icon

Pochod za život

anna442
21. sep 2015

My sme boli včera s deťmi na Pochode za život a každej mamine odporúčam prísť keď bude ďalší. Super atmosféra, pozitívne naladení ľudia, moje deti si našli veľa kamarátov a my priateľov. A ten dobrý pocit, že sme urobili niečo pre ten najväčší Boží dar, ktorými deti bezpochyby sú, je na nezaplatenie.

dai
21. sep 2015

@lubiduch uplne si to vystihla...
ja som nedelu napr. stravila vyletom do viedne do muzea - s mojou rodinou/ detmi... na stanici som videla vela utecencov - prevazne zeny a malicke deti ( na rozdiel od fotografii co su v mediach, je tam fakt strasne vela babatok a zien - akurat tie asi neutekaju pred kamery ) - moja dcera ked to videla nechapala, ked som jej vysvetlila co to je plakala...
dnes som dostala vycitku preco som sa v nedelu odtrepala do viedne a nechranila prava rodiny na pochode za zivot ( tak to bolo v kostolikoch prezentovane ) - uplne smutno mi prislo z tohto pokryteckeho naroda slovenskeho - presne ako pises - spievat krasne lubezne pesnicky, tesit sa z toho spiritu ako sme vsetci krasni, ako sa postarame, ako sa lubime... realita - zavidime kazdemu kto sa ma trosku lepsie ako my, nie sme ochotni pomoct inym detom a rodinam v nudzi ( oni asi nie su dietky bozie - potom ale nechapem co je to za viera ktora deli dietky bozie na tie nase a na tie cudzie ), cloveka ktory realne rodinu zije obvinime lebo sa nezucastnil opiciarne pre ovecky...

Osobne by som na potrat nikdy neisla, ale uz vidim 90% zeniciek na pochode keby ich dcerku znasilnil nejaky hnusny cigan ci arab ( vyrazy tak casto pouzivane mamickami na MK ) - ako by sa tesili zo svojich vnucat...

cammille
21. sep 2015

Pochod za zivot je fraska, dav fanatikov a neviem co este...a gay pride je uplne cool, ved preco by homosexuali nemohli verejne vyjadrit svoj nazor, orientaciu, poziadavky?....ked sa prezentuje jedna skupina s cielom chranit ludsky zivot je to zle, ked sa prezentuju homosexuali, je to ok, maju na to pravo... 😔 jedni su tolerovani, druhi nie...chce se mi blejt...

dai
21. sep 2015

@cammille ty si sucast vaecsiny - zial... ked bude tvoje dieta lesba alebo gay tak pochopis preco sa spravaju ako sa spravaju...

dominikav123
21. sep 2015

@cammille nehnevaj sa, ale porovnanas neporovnatelne...kto tu nie je tolerovany ? pochod za zivot bol rozpusteny policajnymi zlozkami, alebo zakazany ? kazdy ma pravo sa zdruzovat, robit pochody a hlasat co chce (v medziach verejneho poriadku a trestenho zakona). A kazdy si potom musi znasat aj zodpovednost za to, co hlasa a propaguje.

igiana
21. sep 2015

@dai to co tvrdis su nezmysly, "pokrytecky narod slovensky" robi pre ludi v nudzi dost, len to nevytrubuje zo striech a nechvali sa tym na kazdom kroku. Moja rodina aj moja mama robia konkretne skutky lasky pre druhych a nevychvalujeme sa tym nikde. Chces povedat, ze ty vidis do zivota kazdeho cloveka? A tie otrepane frazy, ze len sladke slova o lubeni sa...
To ze ludia sa zidu a tesia z toho, ze im zalezi na rodine, na detoch, to budes kritizovat? Lepsie by bolo, keby sa zucastnili nejakeho festivalu kde by sa na mol ozrali a zabavili dosyta, to by nikto ani nemukol.

Co sa tyka potratov, drviva vacsina zien co nan idu, neotehotnela zo znasilnenia, tak ja nerozumiem tomu, preco sa na obranu potratov predklada toto ako hlavny argument.

cammille
21. sep 2015

@dominikav123 hovorim o tom, ako sa k tomu stavia spolocnost...myslim si, ze cele to vyznieva trochu skreslene, ja som proti potratom, ale ziadna fanaticka ani nuc podobne nie som...ale nechce sa mi hadat, aj tak to nema cenu 😉

cammille
21. sep 2015

@dai ale ved tu vobec nejde o to...ja proti homosexualom nic nemam, mam medzi nimi aj kamaratov a su to fajn ludia, hovorim len to, ze ked sa k svojim poziadavkam vyjadruju dve skupiny, jedna je povazovana za coolovu, ved maju na to pravo, za to ti, ktori vyjadruju nesuhlas s potratmi, atd su fanatici...cela spolocnost sa nejak zvrhava...alebo len ja som asi pozadu a nechapem moderne trendy 😀😀

dai
21. sep 2015

@igiana tak rob tie skutky lasky ku kazdemu - ci podla coho to delis? Podla mna najlepsie prejavis to ze ti zalezi na TVOJEJ rodine ( kedze do rodin druhych ta nie je absolutne nic ) tak, ze ju budes realne zit - travit cas napr. so svojou rodinou, nie vlacit deti na nejake pochody... ale ok, ak to pokladas za najkrajsie straveny rodinny cas kde si prejavujete tu lasku tak je to tvoja vec... a prepac ale slovaci su narod pokrytecky - mnohokrat zial prave najvaecsi kostolnici - presne ako to tu bolo popisane - zeny odhovarat od antikoncepcie, potom od interupcii ale pomoc takej zene ziadna - este od kostolniciek sa docka prezyviek ako prespanka a jej deti su pankharti ( to su len take moje spomienky na dedinsky zivot a zivot slobodnych matiek tam... )
a stale nerozumiem tomu ako sa da pochodovat ZA RODINU - to znamena co? je to proti rozvodom? ci za co vlastne... ved rodina je nieco vzniknute na baze dobrovolnosti, ako toto chcete niekomu nanutit... ak to samozrejme mala byt len demonstracia sily - nech sa paci - nastastie som sa vratila az ked to koncilo - nedalo sa nam dostat domov s unavenymi detmi lebo sme museli cakat pokial poodchadza milion autobusov co aktivistov zozbierali po celom Slovensku...

dai
21. sep 2015

@cammille to nie su moderne trendy - to tu vzdy bolo, skus sa len trosku pozriet do historie... a zial ked tu citam niektore prispevky - vid zakladatelka - zaregistrovala sa v septembri aby sem na MK napisala tieto prispevky v tejto teme... no skus si tipnut co tu chcela dosiahnut...hm

meluela
21. sep 2015

@dominikav123 absolutne cisla krasne klesli az na minulorocnych 10 000, ale aj to je stale brutalne cislo ... ked sa na to clovek pozrie v pomere k narodenym detom ... tak v roku 1996 zhruba na kazde 3 deti priapadal jeden potrat, dnes je to este stale na kazdych 5 deti jeden potrat ... cize na beznu skolsku triedu k 25 detom co sedia v triede dalsich 5 skoncilo v nemocnicnom odpade 😒
Tieto este stale vysoke cisla by sa dali dalej pekne znizovat, ale ked sa na potrat pozera ako na reprodukcne pravo, agendu reprodukcneho zdravia, nadava sa na vyhradu vo svedomi u gynekologov ako na vec ktora obmedzuje "prava" zien atd., tak to blokuje moznosti intervencie, lebo potrat nemoze byt definovany ako zlo

lubiduch
21. sep 2015

@cammille praveze si nemyslim ze sa spolocnost zvrhava ale ze porovnavas neporovnatelne.

Gay pochod chapem tak ze sa oni idu oprezentovat s hlavnou myslienkou "halo aj my zijeme medzi vami aj napriek tomu ze nas ignorujete, odmietate alebo o nas ani neviete...Ale sme rovnaki ako vy"...tak vnimam tieto pochody ja.

Pochod za zivot ja osobne chapem ako pochod proti potratom. Myslim ze cela kritika ktora sa na tento pochod znasa tu v tejto diskusii nejde z toho ze hlasa zle veci ale ten sposob akym to robi nikomu nepomoze.. Pre zeny ktore su tehotne nechcene treba robit osvetu v cakarni u gynekologa letackami prospektami, treba im dat podporu ak sa rozhodnu si dieta nechat, treba vzdelavat dospievajucich o moznostiach ochrany a pod. v zahranici je bezne ze ked zene lekar povie ze je tehotna a ona sa zhrozi ze nevie co bude robit lekar ma kontakty na azylove domy, lekar poradi a pomoze, informuje o utajenom porode, pravnych nasledkoch.
Toto je to co by podla mna podobna organizacia v boji proti potratom mala robit. Kritizovane tu nie je ze niekto bojuje proti potratom, ja sama by som na potrat nikdy nesla ale sucasne mi je smiesno z celeho toho pochodu.
Ja si proste stale nejak neviem predstavit ako ma ten pochod pomoct problematike. Lebo ked by som bola jedna z pochodarok tak mam asi taky nazor a spravanie ze by som ten potrat nikdy nepotrebovala. Ak som zena ktora ma potrat za sebou z najrozlicnejsich pricin, tak z tych super fotiek co sa tam zverejnuju by som asi spachala samovrazdu. alebo je to orientovane na zeny ktore prave laviruju ci ist cí neist na potrat? a kolko ich je zurovna v tomto jednom momente kedy bol ten pochod?

ja neviem myslim ze cela ta energia sa mohla vyuzit efektivnejsie....o tom je ta kritika.
a len tak na zaver, myslim ze vacsim problemom dnes je otehotniet a donosit dieta ako potraty, nakolko tie maju klesajucu tendenciu dlhe roky za sebou. A myslim ze je strasne velke % zien ktore potratili, nedobrovolne, ja sama poznam X zo svojho okolia. a tie otrasne obrazky ako uz asi vyzeralo to dietatko im urcite nepridavaju na stasti a pohode...Ale hlavne ze niekto mal vdaka tomu stastnu a krasnu nedelu ☹

jani_uk
21. sep 2015

@anna442 Taketo nazory by ste si mali vymienat vo svojom kostole, kludne, ostatnych ludi by ste nemali tym otravovat, a uz vobec nie v 21. storoci, je to to iste ako ked Moslimovia ziadaju od "neveriacich" aby sa tak alebo tak obliekali, alebo spravali.

verushkokav
21. sep 2015

Ja tiež obdivujem ludí v tomto storočí , ktorí dieťa považujú za "boží dar" ........ a tiež obdivujum ženy , ktoré nepovedia - ďakujem ti manžel za krásne dieťa -mal si kvalitnú potvoru spermiu , ale - ďakujem ti BOŽE" za krásne dieťa 😀 😀 😀 😀
....ale áno , aj keď sa v rómskej osade pýtali chlapa , prečo má 13 detí ....tak odpovedal - lebo pán boh to tak chcel ........... ozaj milé 😀 😀 😀
.....von málo prší - asi sa BOH dažďa na nás hnevá .... 😀 😀 😀 😀
....vzdávam hold fanatikom tohoto typu ....súdiť a rozhodovať o živote kohokolvek - je väčší hnus , ako keď si matka zváži všetky okolnosti a rozhodne sa pre UPT ....
Viera v Boha a akúkolvek cirkev - je jedna vec ......ale .......
....cirkev už narobila veľa zla - ľuďom - matkám - ďeťom - pálili ich na hraniciach .....ja len verím , že sa "títo stúpenci" jedného dňa nerozhodnú pre tieto praktiky .... boh ich videl vidí aj bude vidieť - tak nech sa starajú o seba a nech nesúdia a nerozhodujú o iných ......

cammille
21. sep 2015

@dai ano, vzdy to tu bolo, ale modernym trendom sa stalo to, ze sa nespravne veci zacali povazovat za spravne...

jani_uk
21. sep 2015

@verushkokav V najhorsom vybojuju si dalsie nezmyselne referendum o ktore normalny clovek nebude mat zaujem, lebo si riesi svoj zivot a nie cudzi, tak budu mat dalsi idioti z toho "vzrusujuce dobrodruzstvo" ci ako to ocharakterizovali to minule referendum...

jani_uk
21. sep 2015

@cammille Ako na priklad?

jani_uk
21. sep 2015

@cammille Tak dam ti priklad, ak si zostala bez textu, a kedze si myslis, ze to co cirkev povazuje za spravne je automaticky spravne: Zem je plocha!
Kolko ludi zabili, spalili aby nedovolili vede aby povedala svoje slovo? A nikdy sa neospravedlnili za tie vrazdy. Mozu sa len hanbit.

horana
21. sep 2015

Dovolim si male vsuvky do uvodneho prispevku, ktory s upravami citujem.

My sme boli včera s deťmi na "pustani sarkanov" a každej mamine odporúčam prísť keď bude ďalší. Super atmosféra, pozitívne naladení ľudia, moje deti si našli veľa kamarátov a my priateľov. A ten dobrý pocit, že sme urobili niečo pre "zdravie, deti, radost a pohyb" je na nezaplatenie.

Kazdy vyuziva svoj volny cas inak. 😉

mata38
21. sep 2015
Používateľ mata38 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mata38.

Ono je to s tými ľudmi vážne ťažko, pretože absolútne nerozumejú základom občianskej spoločnosti ani slušného života. Oni nevidia problém v tom otvorene vystupovať proti inej skupine obyvateľstva, im to príde v poriadku, ba je to brané až ako povinnosť. Oni nevidia problém v plošnom zákaze niečoho, čo sa iba im nepáči. A celé sa to pekne prikryje tým, že sa odvolávajú na vyššiu bytosť - teda Boha. Ja som nevidela Boha na pochode za život, ja som nevidela Boha hlasovať v referende, ja som nevidela Boha rozpúšťať gay pride. Namiesto toho som "videla", ako Boh nezabránil znásilneniam, vraždám, ako Boh nezabránil zabíjaniu v Jeho mene atď. A nie, ak si myslíte, že je to preto, lebo Boh nezasahuje do tohto sveta a dal nám slobodnú vôlu, tak sa ešte raz nad tým zamyslite 🙂 Pekný deň všetkým.

ela2710
21. sep 2015

Kazda zena ma pravo sa rozhodnut...aj ja som mozno mala take kontroverzne nazory na tuto temu, ale nikdy nikto nemoze na 100% povedat, ze sa nedostane do situacie, kedy bude nad potratom premyslat...potrat - ,,chceny" potrat je natazsim rozhodnutim v zivote zeny, ktore milion krat v zivote olutuje aj ked v tom danom momente to bolo mozno prave to ,,naj" riesenie...urobit nieco taketo nie je lahke, ani jednoduche, a tie vycitky svedomia musia byt priserne, neviem si to ani predstavit, ale napr. viem, ze keby som otehotnela nasilnym sposobom, alebo by som vedela o nejakej vade babatka, tak by som nad tym urcite premyslala. Na oboje pripady musi byt naozaj zena dostatocne silna nato, aby take dietatko vychovavala, ja uz teraz viem, ze taka silna nie som. Praxovala som na Hrabinach, viem, co je to praca s postihnutymi deti, viem aka je narocna a viem, ze taketo zariadenia su preplnene, prave preto, ze rodicia to nezvladaju, ine je tam byt par hodin, ine je tym zit 24 hodin denne a viem, ze tu zataz zvladne malokto...preto nesud, lebo budes sam súdeny 😉 a tazko sa niekto moze vyjadrovat a zastavat anti potratovy nazor, ked v podobnej situacii nikdy nebol. Nechajte to na tie dotycne...je to ich osobna zalezitost a ich rozhodnutie

jani_uk
21. sep 2015

@cammille Homosexuali nechcu urcovat ostatnym ludom aky zivot budu zit, zaujima ich svoj . Vy chcete nanutit cudzim ludom vase nazory. Pozametajte si radsej vo svojom dvore. V tom je ten rozdiel medzi davom fanatikov (ano, to je dobry label) a homosexualmi.

igiana
21. sep 2015

@dai presne tak, vlacim deti na pochod, aby videli, ze zivot nie je o vlastnom egoizme, ale o vzajomnej laske a ucte. Aby videli aj ine stastne rodiny, ktore vyznavaju podobne hodnoty a nemaju hlavy vymyte mediami.
Keby sa ludia bezhlavo nevrhali do vztahov zalozenych hlavne na sexualnom uspokojovani, nemuseli by riesit nezelane tehotenstva, ale tesili by sa z tehotenstva. Keby ludia zili sexualne az v manzelstve a boli si verni, neboli by vsetky tie zranenia o ktorych pises. Antikoncepcia nie je liekom na ludsky egoizmus.
Pomaham bez rozdielu tomu, kto pomoc potrebuje. Ci je veriaci ci neveriaci, modry ci fialovy.

jani_uk
21. sep 2015

@igiana Jak ty vies na com su ine manzelstva zalozene?? A ked su aj zalozene na sexualnom uspokojovani, ako sa to teba tyka? Ak to dvom ludom tak vyhovuje? Nechapem tu potrebu aby vsetci ludia mysleli a robili to co robis aj ty!

igiana
21. sep 2015

@jani_uk tak ked im to tak vyhovuje, tak nech potom neodsudzuju ludi, ktorym vadi to, ze potom zabijaju nenarodene deti.

janulik2008
21. sep 2015

Ja som nebola. Som veriaci človek v Boha verím a svojim spôsobom je dieťa boží dar pre tých kt v Boha veria. Ja to beriem tak že každé dieťa má na život právo aj keď ak bolo pocate znasilnenim neviem akk by som sa ja zachovala keby sa mi to stalo. Na druhej strane však nepochopím prečo ľudia vnucuju svoj názor iným ...

evkasus
21. sep 2015

Je smutne aku vlnu odporu to vyvola, ked si niekto zastane nenarodene deti. A este smutnejsie ked ten odpor vychadza zo zenskych srdc.

igiana
21. sep 2015

@janulik2008 Preco mi ludia vnucuju, ze zabitie nenarodeneho dietata je v poriadku? Ked vyjadrim svoj nazor, ze nechcem aby boli deti zabijane, som za to odsudzovana. Preco? Preco ma odsudzuju?

moni244
21. sep 2015

@igiana hodnoty si vyznávajte, ale nielen na pochode, koľko tích, čo išli pochodom sa potom po skončení pchalo do autobusov, nepozerali, či je tam kočík, ľudia, deti, videli len a len seba, prečo tí ľudia, čo jednu chvíľu idú s pochodom a hlásia, že rodina je dar, o ďalšiu chvíľu nehľadia na rodiny?

cammille
21. sep 2015

@jani_uk nie, nedosiel mi text, ale po prve som cez mobil takze sa mi nechce nejak rozpisovat😀, a po druhe, nechcem sa hadat, ja nepotrebujem ostatnych presviedcat dokola, ze mam pravdu, sko poniektore tu 😉 ja som sa vyjadrila a ked mas iny nazor, ok, ja Ti ho neberiem 😉 ale neodpustim si este poznamenat - ze zem je gulata, to je skratka fakt, rovnako je fajt aj to, ze zivot cloveka vznika pocatim a faktom je aj to, ze ludstvo mize prezit len vdaka spojeniu muz+zena, dvaja ludia rovnakeho pohlavia skratka dieta nesplodia...a tieto fakty s cirkvou nemaju nic spolocne, je to skratka tak bez ohladu na cirkev...

moni244
21. sep 2015

@cammille keď už spomínaš tích gayov a dvojaký meter, hlásate, že dieťa je dar boží a žena má dať dieťa radšej na adopciu ako ísť na potrat, tak prečo je cirkev tak proti adopciam detí homosexuálmi?