Prečo sú ceny jedla na výletoch také vysoké?
Dobrý deň ženy. Chcem sa spýtať,tiež máte pocit ako veľmi zdraželo stravovanie v reštauráciách? Keď ideme ako päťčlenná rodina niekde na výlete na obed,tak už nám je cca 100€ málo a to nehľadáme žiadne hotely ani nič nóbl. . Je to normálne? Či sa vracia éra rezňov medzi chleba a s uhorkou?
Všetko je drahé, aj reštauráciám zdraželi vstupy, mzdové náklady sa zvýšili, podľa mňa, lacno sa variť ani nedá, ak nechcú skrachovať
Tak sú výlety kde si berieme jedlo so sebou, a sú výlety kde sa najeme v reštaurácii. Ono zas ceny nemôžu ostať ako pred 5-10rokmi keď všetko išlo hore
A skúšala si ist do ruštiny, kde ponúkajú priamo obecné menu? Tam by ste sa vedeli zmestiť do 10 eur a dajte si k tomu lacný nápoj.
Áno , sú drahsie. Ale zatial sa stale vieme zmestiť do 55 € aj s nápojmi a kávou - ale deti jedia malo a Detske porcie.
@svetlonos
???
@kleopatra114
Ďakujem za odpoveď. A kde napr na Orave sa tak viete najesť?
Áno, sú o dosť drahšie. Zvykli sme sa najesť dvaja za +- 50€ aj s nápojmi. Teraz to je aj 70€
Tak je otazka aj to ci mate aj polievku, ci maju deti dzusik, ci mate kavu po obede. Ak si ako patclenna rodina objednate hlavne jedlo s dzbanmi s vodou tak sa najes za 50-60 eur. Aj na Orave.
A ano samozrejme ze zdrazelo, tak isto ako zdrazelo uplne vsetko ostatne. Vsetko - pohonne hmoty, stavebny material, zdravotnicke pomocky, tak rastu aj potraviny, energie, mzdy, rastu Ti uroky na uver na Tvoju restiku... atd atd.
Takze nie, pokial nejdem do nejakeho nobl podniku alebo neobjednavame hluposti (dzusik za 5e a pod) tak mi pride dobre jedlo v restike aj s obsluhou pre celu rodinu primerane za tie ceny, co tu su.
My to riesime pizzou 3x, pirohy, halusky, mladsim stacia este hranolky ci palacinky. Zatial je v puberte 1, ked budu vsetci traja, tak sa asi tiez nedoplatime.
Na Orave neviem, aj keď tam chodime, veľmi si názvy reštaurácii nepamatam. Ale tento víkend sme napríklad obedovali v Cutkovskej doline 2+2 bez polievok s nápojmi a kávou a platila som tusim okolo 52€. Keď už nevieme čo , tak si dáme pizzu, to nie je horibilný výdavok.
My sa snažíme nájsť reštiky, kde varia denné menu.
Do restik na Slovensku nechodím....v zahraničí sa najem lepšie ..tu už nevedia čo za kvalitu pytat
Autorka
do reštaurácie, kde ponúkajú obedne menu. Prepáč, nečítala som pi sebe 🙉
Aj ja som začala bravat jedlo so sebou. Fakt je všetko strasne drahe. Aj ked niekam ideme tak max hranolky alebo pizza. A hlavne ma prehnanu cenu voda, dzus, pivo.... Minule som odmietla zaplatit 1L vody v džbane s citronom za 5 € to som sa opytala casnicky ci to myslia vazne. Fakt prehnane.
@gov
Áno bohužiaľ tiež mám taký pocit s tými X6 a exotickými dovolenkami.
Keď si dám nejaký biftek,tak samozrejme že nebudem čakať cenu tod 8eur,ale pýtať napr za halušky,kde je výrobná cena okolo 1€ desať a viac eur si myslím že je čistá zlodejina.
@majkamasar
Tiež sme odmietli dať 5€ za 0,5L kofoly na Štrbskom plese. Nie že by človek nemal 5€,ale toto naozaj nemienim podporovať.
@nika1971
Áno tiež máme taký pocit,že stačí prejsť do Čiech a tam už to je o niečom inom.
ked planujeme vylet, tak si uz vopred pozeramm kde sa da slusne najest a za kolko, aby som sa zariadila. na jedle nesetrime, takze nejaka haluskaren pochybnej kvality kvoli nizkym cenam nie je nasa volba. castejsie ale berieme jedlo so sebou - mame hned po ruke a viem co jem. inak viem posudit ceny v BA restauraciach - nie, do 100E sa ako 4 clenna rodina s malymi detmi nezmestime
@tana85
Tie halušky boli spomenuté len ako príklad, nehovorím že všade hľadáme iba halušky. .
@lienka.7 tu nejde o to ,či na to mám🙂ale aby som za Kofolu dal 5 eur ,takisto za kávu,tak nehnevaj sa ,to je riadne prehnane.5 clennna rodina za obedove menu pomaly 100 eur..Ano všetko zdraželo,opýtaj sa ale prečo..a choď na námestia potom kričať,že nechceš krvavý lacný ruský plyn;)
Kľudne si otvorte reštauráciu a zarábajte tie ťažké milióny a budete mať aj vy BMW.
Určite sa dá navariť za 5 eur, keď napríklad maslo bez akcie stojí 4 eura 🙂 Majitelia majú suroviny asi zadarmo, v záhradkách si pestujú a chovajú.
Vlastne by mali majitelia reštaurácii z vlastného dotovať stravu zákazníkov.
Nechodime casto, ale ked uz ideme vacsinou je to Polsko Cechy. Nech sa niektore slovenské restauracie zadrhnu.
nosime si jedlo na vylety po Slovensku...je velmi malo slovenskych restauracii, kde kvalita zodpoveda cene ... takze sa stravujeme len velmi malo v restauraciach na Slovensku...sem tam mi napadne ist niekam, lebo vsak nova prevadzka a pod, zaplatime traja 100eur a jedlo priemer az podpriemer... potom clovek prestane jest v restikach a radsej si pojdem kupit tuniaka na sushi ci indicke korenie alebo hovadzie na tatarak a spravim si ho doma... a napoje to je uplne mimo... radsej zavolam kamosov a si kupim sud remeselneho piva a narazim ho doma - nie nesrandujem 😃 aspon ma nejde vykotit, ked niekto nevie ani nacapovat pivo, ale zato pyta za nho 4-5 eur ...tym super restauraciam, ktorym ine robia zle meno vsak silno drzim palce aby prezili a vydrzali zdrazovanie ....mna inak najviac dokaze vytocit cena za caj ...dostanem 3deci teplej vody a sacok caju k tomu dvakrat cukor a bum 5eur 😅😅😅

Tak závisí, ak chcete aj polievku rak áno malo. Ale to je už bohužiaľ bežná cena 20€/porcia.. skúste pozerať restiky kde majú aj detske menu, by to mohlo byt lacnejšie.. pripadne ísť cez týždeň a dať si menu 🙂 alebo pizzu, to isto nebude nad 100..