icon

Poraďte hotel na leteckú dovolenku pre dvoch 2 dospelých a 2 teenagerov

hettinka
4. feb 2018

Maminy, skúste mi poradiť hotel pre našu rodinku - 2 dospelí + 11 a 16-ročné deti

Naše požiadavky:
letecky
preferované destinácie - Grécko, Španielsko, Taliansko
URČITE NIE - Turecko, Egypt, Tunis a Bulharsko

hotel aspon 3*, ideálne 4* s nejakým vyžitím pre detváky v danom veku - teda bazén, tobogán, fitko, nejaký animátor môže byť, cvičenie na pláži, vodné športy, beach-volejbal, futbal... vyžitie pre špuntov ako detský bazénik s atrakciami, malovanie na tvár či minidisko naozaj už nepotrebujeme 😀

Chceme ísť určite cez CK - neraďte mi pozliepané dovolenky, že kúpim letenky a hladám apartmány, na to nemám náladu, odvahu a čas.

Dobrá (naozaj DOBRÁ) strava - nechceme 8 dní dookola jesť chleba a špagety, studené hranolky, piť teplú odstátu vodu a podobné "delikatesy". Nemusí byť AI, uprednostňujeme polpenziu.

Nemal by to byť " v šírom poli zámoček", teda radšej v blízkosti nejakého mestečka, alebo promenády, prípadne spojenie autobusom.

Na dovolenku k moru chodíme kvôli moru, takže blízko, veľmi blízko ku pláži.

No a cena by mohla byť primeraná, nech nás to nepoloží na lopatky ... čo ja viem, do tých 3000 by sme vedeli dať za týždeň, ale to už je naozaj maximum (vlastne cez limit, ale tak ešte pošetríme do leta...)

V CK sedia tety, čo nič nevedia, len krčia plecami ... tak hľadám naozaj osobnú skúsenosť niekoho, kto na takej fajn dovolenke bol a išiel by tam kľudne zas 🙂

hettinka
autor
6. feb 2018

@hroma vidíš to odporúčanie? 31%, 1,9/6 - asi dosť málo, že?

hroma
6. feb 2018

@hettinka vidim, neviem na zaklade coho...ze malo ludi tam bolo, ci co... Tripadvisor mu dava 3*.. tam chodi vela anglicanov a rusov mozno, tak preto nizke hodnotenie, lebo oni cakaju Turecko... Kukni to, su tam aj rezencie od slovakov... ;)

yanni
6. feb 2018

@hettinka malta je pekna, sluzby lacne, jedlo fantasticke, restiky lacne. Aaaaalepocitaj s tym, e aj najdrahsi Hotel sa s hotelom niekde v Emiratoch neda porovnat. A co je Problem, na Malte je velmi malo piesocnych plazi a hotely nemaju Vela co ponuknut. Myslene je vsetko mozne ako niekde v hotelovych komplexoch na Kanaroch, v Egypte atd.

Ja som Bola na Malte zu viackrat. idem teraz azse koncom juna s malou na "babsku jazdu". Ale copana ma 2,5 roka, ta Vela nepotrebuje. S teenie by som tam nesla.

Chodte niekde dalej. Emiraty atd. ale zase v najhorucejsom lete neodporucam, ked vravis, ze len cez prazdniny mozete.

hroma
6. feb 2018

@hettinka ja sa neriadim *, ale realnymi fotkami... Necakam zazraky 5v1, ale nieco je vzdy za nieco.. zalezi na tom, na kolko ste ochotni to pustit...

hroma
6. feb 2018

@hettinka moje poziadavky: cista izba, pekna plaz, prijatelne jedlo... na * mi nezalezi, hlavne cistota, nech v klude spim.. ostatne navyse je bonus... A vzdy som milo prekvapena a vzdy si nieco pozitivne z dovolenky donesiem... Nemam velke ocakavania, potom nie som sklamana...

hettinka
autor
6. feb 2018

@yanni Emiráty su cez rozpočet ... to fakt bez šance, tie sumy.

Maltu zvažoval aj manžel, asi musíme naozaj vybrať krajinu a potom googliť hotely a porovnávať. Piesok na pláži nemusí byť, roky sme v HR strávili na kameňoch, to nam nevadí. Viac mi vadí plno na pláži, ale tak, že človek ide k moru pomedzi uteráky po špičkách ako baletka (v HR za posledné roky bežný jav)

Ozaj, na Malte som pozerala vždy skôr jazykové kurzy pre mladú, kuknem, možno by sa to dalo skombinovať - detváky na kurze, my na pláži. Mali by aspon program.

yanni
6. feb 2018

@hettinka Malta je super. A s tym jazykovym kurzom sa to da super skombinovat. Ja som boal dvakrat v jazycke a mozem len odporucit.

Ono tam ani tych "skalkovych" plazi nie je Vela. Kupat sa da perfis aj v mestach, akurat, ze tam su na "lazach" kamenne platne a casto pristup do mora po rebriku alebo po ytch skalkach. Ale zato sa na tych "platniach" da super lezat. Nikde ta nic netlaci a nema piesok v kazdom "telovom" otvore. Pre mna ako dospelaka je toto super. Myslim, ze ani teenie by nemali s tymto Problem.

Ak vam to rozpocet dovoli, kludne to skombinujte s jazyckou pre deti. Decka budu chodit na disky, nebudes o nich ani vediet. Jazycky pre deti Vela organizuju. mozte si dat s muzom "medove tyzdne" 😂

A este. Malta este nie je pre turi velmi "objavene". nie ej to az take plne. Na tych par piesocnych plazach pri velkych hoteloch jasne ze je plno ale inak ani v hlavnej sezone nie je ze hlava na hlave. Akurat v tych mestach, kde je najviac jazyciek, je to v lete plne mladeze, ale co aj viem, mne to nejak nevadilo. Ti maju cez den vyucko, takze to trcia v "ucebni" a v noci ja ako stara krava s mrnatom sa nemusim ist blaznit niekde na disku ci do baru. 😂😂😂😂

hroma
6. feb 2018

Tusim som sa aj ja namotala na Maltu 😂😂😂... Inac, tuto mam v hladaciku, aj Malorku, aj Sardiniu, alebo ine grecke ostrovy...zalezi co bude za ok cenu.. 🙃.

hettinka
autor
6. feb 2018

@yanni ako si rezervovala pobyt a jazykovku? Ako balík, alebo každé zvlášť?
Trošku som pozerala, je veľmi veľa agentúr, ktoré to vedia sprostredkovať, ale ak máš niečo overené a dáš tip, budem rada,

yanni
6. feb 2018

@hettinka jazykovka ponuka ubytko (mozes si vybrat Gastfamily alebo hotel alebo maju vlastne domy/byty/apartmany, tam mas vlastnu izbu), letenku si bukujes na vlastnu päst. Transfer z letiska si bud zabukujes automaticky pri bukovani pobytu v jazycke (odporucam) alebo mozes ist, aj poznas aj na vlastnu päst. ja som prvy krat mala trasfert aj z letiska aj na letisko zabukovany. Druhy krat, ked som bola, tak z letiska som isla busom a spät so si zabukovala transfer.Ono tie jazycky su dobre organizovane. Pre maloletych je extra opatera.

tatiana1980
17. feb 2018

@hettinka Emiraty za 3000€ das ale koncom augusta na tyzden ale ubytovanie mimo Dubaj treba sa v CK popytat.chalkidiki odporucam a aj cyprus

hettinka
autor
3. mar 2018

@hettinka ahojte, tak sa ozývam po dlhšej dobe googlenia a porovnávania a konečne je dovka zajednaná.
Nakoniec nebude letecky a bude v Chorvátsku - ale ideme do hotelového rezortu Crvena Luka, je to komplex 2 hotelov, depandansov a apartmánov s prístupom len pre hotelových hostí, takže žiadny nátresk miestnych.
Cenovo je to dosť drahé, keďže je to novopostavené (boli sme sa tam raz pozrieť) a také luxusnejšie, ale našli sme taký termín hneď na začiatku prázdnin, že sa to dá zvládnuť.
Budeme mať apartmán (2 spálne, obývačka, kuchyňa kompletne vybavená, dokonca práčka, kúpeľňa s WC + ešte minikúpelňa z jednej spálne) a k tomu ale hotelovú polpenziu. Vyšlo to lacnejšie ako 2 dvojposteľovky riamo v hoteli a ten bonus k tomu, že je to 50m od mora a oveľa väčšie, je super.

No a mladá sa rozhodla s tou Maltou tak, že by šla o rok, že už bude mať aj 18 a teda je to v tomto ohľade jednoduchšie (keby niečo, bude môcť jednať za seba) a ešte s jednou kamoškou, ktorá je o rok mladšia, takže by tiež radšej šla o rok ... asi aj lepšie, čo sa týka tej angliny, bude o niečo ďalej, môže si vybrať vyšší kurz.

yanni
3. mar 2018

@hettinka super. Tak ste Predsa nieco nasli.

Maltu odporucam, a ked Bude uz oficialne dospela, tak nemusi byvat niekde v rodine popr. Campus. Niektore skol ponikaju aj take nieco ako Apartmany. To odporucam. 1 a dvojpostelove izby, a Ludia tam lepsie motz Robit party😂kurz/Level vyssie si nemozme lebt Ak Vibration. Na zaciatku sa robi test a podla Vysöedku zaradia. Ak Bude dlhsie, tak Po case sa robi Test a moze skocit vyssie.

hettinka
autor
3. mar 2018

@yanni ved ja viem, že sa robí vstupný test, ale za rok sa niečo predsa len podučí aj v škole, aj sama a bude to mať takú inenzívku pred maturitou.

No teším sa, že sme sa na niečom zhodli, čo vyhovuje aj mne, aj deťom (dcéra je nadšená, už sa vidí, ako si robí fotky na Insta - je tam fitko a wifi, cestičky na behanie po lese, bazén, no čo viac potrebuje. Syn tam bude mať animácie, takže DUFAM, že bude dobre.

hroma
3. mar 2018

No, a mna ste navnadili na Maltu... Ja malu na jazykovy pobyt 🤣🤣🤣... Tak patram, hladam... Mate skusenost s kontretnou jazykovkou, ktora to organizuje? Mala ma 12 v auguste... Ta chceeee, pili mi usi... 😂🙈🤦.. Budem vdacna za konkretne sluzby ohladom tohto...

yanni
3. mar 2018

@hroma Nechcem robit Reklamu ale mam osobnu skusenost. 2 krat ako dospelacky jazykovy student. Vzdy som bola na jeden mesiac.
Juniorsky program je tiez super.
Stale mam osobny privatny kontakt s par ucielmi a sefom. Ten je tam director od zalozenia scoli.
https://www.maltalingua.com/junior/kids/

hettinka
autor
3. mar 2018

@yanni dakujem, odkladám si 🙂 Mesiac by pre dceru bolo asi vela, ale tak možno sú aj kratšie programy

mirkov
3. mar 2018

My mame sice male deti, ale najradsej cestujeme na vlastnu past. Je to vyrazne lacnejsie. Naskor najdeme letenky za dobru cenu a potom hladame hotel/rezort na booking, trivago, hotels. Vsetko si skontrolujeme cez tripadvisor a podobne stranky. Ak cestovka tak vacsinou rakuska. Teraz sme boli na sri Lanke na 2 tyzdne za cenu chorvatska na tyzden...

hettinka
autor
3. mar 2018

@mirkov mimo sezony je všetko za cenu Chorvátska 😀 V sezone je to iná káva...
Náš hotel, keby sme šli teraz, nas vyjde tisícku, v lete raz toľko...

Ja práveže nemám čas a náladu na takéto puzzle, asi je to lacnjšie, ale nie každý je na to ... inak, teraz ideme cez českú CK, pozerala som aj cez rakúske, ale majú to o 200€ drahšie ako Česi.

mirkov
3. mar 2018

@hettinka hej len na sri lanke je teraz sezona😉

hettinka
autor
3. mar 2018

@mirkov koľko vás to teda vyšlo? Pre budúcnosť, že by to možno slo cez jarné prázdniny.

hroma
3. mar 2018

My ideme cez velku noc do Thajska, na osobu to vyjde 600€ na 10dni... Tiez to ako ucitelka lepim .. maledivy a Sri lanka nas vysla dokopy 1100€ na osobu.. Dubaj 500€... Asi tak..

hettinka
autor
3. mar 2018

@hroma ako dostaneš cez veľkú noc 10 dni voľna? Aj s prázdninami zo je len 6 dni. Ja nedostanem ani o deň navyse. Respektíve, ak by dom si vzala nejaké dni cez školský rok, nemám šancu vykryť prázdniny. Dovolenky mám 40 dni a potrebujem vykryť 45. Takze aj NV miniem na to.

My chceme cez veľkú noc do HR, ale tak na 3-4 noci.

katinka71
3. mar 2018

moj brat bol v Durres v albansku a minuly rok bol na Rodose a veru ze cakal to co mali v albansku,ze jednoznacne albansko cena a hotel sa im pacil viac ako grecko,tento rok sa dali na Tunisko,tiez maju 15 rocneho pubertaka ale idu tam rodiny co sa poznaju tiez rovnako starymi detmi vjde ich od 23,7 na 1400 ,my ideme do chorvatska tam by ich to vyslo rovnako a este by sa museli trepat autom takto idu cez madarsku cestovku vraj je lacnejsia ako sk a odlet je Budapest

mirkov
Autor odpoveď zmazal
hettinka
autor
4. mar 2018

@katinka71 v Albánsku sme boli 2x po sebe, bolo super. Lacno, mili ľudia, dobre jedlo, piesok, teple more...
Tunisu a Egyptu a vyhýbame, tieto krajiny nie. Ani Turecko moc nie, kvôli bezpečnosti a aj mentalite.

hroma
4. mar 2018

@hettinka ja ucim na vysokej.. tak sa mi da, zrovna tie dni neucim.. poznam takych, co chodia aj na 8dni do Thajska... Nie rozpocet, ale vela volna nemaju... Ze aspon takto... Vam by sa dalo vykryt cez jarne prazdniny v pohode (vikend+tyzden+vikend)... ;) na fuerteventure sme boli na 5 dni, hned po novom roku.. tak to pekne vychadza, da sa to...

hettinka
autor
4. mar 2018

@hroma no ja som na gympli, takže v 2.polroku, keď mám maturantov (a to mám každý rok) sa nedá vôbec. Ani ja z vlastného presvedčenia by som nešla, aby im zbytočne neodpadli hodiny. Aj kvoli deckám, dcera je na gympli a chýba kvoli strojčeku 2-3 hodiny a už mrnčí, koľko má dobiehania ... Skôr by som sa možno vedela uvoľniť hned v septembri.

My chodíme cez letné prázdniny aj z toho dôvodu, že tým zvykneme vykrývať deckám letný program. Ako bolo by pekné ísť mimo sezony za lacno, ale potom by som aj tak musela niečo organizovať na leto a vyšlo by ma to možno spolu drahšie, ako dovka priamo v sezone. Takto máme 10 dní z leta už hned program, synovi zaplatím ešte nejaký prímestský tábor (dcére kedysi tiež, ale už je na to veľká) a zvyšok prázdnin prevýletujeme. Syna ešte vezmú starkí v auguste niekam na týžden. Môj manžel dostane dovolenku maximálne 2 týždne v júli, potom už má pracovné povinnosti. Peniaze by sa hádam aj našli, ale čas je problém, ako píšeš.

Minulý rok som chcela ísť sama s deťmi ešte busom do Talianska v auguste, ale decká mi to zamietli, že oni bud celá rodina, alebo nič.

hroma
4. mar 2018

@hettinka jasne, kazdy si pozna svoje moznosti, uplne ta chapem... My chodime 4-5x do roka, tiez aj do spominaneho chorvatska vybehneme na par dni vzdy v lete... U nas vela investujeme do cestovania... Kym sa da, chcem to vyuzit... Dcera tiez na 8r bilingv.gympli, dost musime dobiehat.. ale, ked sa da, snazime sa vyuzit tieto moznosti... Je mozne, ze sa zmeni vedenie, a ziadne take vyletiky nebudu.. ratam aj s tym.. takze, ked je taka moznost, chnapnem po nej... Neskor nemusi byt.. 💜

yanni
4. mar 2018

@yanni Ale jasne. Bookovat sa da od jedneho tyzdna az Po Open end🙃