icon

Turistika s deťmi

matka44
1. aug 2012

mate radi prirodu? chodite s detmi na tury alebo prechadzky lesom? poradte kde travit volny cas,vidiet krasu SK a nadychat sa cerstveho vzduchu.... 😉

kgnm
1. aug 2012

Ide o to ake su deti stare. Na vacsine uzemia SR sa da prejst lesom po znackovanych chodnikoch, niekde su aj lesoparky. Zalezi aj od toho ake je dieta "zdatne" 🙂 My s 2 rocnou dcerou chodime napr. na Katarinku pri Dechticiach, do Smolenic do lesa k zamku, ale aj v Tatrach su menej narocne trasy. Idealne su aj hrady (zrucaniny) - tych mame kopu a mnohe su v pohode zdolatelne aj s detmi.

renab
1. aug 2012

@matka44 pozri stránku hiking.sk

neocica
1. aug 2012

ahoj a kam chodite do smolenic ja to tam moc nepoznam boli sme len na zamku ale chceli by sme vyskusat klokanku ako sa bude malemu lubit

matka44
autor
1. aug 2012

@kgnm vsetko co ste napisali my je uplne jasne.ja som myslela touto temou skor nieco konkretikus...ako ze rohacske plesa ...odkial ste isli zvladli deti... a tak.trebars sa pochvalit co ste absolvovali cez vikend..dovcu... 🙂

matka44
autor
1. aug 2012

@renab 😉 super to poznam a zopar vyletikov sme nasli aj tu http://www.turistikaonline.sk/index.php?m=1

renab
1. aug 2012

@matka44 no my sa po víkendoch chystáme obísť Slovenský raj. na niektorých túrach síce píšu, že sú náročné, ale bolo nám povedané, že tá info je ako pre maďarských turistov 😀 . na prvú túru sa chystáme Podlesok - Suchá Belá, vraj je to krásne a sused tam bol so 4. a 5. ročnými deťmi a zvládli. 🙂

kgnm
1. aug 2012

@neocica na ceste tesne pod hradom zabocis po polnej ceste vlavo do lesa, chodniky ta uz zavedu
http://goo.gl/maps/f7IJi

kgnm
1. aug 2012

@matka44 prepac, tvoj popis temy bol neurcity, myslela som, ze potrebujes vediet kam sa vobec da ist

zabinka
1. aug 2012

@renab
@matka44 Slovenský raj máme schodený skoro celý. Chodili sme s deťmi od 1. roka, najprv v nosiči a potom už išli chlapci po svojich. Mm ich istil na rebríkoch na lanách. Bolo to super, Slovenský raj je moja srdcovka. 😉 S menšími deťmi sa dá ísť popri Bielom potoku alebo na Kláštorisko, to sú trasy, kde je menej rebríkov. Vždy sme vyrážali z Čingova, tam sme boli ubytovaní. Suchá Belá je už trošku náročnejšia, ale krásna. Kúsok ďalej sú Stredné Piecky, tie sú tiež nádherné a nie až také náročné. Minulý rok sme sa vybrali na Kriváň, to už bolo iné kafe, ale chlapci zvládli bez problémov, maminka len tak tak... 😀 😀 😀 Parkovať sa dá rovno pod Kriváňom, celá trasa nám trvala skoro celý deň, ale neponáhľali sme sa. 🙂

matka44
autor
1. aug 2012

@kgnm nic sa nedeje 🙂 ved zopar tipov tu uz je 🙂

matka44
autor
1. aug 2012

@zabinka v Cingove date tip na ubytko? my nie sme moc za hotely 😉

zabinka
2. aug 2012

@matka44 bohuzial nie, my sme tam boli cez zamestnavatela, ten tam ma chatku, kde sme byvali. Jedine, co ma napada, ked nie hotel, tak skusit nejake sukromie v okolitych obciach. Viem, ze tam toho bolo dost 😉

saskarisko
29. aug 2012

Ahojte,
@matka44 - Rohacske plesa zvladli moje deti (3,5) cele a same (cca 14,6 km). isli sme po asfaltke od Tatljakovej chaty a schadzali sme od posledneho plesa k Zubereckemu vodopadu. Najhorsi usek bol ten koniec od posledneho plesa, a potom od vodopadu opat ku asfaltke. vzhladom na premenlivost odporucam pribalit prsiplaste (nam prisli vhod prave pri schazani). Z Tatier je pohodovka Tatranska magistrala zo Skalnateho plesa na Hrebienok, Vylet k Popradskemu plesu, Vylet k Zelenemu plesu, v Terchovej vystupy na Krivan, chatu pod Chlebom, Chleb, Janosikove diery. Okolie Martina - Sutovsky vodopad. ale celkovo aj hrady na Slovensku povacsine si k nim treba vyslapat (trasa od 1 km - 2 km) - Cachtice, Blatnica, Strecno, Sklabina, Likavka, popr. Archeoskanzen Havranok alebo k jaskyniam - Belianska, Demanovska jaskyna slobody, Demanovka ladova jaskyna. alebo niektore kusok od parkoviska - Oravsky Podzamok, Beckov

saskarisko
29. aug 2012

Slovensko je na turistiku, hrady, pamiatky velmi krasne 😉

kadri
29. aug 2012

odporucam vylet v belianskych tatrach na chatu plesnivec. nastup je z tatranskej kotliny, hore po zelenej znacke, ide sa lesnymi cestami a cestickami, dolu po zltej cez dolinu 7 pramenov k razcestiu pri ciernej vode a nazad do kotliny. s nasim najmladsim 4,5-rocnym sme to zvladli za 2,15 hore a necele 2h dolu. je tam krasne, na chate varia vybornu hrachovu a sosovicovu polievku 🙂

http://www.vysoketatry.com/chaty/chplesnivec/ch...