Je Štrbské Pleso a Hrebienok bezpečné miesto na výlet pred medveďmi?
Ahojte, beriem deti z rodiny a babku do Tatier. Ja som sef :D Preto planujem vylety na 3dni. 1den Strbske pleso, druhy den Hrebienok az k vodopadom, treti den nemam vymysleny. Pojdeme vlakom, bez auta. Su tieto 2lokality bezpecne, co sa medvedov tyka? Dakujem💚
Áno, bezpečné. Problém budeš mať s množstvom ľudí na chodníkoch a v električke. Ideš tam na víkend?
Áno, bezpečné. Problém budeš mať s množstvom ľudí na chodníkoch a v električke. Ideš tam na víkend?
@sweaaa stvr-pond
@sweaaa vies poradit vylet na 3.den? 🙂
Medvedica bola sice uz aj na Hrebienku, ale su to naozaj miesta plne ludi, cize bat sa nemusite.
Tak počítaj pri premiestňovaní električkou popoludní / podvečer za dobrého počasia s davmi ľudí, môže to byť problém pre babku ak je staršia. Musíte byť svižní na stanici 😀
Tak počítaj pri premiestňovaní električkou popoludní / podvečer za dobrého počasia s davmi ľudí, môže to byť problém pre babku ak je staršia. Musíte byť svižní na stanici 😀
@sweaaa kazdy rok chodime do tatier, ale s muzom, ktory vsetko riadi, teraz je to na mne.byvat budeme v st.smokovci, tak 15min.vlakom snad vydrzi stat, abo jej niekto hadam uvolni miesto❤️
Zo Štrbského plesa prejdeš na Popradské pleso nenáročným chodníkom a späť po asfaltovej ceste, ak je babka pohyblivá.
Napíš ako sú staré deti a akú máte kondičku. Jeden deň môžete nechať babku na izbe a ísť na túru. Možností je veľa. Zo Štrbské na Solisko alebo vodopád Skok a ďalej do doliny. Pekná nenáročná celodenná rúra je na chatu pri Zelenom plese s krásnym výhľadmi. Väčšina detí nad 9 rokov už zvláda aj prechody dolinami a štíty.
S babkou môžete prejsť aj Monkovu dolinu. Autobusom sa zaveziete na koniec Ždiaru, sú tam nádherné výhľady na Belianske T.
3 den popradske pleso
Tak keď tam chodia tak asi hej.
Presne, Jamské Pleso, jednoduchá prechádzka
Zisti si, ci sa vobec k vodopadom z Hrebienka dostanes, lebo tam spadli kamenne laviny na chodnik. Ale nie som si ista, ktore chodniky su uzavrete
Tam je tolko naroda, ze medvede nemaju na rozume sa na kilometer priblizit.
Popradské pleso je nenáročné, mne sa páčil vodopád Skok, ale záleží v akej kondícii je babka a vek detí.Strbske pleso máte za hodinu prejdene odtiaľ sme išli na ten skok.
Zisti si, ci sa vobec k vodopadom z Hrebienka dostanes, lebo tam spadli kamenne laviny na chodnik. Ale nie som si ista, ktore chodniky su uzavrete
@viestta dostane sa, boli sme pred 2 týždňami.
@viestta dostane sa, boli sme pred 2 týždňami.
@nekonecna_katastrofa kade? Vrchom ponad Bilcku alebo spodom popod nu?
Normalne okolo Bilikovej sme sli dolu.
Keď už budete v tom Smokovci, môžete ísť pozrieť Kyselku (bod 2) a nad ňu sa dá vyjsť kúsok po cestičke ku krížovej ceste, resp. ak takej, ani nie že rozhľadni, ale je tam výhľad na Smokovec z toho mini kopca.
@viestta kedy to spadlo?
@viestta lebo sme tam boli cez veľkonočné prázdniny, a ten chodník bol poškodený, ale prechodný.

Áno sú, bude tam milión ľudí