Bude zajtra katastrálny úrad otvorený?
Ahojte, neviete či bude zajtra kataster otvorený? Chcela som sa tam informovať, ako postupovať s mojim problémom. Vlastním jeden starší dom a na pozemku su 2 murované garaze cca po 35m2 a jeden drevený prístrešok 27m2, stavali ich starý rodicia v minulosti, oni uz zomreli. Na katastri je zapísaný iba dom, tie zvyšné stavby postavili v minulosti na čierno, bez povolenia. Viete mi prípadne aj tu poradiť, ako by som mala postupovať?
Počula som, že v polovici roka by mali posielať ľuďom pokuty, ktorí majú takéto čierne stavby na pozemku. Je to pravda? Ďakujem za pomoc.
V minulom roku bola treba legalizovať čierne stavby. Nám obecný úrad k tomu posielal údaje. Ale teraz je otázne, čo a ako bude, keďže prišli o dosť veľa údajov. A tiež je otázne, či vôbec do pol roka začnú normálne fungovať.
Zaujímavá info ku katastru, v roku 2024 prepustili troch IT ľudí z katastra aj šéfa IT bezpečnosti a ďalší traja odišli sami.
Bývalý predseda inštitúcie zdôraznil, že problém je o to väčší, že niektoré dáta už nie sú ani na papieri. „Od roku 2014 sa nemusia viesť listy vlastníctva v papierovej forme. Na Slovensku máme približne 4,7 milióna listov vlastníctva, z ktorých asi 4,2 milióna je už elektronických, čo je 92 percent,“ konštatoval.
https://zive.aktuality.sk/clanok/r09VH4K/sefa-i...
@huginko pozor vobec nemusi mat VS, to nie je podmienka, moze to byt uplne hocikto, komu bola ta agenda pridelena, hlavne v mensich obciach ohlasovna pobytu (oni to zvyknu nahadzovat do RA) je vzdy zlucena aj s inou agendou a ohlasovna pobytu je castokrat zlucena so stavebnym uradom, alebo uz som zazila aj so skolstvom, projektami, hlavne ked tam robi 10 ludi a je to mala obec.....
Takze pardon, moze to byt hocijaka pani/pan, kt. maju, ale ani nemusia mat univerzitne vzdelanie, nie je to podmienka.
Kataster bol deravý ako rešeto. Našiel som tam totálne chyby, hovorí odborník
Expert okrem iného poukazuje na servery, ktoré obsahovali hneď niekoľko kritických zraniteľností so skóre 10, teda s najvyšším, alebo s vysokým stupňom nebezpečenstva. Jeden server mal až 230 zraniteľností.
Taktiež odhalil veľmi staré verzie PHP a Apache servera, vydané boli ešte v rokoch 2009 a 2010. Zároveň identifikoval porty, ktoré by do internetu nikdy nemali byť otvorené, no napriek tomu boli.
kataster značne podcenil bezpečnosť svojho perimetra, a to kardinálnym zanedbaním patchovania služieb (zaplátania dier v nich, pozn. red.)

@lucik194 ta teta má určite vysokoškolské vzdelanie, predpokladám, tak trochu úcty by bolo namieste....