sú ročník kde ich je v triede 18dcera 16deti....nás bolo ABC po 32 deti......to je stovka deti keď sme šli všetci....dva autobusy....naše pani učiteľky to úplne v pohode zvládli.....

kostkula
31. máj 2025

Uľahčovanie si práce by som to nenazvala 🙂 Naše deti chodia do kina výhradne zo škôlky (cca 1-2x do roka). Screen time majú nejaký doma, takže chodíme potom už len von, do divadla a podnikáme iné aktivity.
Inak, podľa mňa aj v tom kine sa musia naučiť správať a je fajn, že tomu položia základ napr. aj pani učiteľky. A ak je vhodne (adekvátne k veku) vybraná rozprávka, tak ja osobne v tom nevidím najmenší problém.

lenkasarka
31. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anickaaa6aaa ale
@dskjhfdlkdjhl má úplnú pravdu a to ti povie každá učiteľka,ktora ma niekoľkoročnou prax a vie to porovnať. Deti nerešpektujú učiteľov a rodičia za všetko hádžu vinu na učiteľov. Dieťa nevie násobilku? Na vine je učiteľ. Dieťa má domáce úlohy? No čo si to dovoľuje tá učiteľka? Veď ja mám doma toľko prace a ešte aj s dieckom sa musím učiť. Dieťa dostane 5,pre pána čo si to tá učiteľka dovoľuje veď týždeň nebolo v škole,kedy sa to malo naučiť? Niektoré deti sú pozadu,lebo majú slabší intelekt,kto je na vine? No predsa učiteľka. Niektoré učiteľky sú naozaj jezibaby to je fakt a nájdu sa všade,ale ruku na srdce sú naše deti take super vo všetkom? No nie niesu! To len niektorí rodičia si nepripustia fakt,že ich deti sú take aké sú. Pracovať v dnešnej dobe ako ucitel ? Nerobila by som tuto prácu ani za 5000 eur. A ešte by ste niektoré chceli,aby vaše decka brali na výlet a utierali im aj zadok.

zuzana76
31. máj 2025
@bojovnicka

Na školské výlety sa chodilo vždy,nechápem čo to tu prežívate aké sú obetavé učiteľky a podobne drísty....je pravda viac sme navštevovali múzea,hrady,zámky,dnes dajú deti do jumpareny,kina,proste bez fantázie....a nakoniec....syn sú ročník kde ich je v triede 18dcera 16deti....nás bolo ABC po 32 deti......to je stovka deti keď sme šli všetci....dva autobusy....naše pani učiteľky to úplne v pohode zvládli.....

@bojovnicka v dnesnej dobe je to obeta, pretoze ked sme my chodili na vylety, mam takmer 50 rokov, tak sme cusali ako pen a cakali na ucitelku, kde nam povedala, kym ona napr vyplatila vstupne, dnesne deti nerespektuju nic, treba ich neustale kontrolovat, nechat ich niekde nedajboze cakat, tak to polovica rozlezena kade tade, pritom ti ani neoznamia, ze sa odpojili od skupiny a ine chutovecky

zuzana76
31. máj 2025

inak, ked uz sme pri tom, aj tie ucitelky maju svoje zdravorne problemy, napr crohnova choroba, chore klby, alegia, prekonany bazaliom a co ja viem co, je jasne, ze ucitelka mysli aj na svoj zdravotny stav a voli vylet podla toho.

vevapeto
31. máj 2025

Čo keby si ty vzala svoje deti na výlet a mali zážitok? Podľa mňa zážitok je aj kino a obdivujem každú učiteľku že vôbec dnešné deti niekam vezmú. Či radšej mali mať brigádu okolo školy a zveľaďovať exteriér? Inak tak teba mať za “kamošku” je už len výhra, keď ju máš potrebu rozoberať na nete…

karmen118
31. máj 2025

Moje deti by sa potešili aj kinu. Aj my sme zo ZŠ chodili občas na film do kina, mne aj málo bolo, lebo mňa rodičia zobrali do kina len raz.

adri266
31. máj 2025
@moonlight1210

Zo skusenosti mojich deti:
Ked je skolsky vylet, ktory platia rodicia, 1/3 deti nejde.
Ked je vylet do okolia (peso), 1/2 deti sa hodi marod doma (s pozehnanim rodicov. Detto plavecky, lyziarsky,…
Ked sa ide na poznavaci zajazd za kulturou, decka zaujima iba najblizsie obchodne centrum.

Ver, ze to kino bolo ok. Ak si ho navyse odhlasovali deti, tak spolocny zazitok ako kolektiv maju. Ziadne obavy.

@moonlight1210 Este dodam k Tvojmu komentu, ze ked sa treba rozhodnut pre vylet, po navrhoch na hrad / muzeum / mesto mi 90 percent deti povie, ze tam uz boli, ze podme inde. Ked sa spytam kam, tak nikto nic nenavrhne

A ked sa uz vylet uskutocni a pytam sa, co bolo najlepsie, vacsina deti odpovie, ze cesta busom 😝

Autorka, pre deti je zazitok byt spolu mimo skoly hocikde. Ci je to kina, ci je to muzeum, prechadzka, ci je to letecky vylet do Londyna.

dooodka
31. máj 2025

Skúsim inak, náše super pani učiteľky chceli vziať 3 ročákov na výlet do lesa a na nejakú včeliu farmu s prednáškou. Zleteli sa rodičia, že v žiadnom prípade, veľký výskyt kliešťov. Budúci týždeň idú do kina, snáď tentoraz nebude zlet rodičov. Vieš či toto bol jej prvý výber, alebo musela meniť kvôli rodičom? O akú vekovú skupinu ide? Vieš dnes už zaujať dieťa nejakým výletom v prírode nieje bohvie čo, pretože ich my ako rodičia k tomu často vedieme/nevedieme. Aká klíma je v triede? Možno si netrúfla s nimi ísť do prírody a mohla by som pokračovať 🙂

maris5
31. máj 2025

Nase deti boli v skole v prirode.

Teraz idu do kina. Za peniaze, ktore si "zarobili" pocas skolskych vianocnych trhoch. Samy si vybrali, ze chcu kino. Povazujem aj toto za zazitok. Niektore deti v kine este neboli a ine si ho uziju prvy krat bez rodicov.

senta_sofia
31. máj 2025

Detom sa to rata viac ako nejaka povinna jazda typu pamatna izba XY

letfenixa
31. máj 2025
@zuzana76

@bojovnicka v dnesnej dobe je to obeta, pretoze ked sme my chodili na vylety, mam takmer 50 rokov, tak sme cusali ako pen a cakali na ucitelku, kde nam povedala, kym ona napr vyplatila vstupne, dnesne deti nerespektuju nic, treba ich neustale kontrolovat, nechat ich niekde nedajboze cakat, tak to polovica rozlezena kade tade, pritom ti ani neoznamia, ze sa odpojili od skupiny a ine chutovecky

@zuzana76 s takými žiakmi by som niekam išla presne 1-x.