**Igor Matovič sa vracia k slovu blackout. Kto chce otvoriť obchody, nemá štipku zdravého rozumu, hovorí.** Predseda vlády sa myšlienky dočasného „vypnutia“ Slovenska stále nevzdal. V nedeľu zdieľal článok HN, ktoré písali o tom, ako sa Novému Zélandu darí v boji proti vírusu vďaka prísnej karanténe
Zdravý rozum nemá akurát tak on. Šašo
Ale veď väčšinu z toho čo je tam napísané máme zavedené.
Ten clovek to nema v hlave v poriadku. A z coho budu zit ludia? Ci stat sa o nich postara? Staty naokolo zacinaju povolovat, toto sa neda drzat donekonecna
Pár dní dozadu som si klepkala po čele, že toto môže napadnúť človeka, ktorý to dobre nepremyslel, kým som nevidela, čo spravili tieto sviatky s ľuďmi. Alebo v podstate celé toto uzavretie obchodov s ľuďmi... Ani nadpis článku "mimoriadne opatrenia sú hlavne pre nezodpovedných ľudí" mi nedodáva istotu, či okolo mňa žijú "zdraví" ľudia... Tí na tie "mimoriadne opatrenia" z vysoka ka*ajú...
Poctivo sedím s deťmi už mesiac doma... Raz za týždeň na hodinku vybehnem von, aby chytili vitamín D zo slniečka. Niektorí si nevedia predstaviť, čo tie moje deti musia prežívať, keď 3ročná má rúško cez pusu a dám šatku cez pusu i môjmu 5mesačnému chlapcovi.
Prepáčte, toto bude písané pre ľudí, ktorí NEMAJÚ KOŽU NA TVÁRI a na upozornenie, aby si dali rúško na tvár, keď idú okolo, dajú spätnú odpoveď: "A načo?"... Mno lebo to je módny doplnok, aby mi okrášľoval krk...
Pre takých by mala byť úplná karanténa, alebo ako to spravili v niektorých štátoch, zobrať a nech si idú pre nezodpovednosť sadnúť do "chládku"...
Ísť sa prejsť pri rieke je nemožné, lebo je hlava na hlave. Dobre, na vzduch treba, ale buďme ohľaduplní k druhým. Že len starí sú ohrození? Prd... Deti to chytia tiež a zomierajú na to... Najviac je postihnutý vek pracujúcich a tých je najviac arogantných...
A práve pre arogantnosť týchto ľudí by som premýšľala aj nad prísnejšími opatreniami, aké sú teraz... Je to len na určitú dobu, nie na večnosť...
Za jeden deň som ľudí bez rúška na tvári narátala minimálne 10...
@katrin69 my teda von chodime, odporuca to i pan Krcmery a dalsi. No nezgrupujeme sa, ludom sa vyhybame a nezodpovednych napominame, i ked je to zbytocne. My rusko nosime, i moja 2rocna, berie to ako samozrejmost, kedze nechceme chorobku. Starsia frflala, no nosila a uz je zvyknuta...ked je pekne, sadame na bajk a ideme.mimo ludi, zlozime sa na zelenych prazdnych luckach, ci plochach, nech baby pobehaju, liptu zahadzeme a ide sa. Ak len prechadzka, tak po sidlisku, je tu prazdno, nastastie, a tych par ludi sa nam vyhyba rovnako ako my im, obluuuukom... Nie je spravne sediet iba doma.. nie, kym to nenariadia... Napr.do obchodu nechodime, vsetko online, chlieb pecieme z vlastneho kvasu...
Samozrejme, rusko mame i na bajku. A rozculuje ma, ked moje deti a my mame rusko, okuliare, prilby a starsi ludia nic, grrrr... No upozornime kazdu vekovu katrgoriu...
@katrin69 Pokial chodis raz za tyzden na hodinu von, tak prepac, blazon si ty. Pretoze svoje deti trapis a totalne im skodis a odpalis imunitu. O psychike nehovorim. Vonku sme kazdy den na odlahlejsich miestach. Suhlasim s @mimer Von rozhodne treba, opdorucaju aj lekari, akurat dodrzaivat pravidla. Co robis von raz za tyzden na hodinu je nezdravy extrem
Skoda reci s tym sasom ,kazdy nemame hotely a pracovat sa musi ,insk uz nebudem mat ziadny kontakt ani po telefone ked nas povypinaju ,rozmyslaj hlavou nez zasa urobis blbost ako stredu a 30 km kolony
@katrin69 to snáď nie raz do týždňa na hodinu, toho dcka nechytila veľa, treba aj zdravý rozum používať, aj manžel je doma? 5meaacny nemá mat cez ústa nič. Kvôli jeho bezpečiu...
pán premiér si nevšimol takú maličkosť, že Slovensko nie je ostrov a naša ekonomika je priamo naviazaná na zahraničie ... ☹ takže porovnáva neporovnateľné ...
@lucka1222 zdielam naázor, ide spraviť dieru do sveta? my najmenšií a najzávislejší od iných ekonomik ideme ukazovať svetu ako to zvládame.Ešte viac nás to zaťaží už i tak ťažky život na Slovensku musíme zvládať ešte ťažšie, psychicky ,finančne pomaly zdraví ale bez síl ďalej žiť. nevládzeme už Ďalej.....
@maciatkolulu Jasne, ze to nestaci. Ja nechapem niektorych ludi akych extremov su schopni....
@katrin69 Na urcitu dobu, prosim ta.....Daj uplny zakaz vychadzania, kedze si schopna mat deti zamknute doma a nechodis s nimi takmer vobec na vzduch a si s tym uplne v pohode. Uz teraz su tie opatrenia dost prisne, jedny z naprisnejsich na svete.
Opatrenia, urcite ano, extremy nie. Ja ti rozhodne like nedam za to, ze deti vaznis doma cely tyzden, podla mna je to chore. A ze davas 5 mesacnemu satku, aby nemohol dychat detto. Akoze pocitam s tym, ze u nas to bude pekne dlho, urcite par mesiacov.
vobec nechapem ,ako ludia mozu v tejto situacii hovorit o tom ako treba uvolnit opatrenia ,lebo nam skolabuje ekonomika atd ... mne v tejto situacii pride ,ze keby prisla nedajboze vojna , tak jedine co by ludi trapilo by boli peniaze a ekonomika , pozastavuje sa mi rozum nad tym ako ludia rozmyslaju ... a este si stale kudia myslia a tuto pliagu prirovnavaju chripke , co je absurdne , na toto sa zomiera ! aj deti ! aj mlady ! ale tu sa spoliehate na lahke priebehy !! neverte tomu ,a co vsetko sa nam este taji ... kamaratka ma pri bergame znamu ! pomrelo tam vela mladych ludi ,ktorym nebolo nic ! kazdy den s nou volala a plakavala jej do telefonu ,ze to nikdy nezazili,nech si dava pozr na seba a nie je to CHRIPKA !! ! je maximalne chore mysiet si ,len preto ,ze v telke ukazali 3 ludi s ktorym bol rozhovor ,ze pokaslali ,mali horucku .. a prelezali to doma na cajoch ..ja sa teda na to nespoeliaham .je to neznamy virus ,a urcite neni zo zvierat ! je to pliaga z labaku ! ktora mutuje ! a poskodi cloveku pluca ! len to nam v telke narovinu nepovedia ,lebo by bola mega panika ! ktora by mozno bola na mieste a ludia by sa konecne uvedomili a nevolali stale po uvolneni opatreni ! a nezgrupovali sa v lahko dostupnych prirodnych oblasiatch ,kde je hlava na hlave bez ruska ..... ti co sa doma vyliecili bez pomoci lekarov , nemozu vediet v akom stave maju pluca ,nikto ich teraz nevysetri ,ked clovek vidi ako sa doktori k tomu stavaju ,a najradsej by boli ,keby teraz nikto k nim ani nechodil ! ti vylieceny mozno neskor zistia ,ze budu mat aj problem s plucami ! MNA momentalne ekonomika nezaujima ! sme vo vojnovom stave s neviditelnym nepriatelom ! vetko sa da nakopnut a postavit sa z prachu aj z dna ! aj sa uskromnit !! prvorade je zdravie ! ale mne pride ze toto si niektori ludia neuvedomia ,kym nebudu lezat na jiske !
@darinkal Ja by som ti odporucila precitat par clankov vedcov, ze to nie je nic z labaku a ze to x krat uz vyvratili. Nesir tu hoaxy, pripadne tvoje subjektivne nazory, ze to je z labaku, ked si neni informovana, radsej sa nevyjadruj. To su cisto tvoje subjektivne dojmy, nepodlozene nicim, podla vedcov to biologicka zbran nie je. A pokial vies nahodou anglicky si precitaj aj odborne zahranicne clanky radsej ako konspiracne teorie.
@darinkal apropo nadava sa na Matovica ,ze je saso ... atd - tiez mi nie je po chuti . nie je mi sympaticky , ale sadnite si na jeho miesto a rozmyslajte co robit v tejto situacii ,ktora t nebola 100 rokov a nikto z politikov ju nezazil ! a ma obrovsku zodpovednot za ludi ! aby nenastal scenar CINA , AMERIKA,TALIANSKO ! uz aj BRITANIA ! my mozeme byt radi ! ze hned prisli opatrenia a sme tam kde sme teraz ! TRUMP a premier britanie sa k tmu postavili laxne ! a zomieraju im tam ludia na beziacom pase a kolabuje zdravotnictvo !
@mircalla pozrite si pani Pekovu cesku virologicku 🙂 ona to nepriamo povedala 🙂 jedina mala guraz to povedat ale nepriamo 🙂 ostatni sa boja nieco take vyslovit ! vy si myslite ,ze virus ! ktory je tak vypocitavy a zakerny ,ze sa dokaze zamaskovat pred imunitou , dokaze mat inkubacnu dobu 8 az 14 dni - ze su ludia ktori to maju v sebe a roznasaju to zvesela bez priznaku , ihned napada pluca ! a dokonca ma samoaktivacne sklony po vylieceni ! ze je zo zvierata ?
@darinkal Cize jedna ceska virologicka nieco povedala (co povedala je inak maximalne prekrutene), tak si sa rozhodla tu prispievat informaciami, ze to je z labaku. Daj mi sem nejaky zahranicny ci slovensky doveryhodny zdroj, ze to je vyrobeny virus z labaku. Opakujem doveryhodny. A najma skus sa ukludnit, a nepouzivaj tie vykricniky.
@darinkal ty si skvelý príklad toho, aká hystéria a panika je okolo tohto vírusu ... uvedomuješ si, že bude aj doba PO víruse? a že keď nebude fungovať ekonomika, nebudeš mať ani z čoho žiť? ľudia zomierajú nielen na tento vírus, ale na mnohé ďalšie choroby, úrazy, nehody ... a to ťa netrápi, lebo ti to denne média neomielajú dokola ...
@mircalla ok keď to zistili ti vedci čo zistili neuveriteľnú vec že vírus je v miestnosti tak vau!!každý vírus je v miestnosti kua preto sa nezdrzujem nikdy v čakárni v zime atď...vedci sú platení od niekoho či je to vláda alebo neziskovky barskto..to je ako s novinármi.akoze si myslíš že novinár môže napísať niečo na svojho živiteľa????asi nie!!!
@mircalla kks ok vedci áno vedci..ale nie extrém že iba vedci.bez lístka sa ani veter nepohne.aj pád dvojičiek bola najväčšia konšpirácia
.dnes je to holý fakt kto to spravil len svet je z nejakého dôvodu ticho a neukáže sa priamo prstom ale každý vie že pád dvojičiek urobila amerika
@darinkal jasné celé roky tam žerú hocičo a akurát teraz..ja som totálny lajk ale nechápem nechápem...kua aj pes aj mačka je chorá a človek ešte nádchu zo psa nedostal.aspon o Tom neviem mala som 12 rokov psa.tiez z takej mačky človek dostane toxpo. Ale v žiadnom prípade to neprenesr na človeka. Tiež existuje encefal. Z kliešťa no z človeka na človeka sa neprenesie iba tak asi krvou možno neviem...encef.je vírus
..borelióza sa tiež neprenese ale ok to je baktéria...ale takýto vírus 14dnovy kvapoxkovy že vau či v zime či v lete či v džungli či v Rusku vydrží tiež je to čudné..ale nechajme tie čo potrebujú trápne články vraj zaručene od vedcov ,ktorí sú platení niekým aby zistovali

Blázon