icon

**Igor Matovič sa vracia k slovu blackout. Kto chce otvoriť obchody, nemá štipku zdravého rozumu, hovorí.** Predseda vlády sa myšlienky dočasného „vypnutia“ Slovenska stále nevzdal. V nedeľu zdieľal článok HN, ktoré písali o tom, ako sa Novému Zélandu darí v boji proti vírusu vďaka prísnej karanténe

angelinja
13. apr 2020

@angelinja pardon nový cas

mircalla
13. apr 2020

@angelinja Ty si citaj ruske a cinske hoaxy, a este napis, ze za Cernobyl moze Amerika, a za koronavirus vlada Ivety Radicovej. S jednym s tebou suhlasim - si totalny laik

darinkal
13. apr 2020

@angelinja ved ja sa k nim nevyjadrujem .. tazko takymto ludom nieco vysvetlit ! maju svoj prizemny nazor ,a s takymi ludmi si nemame co povedat .. o par rokov sa dozvieme tak ako o dvojickach kde je pravda 🙂 a moj citak mi nikto nezobere ... v roku 1997 bola vtacia chripka rozsirila sa z ciny do 18 kraji sveta ! nakazenych bolo 900 ludi a 455 zomrelo . v roku 2013 virus H1N9 nakazil 1600 ludi a 600 zomrelo SARS V ROKU 2002 nakazilo sa 8000 ludi 770 zomrelo , v malajzii vypuklo choroba NIPAH z netopiera sposobuje encefalitidu nakazilo sa cca 500 ludi a 400 zomrelo ,podla WHO tato choroba stale predstavuje hrozbu ! globalna pandemia prasacia chripka 2009 zasiahlo 219 krajin do jedneho roka nakazenych bolo 760 miloin ,ludi ! umrtnost ,ale bola relativne nizka 0,02 % a neboli opatrenia ako teraz ! vojnovy stav ! / vsetky tieto choroby boli zo zvierat ! preto to neboli pandemie tohoto rozsahu ako teraz ! moj nazor ! choroba zo zvierata nikdy nebude taky ZAKER ako je toto co sa pustilo do sveta 🙂

mircalla
13. apr 2020

@darinkal Skoda, ze tvoje nazory zaujimaju len tebe podobnych. Takych je nastasie malo, vacsinou su to rozni internetovi trollovia ako ty

darinkal
13. apr 2020

@lucka1222
@mircalla nikto sa tu k vam nevyjadruje ..vy si nevidite dalej od nosa 🙂

lucka1222
13. apr 2020

@darinkal každý môže mať svoj názor 🙂 ale očividne ty s tým máš problém 🙂

mircalla
13. apr 2020

@darinkal Ok, troll. Ako povies,

darinkal
13. apr 2020

@mircalla to ako tu urazate ludi castovanim troll atd ! ktori sa k Vam ani nevyjadruju a nezdielaju Vas nazor ,poukazuje na Vasu nizsiu uroven inteligencie 🙂

mircalla
13. apr 2020

@darinkal Myslim, ze na nizsiu uroven tvojej inteligencie poukazuju tvoje konspiracne teorie o dvojickach a vyrobenom viruse. Pekny den.

mircalla
13. apr 2020

@darinkal A znies mi ako niekto, kto voli Kotlebu, od jeho volicov citam casto podobne sprostosti

darinkal
13. apr 2020

@mircalla aspon pozeram aj dalej od nosa 🙂 nestaci mi len to co povedia na markize 🙂 to robia inteligentnejsi ludia.pozerat aj dalej 🙂 ze im nestaci nabucat ako stadu oviec 🙂 a to stado to uspokoji 🙂

mircalla
13. apr 2020

@darinkal Ja Markizu ani ine televizie nesledujem asi tak 10 rokov nemame dokonca TV pretoze ju nechceme, ale u teba je Kotleba pozitiv viac ako jasny

ovkaja
13. apr 2020

Šašo?? Takže môže byť rodina od susedov celá mŕtva len aby mi neskrachoval obchod? To ako vážne?? Túto kampaň s pojmom šašo siria najmä médiá platene Smerom,kt. vždy odvaracali pozornost,využili slabinu, že nie je Matovič diplomatom či Cicero... áno,je to človek, populista. To,že zvolil taktiku kriciaceho z davu pomohlo k ociste štátu od vykrádania,do značnej miery vplyvu mafie. Kto by šiel proti niekomu,kto sa vyhrážal jemu a jeho rodine??Vy,ja? Chce to veľkú dávku odvahy. Známa v Rakúsku je už viac ako 2 týždne v prísnej karanténe, t.j. policajti za barakom,ziadne výlety do prírody ako my, len obchod,lekár,práca. Až keď príde rodina o jedného z členov,až potom asi niekt.pochopia tieto opatrenia. Pozrime sa na premiéra Johnsona, Trumpa, či iných štátnych politikov, kt.banalizovali situáciu kôli ekonomike a aj tak dopadli... Mnohí nám našu situáciu závidia, určite je to aj kôli rýchlemu zásahu oboch premiérov(aj keď precíznejšie riesi Matovic,kt.sa riadi podľa krízového štábu zostaveného z odborníkov, takže nesie plnú zodpovednost). Moja známa z Talianska mala koronavirus, odsluzene za ňu 2omse, prešla si peklom,našťastie už je v poriadku. Vážme si snahu a nadávať na situáciu možno len na koronavirus.

darinkal
13. apr 2020

@ovkaja trefne napisane . my sa este stale mame moc dobre 🙂 a vdacime za to vlade , nech je akakolvek .. ludia sa stale maju az tak dobre ,ze si neuvedomuju a zosmiesnuju tuto vaznu situaciu ..... lebo nie su v diani Ameriky ! talianska , ciny ... ktore beru asi ako natoceny katastroficky film na udrziavanie paniky sveta .Ale jasne ,ze ked sa ich ta katasrofa netyka,tak to neriesia ... a nevazia si ani za mak ! ze sme zatial na tom fakt dobre ,preto sa k nam odrazu natlacili slovaci , co 10 rokov zili niekde v anglicku ..a idu sa strasne repatriazovat .. ked to pominie -- odvlecu sa nazad ako spravni milujuci slovaci svoju rodnu vlast !

mischelag
13. apr 2020

@darinkal ak si si nevsimla ludia ziju z penazi a vela rodin zostalo bez prijmov a prace. Asi teba toto netrapi alebo sa ma o teba kto financne postarat. Ja nehovorim o sebe, ze mna tato financna otazka postihla, ja nadalej pracujem. Zial aj v tejto situacii su peniaze potrebne. A podla mna je blbost drzat dlho tieto opatrenia, pomaly sa treba vratit k normalnemu zivotu. V AT od zajtra povoluju, cely cas tu nieje hysteria, ludia nepanikaria. Mne je luto, ze tymito opatreniami na sk nemam sancu vidiet svoju rodinu a dokonca ani partnera. Ale zial s tym ja nic neurobim

mircalla
13. apr 2020

@darinkal Tak ty sa mas dobre urcite sudiac podla tych preplastikovanych fotiek, evidentne si vydrziavana niekym inym a o pracu si nikdy nezavadila. Opatrenia fajn, treba, extremy nie.

mircalla
13. apr 2020

@mischelag Suhlas, toto sa neda donekonecna.

darinkal
13. apr 2020

@mischelag prosim ? my sme ani nie na zaciatku pandemie ! nase zdravotnictvo je tak chabe ! ze keby do nemocnice naraz prislo 500 ludi v okrese .tak klakne a polovica ludi zomrie ... viete preco su tieto opatrenia ???? aby to nenastalo .. aby sme mali cas , na vyrobene plucnych ventilacii .. mozno vakciny .. zaskolenia personalu ! ci Vas nazor je aky ? toto je vymysel . a nie je mozne aby to nastalo ? n dufajme ,ze nie ,ale ak by mal kazdy nazor ako vy na tuto situaciu tak sme na tom horsie ako amerika ! lebo nase zdravotnictvo je tak v troskach ,ze aj zdravy clovek by zomrel na chodbe nemocnice ,lebo by ho nebolo kde ulozit .nebol by ventilator .. a ak by bol - nemal by ho kto obsluzit ! lebo polovica lekarov to nevie !!!!!

mischelag
13. apr 2020

@darinkal Asi nadych, vydych a zacat brat vsetko viac pozitivne. Ta situacia tu nenastala, ked si clovek pozrie okolite staty situacia sa zlepsuje. A myslim, ze tymto Vasim strachom sa akurat nicite.

mircalla
13. apr 2020

@mischelag Asi tak, situacia sa postupne zlepsuje okrem UK a USA. Tiez som neni za uvolnovanie opatreni teraz, podla mna treba pockat, ale tieto hysterie, co tu niektore siria nicomu nepomozu.

lucka1222
13. apr 2020

@darinkal sami lekári vravia, že sa treba vrátiť k bežnému životu! že nemocnice už viac pripravené nebudú ...

mircalla
13. apr 2020

@lucka1222 Dievca zjavne zije v zlatej luxusnej klietke a je mimo realitu

oblecenie99
13. apr 2020

Dobre,OK,super..treba väčšie opatrenia..môžem sa spýtať,aké?Ako si to ti,čo volajú po väčších opatreniach predstavujete?Mňa to vážne zaujíma..Čo sa ešte dá viac obmedziť?Ake sankcie chcete ešte zaviesť?Pokuty dame?Prosím Vás,KTO a KEDY to bude TERAZ vymáhať,a pomaly ak to takto pôjde ďalej z COHO?Dáme do basy?Do ktorej?Je tam miesto?Máme na to podmienky?Aké súdy budú o tom rozhodovať,keď už teraz fungujú v obmedzenom režime a pojednávania sa odrocuju?Ako a z čoho bude štát fungovať?Ako vyzerá vlastne ten "blackout"?Nikto nepôjde do práce?Myslím vážne nikto?Zatvoria sa všetky obchody,benzínky,doprava,vypneme aj elektrinu,vodu,plyn?A DOKEDY?Ľudia,uvedomte si,že ten "blackout" už máme,viac sa vypnúť neda.A postupne sa to musí uvolnit..neda sa donekonečna trčať doma.Takto:ja sa tiež veľmi bojím.Naozaj.Niekedy až prehnane a hovorím si,že mna skôr skosi infarkt.Ja som sa bála už vtedy,keď to bolo v Číne,tu sa ochkalo nad tým,že wau,za desať dní postavili nemocnice a chodilo sa lyžovať jak nič,ruky hore,poďme lebo dovolenka zaplatena..ja som sa už vtedy pýtala:aj my postavíme za desať dní nemocnicu?S dieťaťom som sa presunula ešte na úplnom začiatku vo februári na dedinu k našim,kým sa dalo,aby bol na vzduchu aspoň,ale už týždne,pomaly mesiace nikam nechodíme,iba záhrada a dvor.Manzel však do práce chodiť musí.Vlastne,som rada,že ešte má kde chodiť...!Sama som bola na prášky z toho,ale ženy,treba si uvedomiť,že toto tu už zostane.Nezmizne nejakým blackoutom.Bude to tu dlho...dokedy ste schopné trčať doma v byte a len v tom byte?Však to bude na mesiace,roky!Jednoducho si treba uvedomiť,že to je totálne jedno,odkiaľ ten vírus je,aký má pôvod,my s tým nič nenarobime..u nás chvalabohu nie je Taliansko,Spanielsko,Anglicko..iná krajina,iná skladba obyvateľstva,iné choroby,iná mentalita,iné očkovanie (tie štúdie k tomu TBC očkovaniu BCG látkou vyzerajú zaujímavo a nadejne..),iná imunita..Koľko lôžok je v nemocniciach na západe vo všeobecnosti na počet obyvateľov?My sme donedávna toto brali ako príklad,ktorý treba nasledovat..však tu sme boli hotové že wau,v takom Anglicku porodis a ideš hneď het domov z nemocnice a na "fuj" Slovensku ta nechajú pár dni..alebo boli ste už v takom Taliansku?Nádherna krajina,úžasní ľudia,úžasná gastronómia,ale ja som sa divila,aky tam majú prístup k hygiene vo všeobecnosti,niekde sme sa brodili v odpadkoch.DOSLOVA.A to sme prechodili sever aj juh,ale na toaletu som si netrúfla na takej Sicilii ani v tej lepšej cukrarni.Ok,najväčší cirkus bol/je na severe..zije tam veľa číňanov,pracuju tam vo fabrikach,akurát sa vrátili späť do Talianska z Číny po oslavách čínskeho nového roka..ten futbalový zápas,ktorý tam bol,koľko desattisíc divákov tam bolo keď im už horelo pod zadkom.Plus doplatili na to,že sú turisticky vyhľadavane miesto,akurát prišlo plno ľudí na karneval do Benatok..práve sa začala jarná turistická sezóna,my sme tam boli v marci minuly rok,hlava na hlave už vtedy.Zacala sa sezóna pre lode,veľká väčšina má trasu práve západné a východné Stredomorie,niekedy je v tých prístavoch aj 5 takých lodi (taká Civitavechia pri Ríme napr.),na jednej je aj 5 000 turistov,z rôznych kútov sveta..DENNE.A na ich smolu ešte na severe ficali aj lyžiarske strediská vo veľkom,kde sa tiež vystriedalo veľa ludi..toto všetko nepíšem preto,lebo to zlahcujem,ale aj pre vaše ukludnenie (lebo viem že sa bojíte,aj ja sa bojím ale mne prave toto pomohlo,keď som si TOTO vsetko uvedomila) a aby ste si uvedomili,že medzi nami a talianskom sú rozdiely,nedá sa to porovnať a strašiť Bergamom..najväčším rozdielom však je ten,že oni to nebrali všetko vážne,tie dôležité kritické prvé 2 tyzdne doslova prezurovali..my sme včas prijali opatrenia a správali sa (myslím všeobecne,samozrejme sa nájdu výnimky) zodpovedne.A správame sa tak stále...ale postupne sa s tým musíme naučiť žiť,fungovať.Aj postupne uvolnovat z tých opatrení,za prísnych bezpečnostných podmienok samozrejme.Poviete si,mňa ekonomika nezaujíma,nech stojí..viete aj,čo to znamená?Ľudia nepracujú..neplatia sa odvody,áno,to sú tie zdravotné,z čoho funguje zdravotníctvo,ktoré nás má liečiť,keďže zdravie má prednosť ako správne pisete.Ani dane sa neplatia...to sú tie peniaze,z ktorých sa vyplácajú štátne sociálne dávky...aj materská,aj tá vaša,aj moja.Aj rodicak..aj podpory v nezamestnanosti pre tých,ktori budú prepustení z tých zamestnaní,za nich platí štát aj tie odvody,odvody dokonca aj tým,ktorí sa vo veľkom vrátili domov zo zahranicia..dôchodky,starecké,vdovské aj invalidne.platy pre policajtov,vojakov,zdravotníkov..dýchacie prístroje,testy,ruska a iné ochranné pomôcky.Velmi zjednodušene povedané.Tak,ešte stále si myslite,že vás tá ekonomika nezaujíma?

mircalla
13. apr 2020

@oblecenie99 Rozumny nazor.

lucka1222
13. apr 2020

@oblecenie99 úplny súhlas! výborne si to napísala

iva812
13. apr 2020

@mircalla v tejto chvíli je to jedno, ako vznikol tento vírus, či v laboratóriu alebo nie, hoaxom nie je, čo dokáže, sme takí istí ľudia ako sú ľudia v Amerike, Taliansku, Španielsku. Zaspať na vavrínoch, že u nás zomreli iba dvaja ľudia je nemiestne. Jeden pozitívny, nedisciplinovany človek alebo nezachyteny môže, ak nie je v spoločnosti disciplína a opatrenia rozputat peklo. Ak by bol Matovic premiérom v Taliansku, starostom New Yorku,... tito by ho nenazvali šasom. Nevolila som ho, ale to neznamená, že nechápem, ze to nemá ľahké, ale vedie si dobre. Veľa Slovákom chyba slušnosť a empatia alebo len jednoducho nedokážu si predstaviť a precítiť situáciu ľudí, ktorí prežívajú naozaj, naozaj zle casy.

mircalla
13. apr 2020

@iva812 Neriesim Matovica, ani netvrdim, ze mame zaspat na vavrinoch. Nie som zatial pre uvolnovanie opatreni. Opatrenia, ktore sa urobili boli rozhodne spravne. Na druhej strane chapem, ze to takto dlho nepojde, ekonomika skape, ludia budu mat existencne problemy. Tiez nie som za zatvaranie deti doma bez moznosti byt na vzduchu a sirenie hoaxov o labaku a pade dvojiciek. Mam rada vecne prispevky. Podla mna to jedno nie je, kde virus vznikol, Cina a jej komunisticka vlada je potencionalna hrozba aj pre buducnosti.

mircalla
13. apr 2020

@iva812 A strasne sa bavim na tom, ked tu nejaka umelinka zijuca luxusny zivot podla albumov pise nieco o ukromneni. To je uz ozaj vysmech, pretoze niektori ludia (mna sa to zatial nijako nedotklo) sa uz nemaju kam uskromnit. Ale mudruje jak radio, ze ju ekonomika nezaujima. Treba najst nejaky rozumny kompromis.