Máte skúsenosti s výkupom kníh na Restorio?
Dobrý večer,
máte skúsenosti s týmto výkupom kníh? Musím sa zbaviť rýchlo viacerých kníh a túto stránku mi našlo.
Ďakujem
restorio a knihobot sú na podobnom princípe - nafotíš knihy v poličkách, alebo rozložené obálkami na stole, pošleš im fotky a oni ti povedia, či ich chcú. Potom si zvolíš formu dopravy (1-2 balíky vezme aj kuriér zadarmo - to mi je najvýhodnejšie). a necháš to už na nich, € ti prídu do "peňaženky" po predaní kníh a vieš si to previesť na svoj účet, alebo použiješ pri nákupe u nich... je to reálne pár drobných... ale oplatí sa to, ak sa nechceš naťahovať s každou knižkou
pri knihovrátku je to podobné, môžeš použiť appku, kde načítaš ISBN a rovno ti ukáže cenu výkupu - ak máš knihu kupovanú v Martinuse, je tam aj výhodnejšia suma. ale tu ti to nevyplatia na účet, dostaneš len elektronickú poukážku na ďalší nákup.
pravidelne ich striedam, za mňa spokojnosť so všetkými
v Restorio, zistis ceny hned na ich stranke https://vykupujeme-online.sk/ das tam len ISBN
Knihy som sa rozhodol zaniest na pobocku v Bratislave, kedze som tam aj tak potreboval zajst. Prekvapilo ma, ze som tam nedostal ziadny doklad alebo potvrdenie o tom ze som im tie knihy priniesol. Iba si to nahodili do interneho systemu a povedali ze mozem ist. 3 tyzdne som trpol ze co sa s tym deje, az som nakoniec konecne dostal peniaze a email ze objednavku vybavili s tym, ze 25% knih neprijali. Ja som im tie knihy predal v dobrom stave, no zrejme sa roschadzame v definicii. Vyzera ze akceptuju fakt len top top stav a normalne znaky opotrebenia su uz pre nich problem. Sami sa pozrite fotodokomentaciu ktoru mi poslali ze stav tychto knih nie je pre nik akceptovatelny. Ak by som chcel tieto knihy naspat, musel by som uhradit postovne na vlastne nahrady. No vzhladom na cenu tychto knih sa to neoplati.
Podla mna super ze existuje takato sluzba, len sa pripravte ze spracovanie dlhsie trva a knihy beru len v top stave.
Knihy som sa rozhodol zaniest na pobocku v Bratislave, kedze som tam aj tak potreboval zajst. Prekvapilo ma, ze som tam nedostal ziadny doklad alebo potvrdenie o tom ze som im tie knihy priniesol. Iba si to nahodili do interneho systemu a povedali ze mozem ist. 3 tyzdne som trpol ze co sa s tym deje, az som nakoniec konecne dostal peniaze a email ze objednavku vybavili s tym, ze 25% knih neprijali. Ja som im tie knihy predal v dobrom stave, no zrejme sa roschadzame v definicii. Vyzera ze akceptuju fakt len top top stav a normalne znaky opotrebenia su uz pre nich problem. Sami sa pozrite fotodokomentaciu ktoru mi poslali ze stav tychto knih nie je pre nik akceptovatelny. Ak by som chcel tieto knihy naspat, musel by som uhradit postovne na vlastne nahrady. No vzhladom na cenu tychto knih sa to neoplati.
Podla mna super ze existuje takato sluzba, len sa pripravte ze spracovanie dlhsie trva a knihy beru len v top stave.
@gadelat toto naozaj nie je dobry stav, chcel by si si take knihy kupit?
Neodporúčam!!! Knihy boli ofiskane packetou vo veľmi dobrom stave, niektoré ani neprečítané. Zo 7 kníh mi vypočítalo cez ich systém sumu cca 7 eur, podnos doruceni zadali mail, ze len 3 knihy akceptujú, ostatné vyhodnotili ako neakceptovateľný stav, uhradia cca 3 eur, pri neakceptovanych sa má zákazník rozhodnúť, či ich žiada na vlastné náklady doručiť naspäť. Nabudúce pôjdu knihy do knižných búdok, taký je záver, nech si každý domyslí....
@gadelat Mam bohuzial velmi podobne skusenosti.. Niektore knihy, ktore boli PODLA MNA v tip-top stave mi neprijali, pretoze IM zrejme PREKAZALO uplne bezne opotrebenie a normalna degradacia papiera (co sa casom deje vsetkym kniham).
Co ma ale hneva je, ze u par titulov si bohapusto vymyslaju (viz. foto) - jednu knihu mi oznacili nalepkou "Polité stránky" (stvrta zospodu) a vrchne tri boli odmietnute lebo "Fleky na ořízce".
V porovnani s tym - spodne tri knihy boli plne akceptovane.
No.. Neviem, ci je to laxnym pristupom zamestnancov ci brigadnikov ci hlupymi "guidelines" pre posudzovanie stavu knih, ale vysledok je ten, ze ich sluzbu vykupu knih uz nevyuzijem. Nestoji to za to.
LbnL vsetky odmietnute knihy som si vyziadal spat (samozrejme, pockam kym im dojdu a budu spracovane aj ostatne zasielky) a radsej ich si ich ponecham v kniznici. Alebo ich venujem ci predam za symbolicku cenu cez FB alebo antikvariatu (jeden mam cez ulicu).
Suma sumarum, RESTORIO na vykup nepotrebnych ci nechcenych knih NEODPORUCAM.
@gadelat toto naozaj nie je dobry stav, chcel by si si take knihy kupit?
@liz_lemon Hmm.. Za primeranu cenu by boli pre mna OK, a to som trochu neurotik a pedant, co sa cistoty a uniformneho vyzoru (niektorych) veci tyka.
Mne toto pripada ako normalny stav knihy, ktora tak 5-10 rokov bola v kniznici v beznej domacnosti. Staci parkrat otvorene okno pocas dazda a potom tyzden-dva prachu v kniznici, ci humidne horucavy a citatel s prirodzene mastnymi rukami - a taketo flaky sa vytvoria raz-dva. Plus, vsetok bezne pouzivany papier na knihy degraduje aj prirodzenym bytovym vlhkom ci stykom s aj najcistejsimi rukami - a pracuje aj vzhladom na zmeny teploty, ako formou tak farbou.
Ver mi v tomto - mam knihy nielen zo 60-tych, 70-tych a 80-tych rokov, ale aj moderne edicie z 2010+, ktore boli (pre mna) vzdy nieco "extra" a preto som ich vzdy handloval s extra davkou opatrnosti - a napriek tomu naakumulovali par takychto "chybicek krasy".
Mne to skor pripada, ze co "restorioid" (= triedic prijmu v tejto firme), to ine oko a intelekt (= ina norma) na posudenie tej ci onej knihy.
Posledny prispevok na temu RESTORIO z mojej strany.. Dnes mi od nich dosla notifikacia, ze posledne tri objednavky (aka knihy, ktore som im poslal) dorazili a su spracovane - a neskor aj tri emails, ze u niektorych sa vyskytol problem.. Neprekvapujuce, a priznam sa, ze "politý přebal" a podobne ma uz nevzrusili - koniec koncov, pripravili seba samych o moznost zarobku na knihach, o ktorych VIEM, ze boli v 95%+ stave, kazda. A mam moznost ich predat inde, takze "budiz".
Ale co ma fakt dostalo (pobavilo & WTF) bola notifikacia "chybí ISBN kód" pre tri knihy z vydavatelstva HERMANN & SYNOVE. Fakticky maju restorioidi pravdu, ISBN-ka v tychto knihach vytlacene neboli, resp. aspon nie v dvoch "tipovych seriach", ktore mam. Napriklad https://www.restorio.sk/9788023837162 (ktoru mi odmietli presne z tohoto dovodu).
BTW som certovsky zvedavy, odkial pre tuto knihu ISBN-ko uvedene na webe ziskali - z knihy teda urcite nie 😀
Ale ako modelovy pripad je toto cele pre mna obrazom slendrianstva, don't give a fuck-izmu a byrokracie spominanych "restorioidov", ktora u nich bohuzial v poslednom case prekvita nad ramec unosnosti.
No.. Ak k tomuto "prehmatu" pripocitam ze:
1. za predosle knihy mi poslali menej penazi nez mali - podla ich vlastnych info aj na webe aj v emailoch - a vsetko podla ich matematiky - co povazujem za zasadne faux pas
2. dodnes som nedostal info ohladne dvoch knih, ktore nemaju ziadny status - pytal som sa tri krat, bez odpovede - absolutne faux pas
3. info ohladne zaslania odmietnutych knih je nejednoznacne (= dve rozdielne verzie), a to v ramci jedneho loopu a v dvoch po sebe iducich odpovediach na moje otazky
RESTORIO je pre mna odteraz 100% passe, a le nie len na predaj, ale aj co sa nakupu knih. Proste preto, ze nie som ochotny svojimi peniazmi sponzorovat platy ludi, co robia svoj job takto slendriansky.

ja odporúčam skúsiť niektoré na martinus- treba tam uviesť názov a stav a za príslušnú hodnotu je potom poukážka za ktorú sa dajú kúpiť knižky z Martinusu, ostatné na knihobot