Od akého veku užívať detskú turistiku?
Baby, mam 2r a 1r a teda uz mi chyba turistika. Ale ja s nimi neviem vyjst ani za dom, aby mi jeden neusiel tam a druhy opacnym smerom😀 kedy to s nimi zacne byt take, ze realne sa niekde prejdeme? S tym, ze budem na nich sama. S manzelom neratam.
@hederamonstera od 4.rokov
@mauduska popravde sa mi ich nechce tahat na sebe😊
@hederamonstera nikdy. Furt dačo majú. 😁😁😁 A to sú už pubiši.
@koniarova 😂 super. Ale tych aspon uz mozes nechat doma samych😂
@hederamonstera v parku som videl, že mamička mala 2 deti v káričke a tak ich ťahala, možno niečo existuje aj do ľahšieho terénu
@hederamonstera veď aj nechávam. 😁😁 Držím palce, nech sú tvoji turistikou nadšení 👍👍
Užívať turu s deťmi? Ako dlhú? Lebo ja si užívam tak hodinovú turu hore a hodinu dole tak s deťmi od tých 5 rokov ak dlhé túry tri hodky a tak, tak to somranie by som nevydržala počúvať 🤣
som myslela ozajstnú turistiku, nie prechádzky..
u nás 10 r. tých 12 - 13 km
prechádzky už od 3 rokov celkom pekne...
@hederamonstera Tu sú tie vozíky čo som myslel, pozri si trailer
https://vimeo.com/656533464
alebo YT tejto rodinky https://www.youtube.com/@jankoaevkamazancovci77...
prípadne celé video
@hederamonstera My sme chodili od zhruba polroka, ale mame velky vekovy rozdiel a manzel vzdy male dieta nosil v nosici. A tak nejako postupne sme zacali chodit bez nosica. Mala by si zapojit manzela, bolo by to jednoduchsie, alebo ak on nechce, tak nech je doma s detmi😉
Zalezi aj od dietata. Syn je ozaj ze turista, ako cerstvo 3rocny vysiel skokansky mostik na strbskom. Teraz ma 7, je to s nim uplne v pohode. Dcera este vlani ako takmer 5rocna hundrala a plakala, ze ona nerada chodi po kopcoch. Tento rok nastal u nej velky pokrok, isla krasne, bez reptania, aj ked pomalsie, ale uz ju muz nemusel obcas niest na rukach. Deti maju za sebou uz klasiku -strbske, popradske pleso, vodopad skok aj studeneho potoka, hrebienok a z chat je to chata pod soliskom, bilikova, rainerova, zamkovskeho, skalnata a pri zelenom plese. Vsetko peso, po vlastnych.
Okolo tých 4 rokov. Syn dokáže už ísť aj par hodín v kuse bez hundrania, netreba ho naháňať, viem ze nikde neodbehne a nezastaví sa pri "každej vrbe"
Dcera je ešte malá, síce pôjde nejakú dobu ale potom už ju zaujme každý slimák a takým tempom aj ideme😆. Čiže s ňou nehrozí ešte ani dlhšia prechádzka s nejakym konkrétnym cieľom
Cca 4-5 rokov. Ale od malicka sme s nimi chodili na prechadzky, postupne sme predlzovali, motivovali. Ked muz nebol doma, chodila som s nimi sama, na nejaky hrad, rozhladnu, nieco co som vedela ze by mohli dat. Nikdy sme ich neniesli, to nema vyznam. Prvu dlhu turistiku cca 22 km sme urobili ked mal mladsi syn necelych 7, starsi 10.
Nase maju 7 a 4 a vobec s nimi neviem ist na normalnu turistiku 😏 Cely cas hundru, ze ich to nebavi, ze ich bolia nohy. A to sme skusali turistiku odmalicka. Prejdu cca 8km ale ja som z nich taka ohucana, ze mam na dalsich par mesiacov pokoj.
Moji maju 9 a 3 a nebavi ich to ani teraz
Moji chlapci tak od 4-5 rokov
Chodíme od malička, vychovávam ich sama.
Takže na nejakú pomoc sa nemôžem spoliehať...
Oni majú radi turistiku,ale asi závisí aj od povahy dieťaťa
Samozrejme ideme takým tempom ako im vyhovuje, neponáhľame sa. Potom sa spoločne tešíme z výhľadov alebo z cieľa, ked tam prídeme..🙂
@hederamonstera Tak v prvom rade nato musíte byť aspoň dvaja a ideálne aj viacerí čo ich ponesú teda aj to staršie je ešte malé veľmi. Alebo ist bez nich. Ale učiť je ich dobre od malička do budúcna Najprv krátke vzdialenosti a od troch,štyroch rokov zvládnu aj viac. Záleží to od detí.
@lentilka46 presne ako píšete. Záleží od detí. Veď oni majú lepšiu kondičku a výdrž veľa krát ako my dospelý 😀A energie za desiatich 😀

Nosič pre menšie dieťa si neskúšala? 🙂