Túra pre deti vo Vysokých Tatrách

didi1603
14. júl 2016

Potrebujem poradiť nejakú nenáročnú túru vo Vysokých Tatrách, ktorú by zvládli aj moji drobci, samozrejme rátam s tým, že moje 3r. dievčatko budeme aj niesť 🙂 rozmýšlam nad Tatranskou Lomnicou, len sme tam ešte neboli, tak si neviem predstaviť či by to bolo aj pre deti. Ďakujem

darina1952
14. júl 2016

@didi1603 mohla by si s nimi zvládnuť túru zo Starého Smokovca na Hrebienok - a späť môžete ísť pozemnou lanovkou alebo naopak - hore lanovkou a dole peši 🙂
http://www.vt.sk/zazitky/vylety-lanovkami/hrebi...

matrix87
14. júl 2016

z hrebienka na rainerovu chatu je bezbarierovy chodnik... nas 2,5rocny isiel tadial minuly tyzden, nejaka polhodinka cesty... alebo aj zo smokovca na hrebienok alebo opacne... nadol sa im pojde mozno lepsie... pripadne, ak v lomnici, tak na start sa da ist tiez takou asfaltkou... len to je asi dlhsie... a mozno by im stacilo na uvod len okolo Strbskeho plesa prejst, to maju tiez na hodinku...

hettinka
14. júl 2016

v tatranskej Lomnici mám hneď niekoľko tipov ... oplatí sa navštíviť expozíciu tatranskej prírody kúsok od hotela SOREA Titris, je to taký parčík s vysadenými rastlinkami z tatier. Okrem toho je tu aj Múzeum tatranského národného parku, ked sú zasa vypreparované zvieratá.
Okrem toho je tu bobová dráha, ktorú zvládnu aj deti.

Ďalší typ pre deti www.tricklandia.sk

Z túr sa dá vyviezť lanovkou na Skalnaté pleso, kde je taký sviští park s preliezkami, dá sa poprechádzať okolo plesa, prejsť sa smerom k observatoriu, a zasa sa zviezť dolu, alebo ak ste zdatnejší, po tatranskej magistrále zídete okolo Zamkovského a Reinerovej chaty na Hrebienok, odtial sa dá zasa zviezť dolu pozemnou lanovkou a naspäť vláčikom. My sme to kedysi prešli so 4-ročnou dcérou v pohode (síce opačným smerom), aj syn o zvládol ako 6-ročný.

Na Štrbskom plese je detský náučný chodník zo Štrbského na Popradské pleso - Chodník lesom medzi Plesom a plesom. Z Popradského plesa sa dá prejsť okolo symbolického cintorína dolu aj po asfaltke zasa na vlakovú zastávku Popradské pleso.

Kratučká túra - z Hrebienka okolo Bilíkovej chaty na Reinerovu chatu a Studenovodským vodopádom.

Pekná prechádzka je aj zo Štrbského plesa k vodopádu Skok. Minulý rok som bola so synom lanovkou na Solisku (ale pozor, je to len sedačka, nie kabínka a je dosť dlhá) a dolu sme šli okolo skokanských mostíkov pešo.

My sa v Tatrách dosť pohybujeme vždy tatranskou električkou, pre deti je bezplatne, ak máte vybavené preukazy.

didi1603
autor
14. júl 2016

@hettinka Ďakujem za super tipy 🙂
Prosím vás tie preukazy myslíte Gopas karty? či je to niečo iné? dakujem 🙂

misinka26
14. júl 2016

My sme sa akurát vrátili z Tatier, náš malá má 3 roky a bez problémov vyliezol na Solisko a to nie je žiadna malina ... skúste hrebienok, popradské pleso ... výborné sú aj lanovky ak sa malá nebojí 🙂 ak sa budeš chcieť niečo pýtať píš 🙂

17111976
14. júl 2016

my sme boli teraz s deťmi na Popradskom plese, chlapec má 4.5 roka dcera 2.5 roka , cesta hore nam trvala necelé 3 hodiny a cesta naspäť 1hod.a 20 minút, mali sme jednu športovú buginu, kde sa deti trošku v nej striedali.

hettinka
14. júl 2016

@didi1603 nie, myslím preukazy na železnicu na cestovanie zadarmo, tie platia aj na tatranskú TEŽ, ale nie na lanovky
My máme aj GoPass karty, tam je výhoda, že nemusíš platiť zálohu na kartičku na lanovku a ak sa kúpia lístky cez net, netreba stáť v rade pri pokladni a sú aj niekedy o 1€ lacnejšie.

hettinka
14. júl 2016

ešte ma napadlo, ak idete do Tatier autom, zastavte sa vo Važci vo Važeckej jaskyni, ktorá je vhodná aj pre menšie deti, je menšia, nie je tam nejaké prevýšenie ani veľa schodov, aj zaparkovať sa dá prakticky pri nej. Ked sme my boli, tak bol taký zábavný sprievodca, takže decká to veľmi bavilo. http://www.ssj.sk/sk/jaskyna/13-vazecka-jaskyna
Len si treba ustrážiť časy vstupov 🙂

katrinka8
14. júl 2016

My keď sme boli v Tatrách ubytovaní 3 noci v hoteli Slovan, dostali sme také kartičky, kde sme mali zadarmo vlaky a vari aj zľavy na lanovky (je to už 4 roky, tak presne nepamätám) - je to nejaká "akcia" v hoteloch v Tatrách, a sú do toho zapojené aj nejaké iné ubytovacie zariadenia určite. Podmienka tam bola minimálne 3 noci.

Dcérka mala čerstvé 2 roky, a zvládla bez problémov peši už vyššie spomínanú trasu z Hrebienka okolo Bilíkovej chaty na Reinerovu chatu a Studenovodským vodopádom a späť, tiež okolo toho Skalnatého plesa aj Štrbského plesa. Sú tu dobré tipy veru 🙂

lyrra
15. júl 2016

My chodievame do Tatier pravidelne, berieme vždy aj turistický nosič, ale vždy sme volili túry, aby decká išli čo najviac peši. S trojročným dieťatkom sa určité dá zvládnuť:
Starý Smokovec - Hrebienok (toto určite zvládne celé po vlastných)
Hrebienok - Zamkovského chata - Rainerova útulňa - Hrebienok (na Zamkovského to celé zvládla po vlastných, odtiaľ na Rainerku si pospala v nosiči a naspäť až do Smokovca išla peši)
Hrebienok - Skalnaté Pleso (tu sa dcéra viac niesla)
Hrebienok - Rainerova útulňa - Studenovodské vodopády - Tatranská Lomnica (tiež sa viac niesla)
Hrebienok - Sliezsky dom (tiež sa viac niesla, ale cestou dole, po asfaltke do Tatranskej Polianky išla takmer stále sama a to mala len dva roky)
Štrbské Pleso - Vodopád Skok (aj sa niesla)
Štrbské Pleso - Jamské pleso - celé po vlastných
Popradské pleso zastávka - Popradské pleso (Symbolický cintorín) - Štrbské Pleso (aj sa niesla, ale mala len dva roky)
Tatranská Kotlina - Chata Plesnivec a späť (toto celé po vlastných určite nie)
Ždiar - Monkova dolina - Ždiar Strednica - prechádzka úplne po vlastných