Hrdinska Päťka Martinus - poďme spolu hádať názvy kníh
Ahojte kočky 🙂, keďže tu máme marec, mesiac knihy, tak aj martinus, nám opäť dal šancu, stať sa na chvíľku detektívmi, pri hľadaní názvov kníh 🙂
Tak si poďme radiť a motivovať sa, prosím však nepokazme si zábavu tým ze niekto napíše priamo názov diela, používajme indície a napovedy, ktoré nám viac pomôžu pri hľadaní tých správnych názvov 🙂
Ak už niekde nejaké vlákno je založené rada sa pridám, keďže som nenašla 🙂
Tak a ako dnešnú prvu knižku u mate?
@monikiri mne to pripomenulo triedneho z gympla, tak som si spomenula na dávne časy 😁
Ahojte dnes naozaj ľahké, krásna nápoveda od Júlie, ak neviete: najznámejšia česká autorka, 19. stor.
Dnes hľadáme predmet, ktorý sa nachádza v knižnej ságe od jedného z najznámejších autorov fantasy. Môžeme ho poznať aj pod iniciálami JRRT 🙂 V hladanom predmete mohli postavy vidieť vzdialené veci, alebo cez neho komunikovať. Vyzerá ako gula z čierneho skla ⚫️
Komu by este nepomohlo, tak na wiki je zoznam predmetov z toho konkretneho diela 😊
@vsauce_ obdivujem a nechapem ako ste na to prisli... ale dakujem za napovedu...
@smolinka024 Mňa napadlo hneď toto fantasy, ale skúšala som predmety úplne od brucha ako mi išli v hlave 😀 Takže som rada, že som to potom na nejaký 6 pokus trafila 😀
Ešte ten predmet slúži ako krištáľová gula a vyrobil ho národ mocných elfov 🙂 Asi najlepšie hladať cez tieto klúčové slová cez google pre toho, kto to nečítal alebo nevidel film.
Ešte ak by niekto naozaj nevedel, tak pridávam citát bez toho predmetu a možno to bude pre niektorých ešte jednoduchšie 🙂
(......) is a dangerous tool, Saruman.

ahojte, dnes by som poradila že s miestom sa viaže veľmi známa bitka, ktorá sa stala kvôli údajne najkrajšej žene sveta