Kam sa môžme ísť kúpať cez leto s ročným dieťaťom?
Sice som nasla na forku uz nejake diskusie k teme kupania malickych deticiek, ale ani jedna mi nedala uspokojivu odpoved, ako a kde kupat rocne dietatko v lete, aby to bolo pren bezpecne. Nam sa ponukáju moznosti v Sturovem, Podhajskej a Patinciach, ci vo Velkom Mederi. Ktore z tychto zariadeni su pre malickych najvhodnejsie. Vela sa hovori o Podhajskej (ale ktora voda tam, je vhodna pre malickych - tepla, mineralizovana, studensia?), mnohi ich zaznavaju kvoli tomu, ze sa tam liecia kozne choroby... A ako dietatko vystrojit do vodicky, ak este nechodi na potreby same? plavcie plienky do vody, ci stacia plavky z neopreniku, ktore zabrania uniku stolice a ciastocne aj mocu? a topanocky do vody? Samozrejme opalovaci krem(my mame Daylong) a pokryvka hlavy mi je jasna🙂 Dakujem Vam krasne, ocenim vsetky nazory a rady.
Nemám skúsenosti s tymito lokalitami, ale môžem ti poradiť toľko, že voda by mala mať od 25 stupňou a teplé vody nad 35 st. sa moc nedoporučujú, kôli baktériám. Čo si napísala je, že ako vystrojiť dieťa, tak ja chodím s malým plávať na babyplávanie, my môžeme len s plienkami do vody, plavky vôbec, topánky ja nebudem dávať, keď má len rok / aj môj tak má/ teraz začal chodiť a bude len pod mojim dozorom za ruku, tak si myslím, že netreba, ale to už ako ty chceš. Zo skúseností viem, že po plávaní sa nezaobídeme s ne jakým papaním, či už kukurič. chrumky, jabĺčko, banán...a pod. 🙂
Vo Veľkom Mederi som bola a určite tam pôjdem aj tento rok už aj so synom. v lete bude mať rok. myslím že je to vhodné postredie, ako vnútorný detský svet, tak aj vonkajší bazénik pre deti... riešiť to budem aj s detskými plienkami na plávanie, aj keď na každé jedno kúpanie v bazéne minieme asi jednu plienku, ale tak čo už. chodíme plávať s malým už od 4 mesiacov, tak tiež chceme aj v lete to využiť. a Veľký Meder sa mi zdá vhodný. ale do nejakej termálnej, resp.teplej vody by som ho asi nenamočila. Bojím sa baktérií, plesní a keď vidím tú geriatriu čo si tam odtlaky močí tak mám dosť...o mastných fľakoch na vode ani nehovorím. radšej studenšia voda🙂
@lelacrima v podhajskej je to teraz ceska geriatria, dochodci si tam stupaju rovno po hlavach! ani tam nechod. ja som tam bola minuly tyzden, ale to co som tam videla a zazila, no comment... neviem preco mas stres z koznych chorob, tie nie su prenosne! osobne som chodila az na vecerne kupanie od 17-19 hod, to uplne mojmu dietatu postacovalo a bonus k tomu - poloprazdny bazen. ono sa detom do 3 rokov vobec neodporuca vystavovat sa na slnku. my sme chodili len do bazenu s termalnou vodou, takze nemam prehlad o o inych bazenoch, ale este neboli ani prazdniny a ozaj tam bola hlava na hlave. mne skor vadia ti stari ludia ako ludia s koznymi problemami, lebo kto sa tam chodi liecit, ten urcite dodrziava manazment starostlivosti o svoju pokozku, i ked to tak mozno nevyzera a predsudky voci tymto ludom su sakra prekerna vec... ☹ btw. kazdy den tam LSPP jazdila zachranovat nejakeho prepeceneho dochodcu, ktory to prepiskol v bazene s horucou vodou 😲
vo velkom mederi som bola pred dvomi rokmi s malym, vtedy mal 1,5 roka a do detskeho bazena ma rodic vstup zakazany. tak som maleho len sledovala, moc ho to tam nebavilo a stalo sa mu zo 3 razy, ze chatil balans, a keby som ho nesledovala, tak sa utopi. v podhajskej moze ist jeden rodic s dietatom do vody. tusim ma teplotu 30°C. v mederi ma vytacali rodicia, co si do plaveckeho bazena trepali decka - neplavcov. len tak cvachtali a zaberali miesto, pricom pre neplavcov tam bolo dost bazenov.
@kerynka87 tie masne flaky su opalovacich kremov
s rocnym? len domaci sukromny bazen, alebo more, alebo bazen s morskou vodou.Samozrejme, ze ked ho strcis do termalnej nechutnej vody, kde sa odmacaju pluzgiere stoviek dochodcov- tak ti neumrie.
@lelacrima Ja tiez vyberam kupalisko pre moje babule, este teraz koncom leta, zvazujem tie moznosti, co tiy.... chcem sa spytat, boli ste nakoniec niekde? Vo Velkom Mederi sme uz boli, na tom ma odradza jedine - ze dospeli nesmu ist do detskeho bazenika s malym dietatom (nasa vtedy este ani chodit nevedel 🙄 ). Ale mozno sa to uz zmenilo. Mas nejake skusenosti?
@evaka Nie, my sme nakoniec nikam nesli, sice som to dost tazko rozdychavala vzdy, ked na mna dosla naladicka kupat sa (takmer kazdy den🙂), ale prezili sme doma vo vanicke. Nakoniec ma pediatricka ukecala, ze to este toto leto snad prezijeme a uz buduci rok mozeme vyskusat, vraj odporuca Podhajsku a Sturovo.
@lelacrima no vanickovu kulturu mavame aj my 🙂 deti maju bazenik, ale u starkej vo vanicke je tu uplne parada... Takze moj plan je prejst po juhu - V. Meder a Patince. Na Podhajsku mam ja z detstva hrozne spomienky - hlava na hlave, a "cistota" vody a celkovo bazena, takze to s detmi urcite nie.

@lelacrima my sme chodili do wellnes patince, z tej hotelovej strany, plytky,cisty bazenik, pekne prostredie...
dala by som speci plavky, ktore zabranuju uniku alebo plavaciu plienku, to je uz na tebe 🙂. chodili sme aj na vincov les, ale tam sa mi v detskom voda zdala prilis tepla a neskor spinavsia. na nohy asi nic, alebo len normalne ponozky.