icon

Poraďte kam na pokojnú dovolenku s 2 mes.dieťatkom.

mikulka25
11. jún 2019

Som prvorodicka a chcem poradit resp. dostat nejake overene tipy na dovolenku s malym 2 mesacnym babatkom. Niekde kde by sa muz vykupal a zrelaxoval.uzil si slniecko a zaroven aby dietatko malo svoj klud. Premyslala som nad nejakou chatou s bazenom na Slovensku (samozrejme,nech nemusime vela cestovat). Mate nejake skusenosti? Nieco overene? Dakujem

Strana
z2
h_petra
12. jún 2019

K téme sa neviem vyjadriť, nemám skúsenosti, ale pripomenulo mi to hudobný festival Colours of Ostrava asi pred štyrmi rokmi.
Videla som tam ženu s cca 6-8 týždňovým bábätkom v šatke.
Vonku bolo zhruba 36 stupňov, kto niekedy na Colours bol vie, že je tam aj dosť prašno, neustály hluk a premelie sa tam za tie 4 dni cca 40 000 ľudí.
To mi prišlo už ozaj trocha cez čiaru. Ale asi mamička nevedela vydržať jeden krát bez účasti na tomto podujatí.

hela_tn
12. jún 2019

Záleží od bábätka a od teba..my sme s mladšou cestovali od cca jej 6 týždňov...so staršou sme sa odvážili až od pol roka..takému malému bábätku je jedno,kde budete,v podstate okrem maminy nič nepotrebuje..za mňa určite niečo so stravou a čistý hotel s dobrou recenziou..nemusíš sa o nič starať,upracú ti,navaria a ty sa môžeš venovať iba manželovi a bábätku,poprípade si môžeš aj ty na dáku masáž/wellness odskočiť,muž tú chvíľu postráži..my sme napríklad boli hneď prvú dovolenku v Permone, ale je toho veľa po Slovensku..kľudne môžete využiť aj rekreačný poukaz..

maxe38
12. jún 2019

Treba ísť keď sa na to cítite...veď pokiaľ pôjdete na chatu tak to bude super...tak či tak musíš s dieťaťom chodiť von na vzduch a chata je určite lepšia ako prechádzky po meste a každý ti nakuka do kočíka...tie jednodňové výlety sú náročnejšie ako takto dovolenka...my sme boli s 5 mesačnou v chorvátsku a oveľa lepšie to znášala tu cestu ako teraz keď má 4...za mňa choďte...sú ženy ktoré tvrdia že do pol roka sa nemá ísť s dieťaťom nikam,ja mám takú švagrinú,že imunita a bla bla...s našou chodíme od 5 mesiaca do chorvátska a mala asi 2x antibiotika ale za to švagrinina je nonstop chorá a na antibiotikach,tak jej krásne vybudovala imunitu že má skoro 5 a nechodí ani do škôlky...

pralinka86
12. jún 2019

Na nete je kopec baby friendly hotelov, mozte sa inšpirovať.. https://www.sdetmi.com/podujatia/detail/48739/t...

miui
12. jún 2019

@maxe38 niektore naozaj drzia deti ako princezne na zamku a potom sa cuduju ze dieta vyjde na ulicu a hned je chore

29simona29
12. jún 2019

@h_petra ja som pred 3 rokmi videla jednu mamičku, ako slapala na Kriváň( Vysoké Tatry) s cca 8 mesačným bábätkom v šatke. Podotýkam, videla som ju až na samom vrchole🤷‍♀️Je to každého vec, ako funguje, ale mne iste veci pridu už trochu cez...

mikulka25
autor
12. jún 2019

Nie celkom bol moj dotaz/otazka pochopeny...ja som nepytala radu ci ist alebo nie...ja som sa pytala mamiciek,ktore takto chodili s malymi detickami,na odporucania na vylet/dovolenku na Slovensku,kde by si muz oddychol pri vode..ja si oddychnem s muzom kdekolvek v ramci moznosti,nakolko uz mame dietatko a treba sa starat... taky 3 dnovy vikendovy pobyt sa urcite da zvladnut...auto sa da vzdy zastavit,koliky by sme prebdeli rovnako doma ako niekde na chatke/penzione/hotely - babyfriendly hotel musi ratat s detskym placom a tak isto aj hostia. Vyspat sa da aj v kociku... ak by som pri vsetkom pozerala takto pesimisticky,tak by som sa bala ist aj k lekarovi na kontrolu cez pol mesta s babatkom,aby sa v aute nahodou nepriehralo alebo nebolo v prievane. Je samozrejme,ze kazda mamka pozera najprv na spokojnost a potreby dietatka,az tak na seba...ale neist s 2 tyz.dietatkom ani len do potravin,tak sa doma zblaznim.staci zdravy rozum a vsetko sa da...samozrejme v ramci normy a odvahy rodicov...p.s. mozno to vyznelo,ze ta dovolenka by bola skor pre muza ako pre mna..samozrejme nenapisem,ze sa chcem vyvalit na lehatko a opalovat a kupat...ked viem,ze je tu babatko a to potrebuje hlavne mamku.jasne chcem ale.realita je ina...krajsia 🙂

nesvadbovo
12. jún 2019

My sme boli takto s trojmesačnou na týžňovej dovolenke na Slovensku. Najskôr u starenky na chalupe - to sme odskočili na kúpalisko do Štúrova, tam sa jej páčilo, je tam aj úplne mini vodička, kde mohla byť na brušku (samozrejme, pod dozorom). Potom sme sa presunuli do Štiavnice, ktorú obaja milujeme. Na jednej strane pekné historické mesto, veľa možností na prechádzky. A je tam milión tajchov, kde sa dá super okúpať (my máme najradšej Banský Studenec, v pohode tam necháš bábätko aj pospať - buď v kočíku, alebo napríklad v stane rozkladacom). Odmalička cestujeme s obomi deťmi a je to super. Áno, dieťa má rado svoj komfort, ale veď režim sa dá dodržať aj na dovolenke a je podľa mňa iba dobré, keď si odmalička zvyká nie len na svoju postieľku. Poznám rodičov, čo dva roky nikde neboli, lebo dieťa nevie inde zaspať, to si ani predstaviť neviem...

bianka532
12. jún 2019

@mikulka25 z akeho kraja si? do kolko km si ochotna cestovat??? tych moznosti je vela...

Strana
z2