icon

Krémy na opaľovanie a ich odstraňovanie. Ako to je?

zhrkz
18. máj 2011

Na opaľovacích krémoch Daylong sa píše, že zvyčajne stačí natrieť raz denne, že sú odolné voči poteniu, oteru, vode a pod. Chcem sa opýtať, či ich treba povinne zmývať na konci dňa a čím, resp. či vadí, ak krém ostane nanesený na pokožne niekoľko dní vkuse. Neškodí to detskej pokožke?

Pýtam sa preto, že plánujeme ísť na dlhšiu dovolenku do prírody, bez každodenného prístupu k teplej vode. Pred slniečkom sa treba chrániť, no každodenné mydlenie a kúpanie neprichádza do úvahy. A pravdupovediac ani doma nemydlím krpca celostne každý deň, ba priam ani kažndý druhý 😉

Takže ako je to s opaľovákmi z tejto stránky?
Ďakujem.

katkaromi
•
18. máj 2011

@zhrkz fiha, tak ja by som sa veru nikde nevydala s detmi, ale asi ani bez nich 🙂 kde sa neda umyt, chce to odvahu... a ked sa pokaka ako to budete riesit? teda neviem ake velke mate dietatko... podla mna by to trebalo zmyt ved pokozka zostane podla mna trochu mastna a dalej kedze to obsahuje aj chemicke zlozky tak nech si to telicko oddychne od toho nepriepustneho filmu a pokozka moze riadne dychat aspon v noci bez toho nie?

zhrkz
autor
•
18. máj 2011

No, drobec bude mať rok, a razím prax, že trochu "prírodnej" špiny nám ani jemu neuškodí 😀, ba práve naopak.
A keď sa pokaká - vlhčené obrúsky, alebo trocha vody, bárs aj studenej. Zatiaľ mu riťka neodpadla od pravidelného nemydlenia 😀, ani sa nezaparuje, ani nevyhadzuje.

No v tých opaľovakoch je fakt kus chémie, preto sa na to pýtam... Neviem, či sa to zošúcha, alebo odparí alebo čo...

daylong_matej
•
18. máj 2011

@zhrkz v prípade lipozomálnych prípravkov môžete byť v kľude. Zvyšky produktu, ktoré ostanú nanesené po celom dni na koži jej neškodia. Tiež nekúpeme/nemydlíme drobca každý deň a je to OK.
Častejšie sa rieši opačný problém - človek nanesie produkt, potom napr. na obed po kúpaní sa ide osprchovať, použije šampón, UV filtre sa vyplavia a koža ostane nechránená.

zhrkz
autor
•
18. máj 2011

To ste ma ukľudnili 🙂
Takže konkrétne lipozomálne prípravky na opaľovanie od Daylongu sú ktoré? Daylong Kids 30 a 50?

Všetci traja sme svetlé fototypy a neľúbime sa opaľovať, ale pri turistike sa tomu slnku dá len ťažko vyhnúť, aj na poludnie... Väčšinou to riešime dlhým funkčným prádlom a pokrývkami hlavy, no tie neposkytujú 100% ochranu.

Inak od Spirigu používam od môjho detstva aj pleťové mlieka Hydrolotio (v lete) a Lipolotio (v zime) a nepoznám nič lepšie 🙂 Tieto sa dajú použiť aj ako aftersun?

daylong_matej
•
18. máj 2011

@zhrkz okrem uvedených sú lipozomálne aj Daylong 15, Daylong ultra 25 a Daylong extreme 50+
Pri turistike používam SPF 30 a keď som v Tatrách/Alpách aj SPF 50 na tie časti tela, ktoré mi nezakryje termoprádlo a nohavice. Dám jeden dobrý tip - nezabudnúť na nos a uši, to už sa mi stalo a potom to riadne pálilo 😒

Po pobyte na slnku je dobré dopriať si obľúbený hydratačný krém, prípadne mlieko (lepšie sa rozotiera na väčšie plochy). Spomenuté produkty sú v pohode. Ak by ste chceli skúsiť niečo priamo určené na ošetrenie kože po celodennom pobyte na slnku, vrelo odporúčam toto:
http://www.daylong.sk/sk/produkty/daylong-apres

ewana73
•
6. máj 2012

Trochu oprasim tuto temu.zaujimalo by ma ako odstranujete detom z tvaricky opalovacie kremy?lebo napr. cistou vodou to nejde len tak zmyt a dokonca ked maleho ponatieram (konkr.teraz mu davam daylong) a ja si potom umyjem ruky mydlom aj tak mam pocit,ze ten krem mam stale na rukach.ked mu tvar umyjem vodou aj tak ostane mastny film na pokozke.co na to pouzit?

ivage
•
18. apr 2013

Ahoj, viete mi niekto poradit, ako umyjem vodoodolny krem na opalovanie z tvaricky dietata? Telo dcerke umyjem mydlom, ale ako odstranim krem z tvaricky? Ako to riesite Vy? Dakujem za rady.