Kam s deťmi na bicykli?
ahojte,
kedze velmi radi bicyklujeme a teda nevieme moc o zaujimavych cyklocestach, ktore by boli vhodne hlavne pre deti, chcela by som zalozit diskusiu o cyklocestach ako na slovensku, tak v cechach, na morave, v rakusku, nemecku, svajciarsku, taliansku...
co mate osobne odskusane? co odporucate?
a su tu sportovci? 😀
@tilly ja dnes mam asi v zadku vrtulu, v robote sa nemozem na nic sustredit, vonku kraaasne teplucko. O tretej ideme pre maleho do skolky a ideme na jeho prvy velky cyklo vylet okolo priehrady. Strasne sa tesi, dnes nepojdem behom (to by som nezvladla), ideme vsetci na bicykloch. Planovali sme ist tento vikend aspon k Neusiedler. jazeru, ale v sobotu ma byt chladno a hlavne velmi veterno. Asi konecne poriadne doma poupratujem. Cez zimu nebol cas, kazdy vikend na lyziach.
@trixi 😀 ja som tiez tak uvazovala, ze kedy poupratujem barak 😀 ja uz padam z roboty, este nieco dokoncim a letim, dnes som nechala auto doma, tak sa prejdem (cca. 30min rychlou chodzou a cestou dobra zmrzka 😀 )..
starsi isiel dnes na bicykli do skoly, tak pre neho pojdeme na bicykloch... ma stve, ze jeho novy bike je na reklamacke, na nervy toto... zhanam novy.. 😠
@tilly okolo priehrady to nie je velmi pohodlne - vela korculiarov, cyklistov. Pre male deti nie velmi bezpecne. No uvidime. A stve ma, tam kde nemaju ist autami sa z nicoho nic objavi auto. Preto sa mi pacia cyklo cesty v AT. Je tam klud, cyklisti sa respektuju. Jednoducho pohoda. Vcera som kazala drahemu, ze nech dupi Matkovi cyklisticke rukavice - strasne si ich zela. Zastavil sa v obchode v Ostrave, v Decathlone, kde sme kupovali aj bicykel - vsetky detske bicykle vypredane, rukavice tiez. Tak mu dnes cestou z prace pozriem v jednom obchodiku.
@tilly ahoj, tak my sme vcera boli na tych drezinach. Bolo super. Sice zadok mam otlaceny, nevzala som si cyklo gate, hoci sedanka dost velka aj na moj zadok 😉 . Myslim, ze ako celodenny vylet to stoji za to. Matej mal zazitok. Isli sme z Oberpullendorfu do Horitschonu. Tym smerom chodia v neparne dni a v parne dni zasa opacne. Este nebolo vsetko otvorene (napr. modelova zeleznica Lackenbachu alebo restika v Markt St.Martin). Sezona vlastne len zacina. Zato bol klud. My sme boli prva drezina, za nami nikto siroko daleko, tak sme si to uzili. Spat sme museli pouzit ich shuttle, pretoze bus chodi len do 10.00.
Cestou spat sme sa zastavili nakupit cervene vino - teraz si nespomeniem na nazov dediny, ale je tam namesticko s vinnymi pivnickami - super. Kupili sme za "par" € vynikajuce vino, a tiez to bol zazitok.
@tilly toto ma zaujalo, hlavne to byvanie v Tree house. http://www.styrassicpark.at/cms/?page_id=160
Matkovi by sa pacilo. Hladam nieco na predlzeny vikend ten druhy majovy sviatok. Dovtedy este musime kupit dobry nosic na bicykle.
@tilly dakujem, uz nemusis, uz som prave objednala, v piatok nam doju Thule Pro Ride. Povodne som chcela taky na piate dvere ale ani na jedno auto nam nepasuje. Uz len kupit nove velke auto 😀 .
Toto asi dame cez vikend:
http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Aktivit...
To by mohlo byt zaujimave pre Matka, jednu cestu na bicykloch a spat lodou po Batovom kanale.
@trixi no, my chceme kupit multivan, ale teraz nam to nevychadza, tak o rok... mame nosic len na gulu
tatko si kupil na piate dvere...
to pri tom batovom kanali vyzera super, ukladam si to, tiez niekedy pojdeme vyskusat... akurat sme sa vcera s mm rozpravali, ze neviem, kedy to vsetko postihame prejazdit, tolko planov mame a kazdy vikend nieco mame, najblizsich 5 vikendov mame program...
@trixi ahoj, písala som Ti Ip kôli bicyklu 😉 tak konečne má malý bicykel doma 🙂 samozrejme včera testoval a super 😉 musíme ešte doladiť brzdenie, lebo nemá takú istotu v tých predných brzdách. No a potom sa snáď už aj nám podarí nejaký ten výletik. Ten Baťov kanál vyzerá super. Tiež som zvedavá na info. 😉
Ináč nevadí, že som sa Vám sem vtlačila? 😔 pridávate sem zaujímavé nápady na víkendy a ak Vám to nevadí nechám sa inšpirovať do budúcna. 😉
Ahojte, chcela by som sa vas opytat ci mate skusenosti s cyklovozikmi a ak ano tak ake, maly ma 15 mesiacov a chceli by sme cyklovozik ale nie sme si isty ci v nom devi v takom veku vydrzia a ani aky znacku kupit a na co si dat pozor. Budem vdacna za vase rady.
Dakujem
@samika vobec si sa nevtlacila, ved je to tema pre kazdeho kto ma rad bicyklovanie a hlada alebo odporuca zaujimave cyklo vylety.
@mimikas odbornik na cyklovoziky je @tilly 🙂 ja som jazdila s cyklovozikom Croozer II pre 2 deti a Chariot pre jedno dieta. A teda urcite osobne odporucam Chariot. Je asi drahsi, ale je komfort pre dieta a aj pre toho kto taha. A este mam skusenosti aj so sedackou na bicykel a to by som uz nikomu neodporucala. Sestra ma tiez 15 mesacneho syna a jazdi v Chariote cca od kedy dokaze sediet sam. Maly to zboznuje. Moj syn vyskusal cyklovozik ako 4 rocny a kamoskin ako 3 rocny a detska boli z cyklovozika nadsene. Deti v mojom okruhu zboznuju cyklovozik. Syn jazdil v Croozri a aj v sestrinom Chariote a ten Chariot mal radsej. Aspon hovoril ze sa mu tam lepsie sedi.
@tilly ahoj, boli ste so Saganom? My sme zmenili vylet, nesli sme na Batov kanal, lebo sezona zacina 1.maja, tak sme si dali Neusiedlerske jazero (co sa nam pred rokom velmi pacilo) - Podersdorf-Illnitz- trajektom do Morbisch - Rust (obed v Carde) - trajekt do Podersdorf. Domov sme dosli vecer o osmej, Matej vsetko slapal sam. Tyc sme nemuseli pouzit. Uz lutujeme, ze sme ju kupili. Bolo super pocasie. Som dobre oskvarena.
@trixi ano boli, ale ten okruh 13km sme nesli, lebo tesne predtym adam zahlasil, ze chce kakat, tak kym sme sa vymotali zo zachoda, uz bol peloton prec 😢 a aj tak sme mali byt o stvrtej na oslave, tak sme to potom nechali tak, ale mam dominika odfoteneho so saganom, teda priamo nie, ale bol tak stvrty clovek od neho, skratka su na jednej fotke 😀

@tilly ahoj, skoro vsade kde sa v zime lyzuje, tak v lete maju turisticke trasy aj pre deti. My sme teraz objavili Molltalske udolie - je tam turisticky okruh pre deti, kde su zvieratka, vselijake zastavky. Musim sa spytat doma draheho. On vzdy vyhladava kam ist s malym, ja len odsuhlasujem 😀 . Minulu sezonu bol drahy na panskej jazde v Kaprune, hned vymyslel program na tuto sezonu pre maleho. Byval u partnerov sezonnej karty Zell am See - Kaprun a tak dostal tu kartu. S nou je vela vyhod - napr. zadarmo lanovka na ladovec, zlava do elektrarni, myslim ze zadarmo plavba lodou po Zell am See a pod. Viac aj najdes tu :
http://www.zellamsee-kaprun.com/de/aktivitaeten...
Tak isto v Korutansku vyhody s kartou:
http://www.korutany.com/cs/sehenswertes
My sa zameriavame hlavne tak aby v okoli boli aj nejake vlaky - horske drahy - mame doma vlackomila
tak tu sa na toto chystame
http://www.korutany.com/cs/sehenswertes/View/249
My teraz trenujeme - ja beham a Matej mi robi doprovod na bicykli. Dnes davame zasa okruh okolo priehrady. Ja musim zhodit par kil a Matej musi nabrat istotu na biku. Vcera sme isli s tycou pre neho do skolky. Drahy na biku, ja behom a maleho bike pripojeny na tyc. Normalne ludia si isli oci vyocit, ze co to tahame 😎 .
Tento vikend ma byt dost chladno, tak budeme behat asi len doma okolo priehrady ale ten dalsi vikend planujeme tie dreziny: http://www.korutany.com/cs/sehenswertes/View/249