icon

Pochod za život

anna442
21. sep 2015

My sme boli včera s deťmi na Pochode za život a každej mamine odporúčam prísť keď bude ďalší. Super atmosféra, pozitívne naladení ľudia, moje deti si našli veľa kamarátov a my priateľov. A ten dobrý pocit, že sme urobili niečo pre ten najväčší Boží dar, ktorými deti bezpochyby sú, je na nezaplatenie.

janulik2008
21. sep 2015

@igiana niekedy ti kt každú nedeľu chodia do kostola a su najviac veriaci tak vodu kazu vino piju. Netyka sa to len teba ... monim príspevkom som len chcela povedať že ano každé dieťa m právo na život zbožňujem deti a priznám sa že keby sa ma nejaka zena opýtala či ma ísť na potrat tak by som povedala nie ... sskúsila by som ju presvedčiť že dieťa môže dat na adopciu ale to by bolo všetko ...
Ja neviem niektorí beriete vieru vážne až prehnane ... život nie je len o tom ze bol niekto na nejakom pochode ale aj o tom podľa mňa koľkým ženám sa snažil pomôcť ... a opakujem som veriaci človek ale netreba preháňať

igiana
21. sep 2015

@moni244 a co im stupali po hlavach? Vela z tych ludi malo kociky a deti so sebou. Inac ako vies, kto z tych ludi bol a nebol na pochode? Mesto bolo plne roznych ludi, nie len tych z pochodu. A dalsia vec, tvoje slova nemusia byt vobec pravdive, je vo vas tolko nenavisti, ze ste schopne vymysliet si hocico, len aby ste mohli druhych zhodit a ponizit.

moni244
21. sep 2015

@igiana keď myslíš, mali tričká, balóny, nestúpali, ale tlačili sa, totálne ako nepríčetný, autobus kvôli nim meškal 15 minút a za nami ďalší prázdny bus. Nie je vo mne nenávisť, len nemám rada takýto typ ľudí, čo sa budú furt na niečo hrať, ale len na 5 minút a potom na to zabudnú

igiana
21. sep 2015

@janulik2008 ked vidim, ako sa spolocnost stavia k zakladnym ludskym hodnotam, ako sa prekruca a falosne ospravedlnuje, ako sa akoze pomaha zenam, ktore ostali nezelane tehotne, nemozem ostat ticho. Nie som pstros. Tu nejde o vieru, tu ide o rozum, cit a spravodlivost. Aj keby som bola ateistka, to neznamena, ze cloveka nazvem niecim nezelanym a na pritaz, ci uz nenarodeneho alebo stareho alebo choreho. Kto polutuje zabite nenarodene dieta? Chuderou je vzdy len zena, ktora ma pravo. Pes ma v dnesnej spolocnosti vacsie pravo, ako nenarodene dieta.

igiana
21. sep 2015

@moni244 myslis ze to robili so zlym umyslom? Co ak sa nevyznaju v BA tak isto ako aj ja a nevedia presne akym spojom maju ist? Nejdem to tu riesit, je to odveci, a co sa tyka meskania, a tych 15 minut to je fakt riadna doba. Bola to mimoriadna situacia a to sa stava. V BA byvaju aj ine akcie, kvoli ktorym sa narusi "bezny chod mesta", alebo sa vyskytne dopravna nehoda, alebo zapcha.

jani_uk
21. sep 2015

@igiana Kto si ty aby si rozhodovala ci je interupcia vrazda?? Kamaratka bola tehotna, zistili ze plod je s Downovym syndromom, isla na interupciu, a nemozem ju zato odsudzovat. Ty ked chces maj aj 10 deti, ako sa iny clovek rozhodne nie je tvoja starost.

jani_uk
21. sep 2015

@cammille A co ked dvaja muzi nemozu zacat dieta? Zacatie dieta je nejake kriterium na urcovanie kto koho smie lubit?

igiana
21. sep 2015

@jani_uk plod, keby nemal downov syndrom by nazvala dietatom. To co mala v maternici bolo dieta. Ked rozkuskujem dieta, tak to mam nazvat porcovanie, alebo ako podla teba? Co vlastne podla teba urobili tomu dietatu?

evkasus
21. sep 2015

@jani_uk ako by si definovala interupciu? Co je to podla Teba?

jani_uk
21. sep 2015

@igiana Podla mna sa podvrhla interupcii, podla teba zabila dieta, tak je najlepsie aby si ty nikdy nesla na interupciu, a nechala ine zeny rozhodovat sa pre seba.

vintage_lady
21. sep 2015

Tak vážení, celá vaša fraška a pretvarka bola akurát tak na dve veci. Odstavené električky a plné reštaurácie, nemali sme sa ísť v robote kde najesť 😊 a teraz vážne, nedeľu som mala pracovnú, a pracujem v jednej prevádzke na Obchodnej ulici a pochod šiel aj tade, potom keď sa skončil, prišlo pár ľudí k nám do obchodu. Ale jedna rodinka ma len utvrdila, že tichá voda brehy myje, ako sa hovorí. Otecko aj mamička tričká s názvami, balóniky a somariny, ale to ako sa otec choval K žene aj deťom stačilo mne aj kolegom. A určite stál prvý v rade s transparentmi. Len toľko. Myslím, že nás stat má momentálne iné problémy, oveľa závažnejšie, ako pochod plný pretvarky.

beybitko
21. sep 2015

Ahojte žienky, rada by som sa vyjadrila k pár veciam a objasnila niektoré trošku médiami zlé interpretované veci: pochodom za život sme naozaj vyjadrovali svoj nesúhlas s interupciami, ALE
nechceli sme ním dosiahnuť celoplošný zákaz, musíme brať do úvahy, že v našej krajine sú aj inak zmýšľajúci ľudia a nanucovaním nášho názoru by sme na nich nebrali ohľad. Cieľom pochodu bolo zvýšiť povedomie tehotných, ktoré rozmýšľajú nad potratom, že je tu kopec organizácií, ktoré sú im ochotné pomôcť: od poradenstva, cez ubytovanie až po finančnú pomoc, prípadne im pomôcť s utajeným pôrodom, umiestnením dieťaťa na adopciu atď. Týmto org. budú zároveň prerozdelené vyzbierané finančné prostriedky a budú z nich podporené aj nové pro-life projekty. Všetci, čo sme sa zúčastnili máme možnosť finančne nejakú organizáciu podporovať. (citované zo stránky národného pochodu za život: Zvláštna pozornosť sa bude na Národnom pochode za život v Bratislave venovať situácii tehotných mám v ťažkostiach a tomu, ako im vieme pomáhať. Z pochodu by nikto nemal odísť bez informácie, kam sa môže obrátiť tehotná mama v núdzi a ako jej vie pomôcť každý z nás. )
Ja som sa pochodu osobne zúčastnila, ale nikdy by som si nedovolila nikoho odsudzovať ani posudzovať, na to nemám právo. A máte pravdu, len sa zúčastniť a nič nespraviť je naozaj o ničom, preto sme sa s manželom rozhodli jednu org. aj finančne podporovať :D

alaguema
21. sep 2015

@meluela hovoríš mi z duše. Toto je podľa mňa ten zdravý sted v téme, ktorá si ho priam bolestne žiada.

selema
21. sep 2015

Ach tieto drísty milujem 😀
Ja osobne nesúhlasím s interupciou, ale!!! viem, že keby som bola znásilnená, tak si to dieťa nenechám, ani keby som zistila, že čakám choré dieťatko!
A vôbec by som si nedovolila rozhodovať za iných a súdiť (nesúď lebo budeš súdený-všakže)!!! 😠
Každý má mať právo rozhodnúť sa sám.

Je zaujímavé, ako sa mnohé "kresťanky" bijete do pŕs a presne viete čo je správne.
Len zabúdate, že raz sa môžete ocitnúť na opačnej strane aj Vy (či niekto z Vašej rodiny) a potom rýchlo zabudnete na to, čo ste tak hrdo hlásali 🙄

Mňa len zaráža, že ženy dovolia, aby niekto iný rozhodoval za ne!
Už vidím, ako by sa páčilo tým "kresťanským papalášom" keby sme my/ženy v niečom rozhodovali za nich/chlapov.

Ani antikoncepciu, ale ani potraty ... len plodiť ... veď jasné, treba čo najviac ovečiek, lebo viac ovečiek=viac peňazí=automaticky väčšia moc 😠

Dnes sú to potraty ... čo bude ďalej??? ... ja už len čakám, kedy nás zase začnete upaľovať na hranici, len zato, že máme iný názor, postoj ako Vy.

aristka
Odpoveď bola odstránená
vintage_lady
21. sep 2015

@moni244 mimo tému 😊 robíš v mekaci na obchodnej?

moni244
21. sep 2015

@vintage_lady nie, pri starom národnom divadle

cammille
21. sep 2015

@moni244 pretoze dieta potrebuje v prvom rade milujucu mamu a milujuceho otca, poradovniky na adopciu su plne heterosexualnych parov, a preto nie je dovod, aby dieta slo do homosexualnej rodiny...

vintage_lady
21. sep 2015

@moni244 jaj 😆😆😆

evkasus
21. sep 2015

@selema dobre tsk daj nieco mimo dristov a vysvetli o co pri interupcii ide.

evkasus
21. sep 2015

@aristka "pekny" prejav. Hodny diskusie.

gladys_07
21. sep 2015

Ktovie kolko to cele stalo, keby sa tie peniaze radsej pozbierali a dali jednej zene, ktora vaha, ci ist na interupciu, ci zvladne uzivit dieta - zachranili by jedno dieta, pre jedno dieta by to malo zmysel. Takto akurat tak nasrali polku Slovenska.
Inak, nevidim ziadnu krestansku organizaciu pochodovat za prijatie imigrantov, tam je tiez kopec deticiek. Ci tie nie su Bozi dar, ponevac moslimske...?
A ze knazi a mnisky pochoduju za to, co je spravne urobit v pripade nechceneho tehotenstva....love it!

katy2
21. sep 2015

@aristka vnimam ta tu na fore uz dlho a doteraz som mala pocit, ze sme na rovnakej vlnovej dlzke.... Ale teraz som zdesena a znechutena... Nech mas akykolvek nazor, ale tolko nenavisti v nom ma sokovalo... Mozno prave kvoli tomu, ako som ta doteraz vnimala.... prepac, musela som 😔

evkasus
21. sep 2015

@gladys_07 kto chce vidiet zlo vidi zlo

aristka
21. sep 2015

@gladys_07 vies kolko mnisok studuje na zdravotke .kvantum a chod do spitala hocikde na slovensku a v spitaly nenajdes ani jednu ....kolko je tam umierajucich .kolko je tam ludi v tazkom stave .ktory by potrebovalii ked len moralnu podporu .ked uz nie profesionalnu zdr. par rokov dozadu za sokola sa trnavska ktestanska cirkev bila za majetok a bila sa za gympel .ktory kedysi .ze vraj patril im a vies co spravili .preburali stenu z ich susediacej budovy do budovy gympla a takto sa snazili narokovat si majetok ...brat detom skolu .preco je ticho o sokolovi .o cudne nadobudnutych majetkoch a dalo by sa toho rozpravat az. az ja sa cudujem .ze vobec sa pri tych spinavostiach plnia kostoly .ved okrem prednasok v kostoloch a ziskani si politickej moci a nahananiu sa po majetku nerobia pre ludi nic a este ich platime z nasich dani ...ako tito ludia si vobec dovoluju moralizovat s niekomu diktovat do zivota .ked ani nevedia co je realny zivot .ved ani hypoteku nemusia platit .ani faru si neupratuju.vzdy da najde nejaka babka....co z toho vyplyva .nech si pozru prv do svojich radov a nech ja ako danovnik .nemusim platit cirkev .ktorej sluzby nevyuzivam ...tj som za odluku cirkvi od statu ....

gladys_07
21. sep 2015

@evkasus a kto chce vidiet racionalne zmyslajucich ludi, nech pozera radsej inam

janulik2008
21. sep 2015

@selema súhlasím s tebou ... biju sa do pŕs lebo každú nedeľu je v kostole a len co vytiahne päty uz ohovára kto mal co oblečené atď ... ani ja neuznavam interrupciu ... nikto však nevie ako by sa zachoval keby sa to stalo jemu ..

dai
21. sep 2015

@janulik2008 tak musis si vybrat spravneho partnera ako pisala igiana - strana naspaet - potom sa ti nic nemoze stat a budes rodit ako jablonka az do prechodu🙂

aristka
21. sep 2015

@katy2 nie to nie je nenavist .to je realita ....a duplom co sa plodu tyka a interupcii .viem o com hovorim a v zivote by som si to nedovolila nazvat .ze je to vrazda a tym padom zenu vrahynou ....to je nenavist...kde je milujme blizneho svojho s odpustajme ...nie som zasnena princezna .ale realistka a je mi az smiesne .ze sa tu snazi diktovat a hodnotit niekto .nejake spolocenstvo .ktore za svoju historiu narobilo tolko zla .realne vrazdili .znasilnuju .aj deti a vsetko sa ututlava .... akym pravom sudia zenu ....

meluela
21. sep 2015