Bude zajtra katastrálny úrad otvorený?
Ahojte, neviete či bude zajtra kataster otvorený? Chcela som sa tam informovať, ako postupovať s mojim problémom. Vlastním jeden starší dom a na pozemku su 2 murované garaze cca po 35m2 a jeden drevený prístrešok 27m2, stavali ich starý rodicia v minulosti, oni uz zomreli. Na katastri je zapísaný iba dom, tie zvyšné stavby postavili v minulosti na čierno, bez povolenia. Viete mi prípadne aj tu poradiť, ako by som mala postupovať?
Počula som, že v polovici roka by mali posielať ľuďom pokuty, ktorí majú takéto čierne stavby na pozemku. Je to pravda? Ďakujem za pomoc.
Ahoj, pre našu firmu je tento výpadok tiež katastrófa. Ale aby som ti odpovedala k veci. Najlepšie bude zájsť na stavebný úrad v tvojej obci/meste, oni ťa nasmerujú ďalej. Budeš potrebovať geometrický plán, projekt a žiadosť o dodatočné stavebné povolenie ( za predpokladu, že budovy sú na vysoriadanom- stavebnom pozemku, ak nie, tak to je ešte na dlho, pretože potrebuješ najprv urobiť vyňatie pôdy). Ale na úrade ti všetko povedia. Držím palce.
@hiro V roku 2011 časopis Forbes zaradil Timasheva medzi 30 najlepších IT biznismenov v Rusku. V roku 2016 ho Kommersant zaradil medzi 100 najlepších ruských internetových milionárov. V roku 2018 ho Forbes zaradil na 116. miesto medzi 200 najbohatšími podnikateľmi v Rusku s majetkom 950 miliónov dolárov.
v roku 2024 tvorcovia Veeam Software, Andrei Baronov a Ratmir Timashev , ktorí boli zaradení do hodnotenia „200 najbohatších podnikateľov v Rusku“ na päť rokov od roku 2017 do roku 2021, sa vzdali občianstva Ruskej federácie
Už vydali nový oznam, ostávajú zatvorené.
Systémy ÚGKK SR sa stali cieľom kybernetického útoku.
Všetky systémy sú odstavené.
Na sfunkčnení systémov intenzívne pracujeme s podporou expertov na kybernetickú bezpečnosť.
Pracoviská katastrálnych odborov okresných úradov budú preventívne až do odstránenia dôsledkov kybernetického útoku dočasne uzatvorené.
Autorka ty zijes pod kamenom, ze vobec netusis co sa deje okolo teba? 🙈 ved vsade sa posledne dni riesi kataster od sprav, spravodajskych webov az po tlacene noviny 🤦🏼♀️
@autorka Predpokladám, že si nehnuteľnosti zdedila. Ak boli stavby postavené pred r. 1976, budeš potrebovať potvrdenie o veku stavby (vydá obec/mesto na základe tvojej žiadosti). Potom ti geodet stavby zameria a vyhotoví GP - toto budú podklady pre zápis do katastra. Problém môže byť s tým, že to na katastri zastavia z toho dôvodu, že ide o majetok, ktorý nebol súčasťou dedičského konania - v tomto prípade by si musela "obnoviť" dedičské konanie. No a ešte jeden spôsob - normálna legalizácia - stavebné+kolaudačné konanie. Momentálne nemáš čo riešiť na katastri. Začni miestne príslušným stavebným úradom.
Inac masaker, aky to ma dopad... lebo co som pocuval, tak napriklad trvale pobyty nevedia robit (len s papierovym / notarskym) LVckom, parkovacia politika (PAAS) - nevie pracovat... nehovoriac o urcite dalsich funkciach a uradoch, kde to ma dopad... vedeli velmi dobre preco utocia na tuto infrastrukturu... mapka na internete je len cajicek oproti celkovemu dopadu na obyvatelstvo a chod statu...
@zic pri papierových úkonoch hrozí, že papierový LV predloží pôvodný majiteľ alebo predloží falošný a úradník si teraz nemôže v počítači overiť aktuálny stav či na katastri nedošlo k zmene
jednoducho ak ti niekto donesie papier nemáš istotu že je ešte stále platný a nový papier ti kataster nevydá keď nemôžu zapnúť počítač
to je ako robili podvody, keď si na dovolenke a dovtedy tvoj byt niekto predá s falošnými papiermi https://mynitra.sme.sk/c/3980215/podvodnici-pre...
Myslim že toto je top pecka ja sa tesim na masaker ktorý nastane. Normalna firma útok na systém vyrieši tak o pol roka (možno) štátna firma v štáte ktorý nefunguje hmmm no dávam bolsevikovi rok nanajvýš dva 🙂))) konecne niečo fajn aj pre voličov vládnej chasky teraz nie primitívnej luzy ale tých s nehnuteľnosťami a investičnými bytmi a pozemkami 🙂))) dobre to bude bude to jazda….
@hiro nechcel by si byt na ich mieste? Ak nemáš absolútne nic napisane na katastri na svoje meno a nemáš čo dediť tak rozumiem. Ak cokolvek vlastníš tak TY si na ICH mieste😉 teba sa to týka nie zamestnacov tým je tvoj majetok ukradnutý a to doslova🙂
Ty máš kúpnu zmluvu? Aj ja. Tvoja je práva? Vážne tak to dokazuj lebo aj moja. Len ja nám za chrbtom par chlapcov…
Nechcem si predstaviť keby mame len digitálne euro a tiež sa toto stane 😱🤣
Keďže riešime problém teda chceli sme ale MV povedalo že oni si poriešia, tak odhadujeme kataster nefunkčný minimálne 2 mesiace, ak minister vnútra to čo povedal dnes v zasadačke že on vyobstará nové výpočtové centrum a to vrátane konektivity k nemu myslí vážne.. optimisticky je možné počítať s augustom ... A pritom to celé mohlo ísť cez vládnu sieť, vymýšľajú si tam kšefty na tom ministerstve vnútra....
@zuzulka558 Digitálne euro vie fungovať nezávisle na bankách a tiež bez internetu.
Som zvedavá ako to dopadne, zrovna včera som si bola po geodetický plán ešte pred otvorením úradu , ktorý mala pani našťastie vytlačený skôr , zrovna deň predtým padol systém... potrebovala som to ku kolaudácii... len zameraný adresny bod , ktorý mám mi momentálne bude asi naprd a nedostanem popisné číslo... zrovna keď som chcela meniť trvale pobyty konečne ....
@ivka67 ak máš adresný bod, tak adresu ti pridelia na obecnom úrade, to oni vytvárajú/evidujú do registra adries a až tak sa to posúva na kataster
teoreticky aj trvalý pobyt by ti mohli dať ak im vieš dokázať že je to tvoj dom
keď správne zapíšu adresu do registra tak ťa už nájdu aj záchranári na danej adrese, nepotrebujú k tomu kataster
Adresu si potom skontroluj na https://portal.minv.sk/wps/portal/domov/com.nes... keďže v katastri nebude, teraz to akosi nejde tak snáď ráno pôjde register adries
@maranco adresny bod je zaevidovany v registri adries a ten spravuje ministerstvo vnutra.
Adresny bod "teta" na mestskom urade nahra do registra adries, jeho xy, adresu, orientacne aj supisne cislo a vsetko okolo toho.
system KN nepatri pod ministerstvo vnutra, nespravuju ho oni, ale UGKK SR (cez svoje podriadene organizacie)

(niečo ako keby môj zamestnávateľ mi dá výplatu a z nej mi určitú sumu strhne a pošle si ju naspäť na svoj účet. Kocúrkovo)