icon

**Igor Matovič sa vracia k slovu blackout. Kto chce otvoriť obchody, nemá štipku zdravého rozumu, hovorí.** Predseda vlády sa myšlienky dočasného „vypnutia“ Slovenska stále nevzdal. V nedeľu zdieľal článok HN, ktoré písali o tom, ako sa Novému Zélandu darí v boji proti vírusu vďaka prísnej karanténe

Strana
z4
alexandra523
13. apr 2020

@mircalla pekne si jej napísala. Choré...ako celý Matovič..chudata deti

lussyl5
13. apr 2020

@lucyminarik Pomáhať ako? Nalievať peniaze do zahraničných firiem?Na nejaký čas štát preplatí firmám časť mzdy,ale podniky to nespasí,tie potrebujú odbyt.A je len na firmách samotných či ho budú mať.Čo sa Slovenska týka,my by sme si pomohli keby sme začali pracovať na vlastnej potravinovej sebestačnosti,lebo máme úrodnú pôdu ale my dotujeme kosenie lúk a do hypermarketov vozíme potraviny mizernej kvality ktoré by na západe nik nekupoval.

lucyminarik
13. apr 2020

@lussyl5 Veď jasné, ale bohužiaľ tieto zahraničné podniky držia ekonomiku, smutné, ale je to tak. Len si predstav, že by zrazu odišli. Čo by tu zostalo? 50% nezamestnanosť?

alexandra523
13. apr 2020

@lucyminarik ja nikomu nenadávam, použila som len veľmi výstižné porekadlo.

lucyminarik
13. apr 2020

@lussyl5 Veď preto nás vzali do EÚ, lebo sme lacná pracovná sila, držíme hubu, kupujeme predražený hnoj namiesto potravín, zvyšujú nám ceny, energie a Slováci zaplatia bez reptania.

lussyl5
13. apr 2020

@lucyminarik No veď to,čo sa firiem týka tie isto neodídu lebo je to tu pre nich lacné doma by im to nik nerobil a z krajín mimo EU by bolo zase zložitejšie dovážať a vôbec fungovať.Maximálne na čas znížia stavy keď i klesne dopyt.Len je zlé že sa spoliehame iba na to,mali by sme napríklad aj na tú produkciu potravín dať dôraz,ale slovák je ovca on radšej kúpi zahraničný hnoj a nedoťukne mu že keby kúpil o 10 centov drahší SK produkt viac ľudí by mohlo mať prácu.

lucyminarik
13. apr 2020

@lussyl5 Môžu odísť do Rumunska ako to urobil podnik Hansol napríklad, sú aj krajiny, ktoré sú lacnejšie z pohľadu miezd ako Slovensko a využívajú to. Bohužiaľ, hospodárstvo sme zničili, ale to bol plán aby sme boli závislí od EÚ.

merickat
13. apr 2020

Ked sa nam tu hromadne zacnu vesat muzi, lebo jednoducho nezvladnu psychicky, ze nevedia rodiny uzivit, pretoze prisli o pracu/podnikanie kvoli dlhodobym prisnym opatreniam, potom tu zacnite vypisovat o tom, ako vas ekonomika nezaujima, lebo zivoty. (Berte, prosim, s nadhladom. Ale je holy fakt, ze % samovrazd rastu ruka v ruke s % nezamestnanosti)

maminuska
13. apr 2020

@merickat myslím že to sa nestane. Ojedinele áno , ale hromadne určite nie. Dnes to živenie rodiny muži tak neprežívajú. Nevešali sa hromadne ani v rokoch 1930 + a to boli vtedy troška iní muži .
Ale v každom prípade ekonomika by mala zaujímať každého , lebo aj tým čo majú úspory , raz dôjdu , ekonomika je previazaná a keď dnes niekto pracuje , neznamená to že aj bude do budúcna. Mňa kríza v roku 2008 dočasne položila na kolená ,takže viem ako ťažko sa z toho dvíha.

katrin69
13. apr 2020

Bývam v centre mesta a príroda je ďaleko praďaleko. Moje dieťa nie je odkázané na umelé mlieko, ako si to teraz väčšina žien môže dovoliť. Kojiť v tejto zime vonku nebudem a jedine kam môžem ísť deťmi von je pri rieku, kde je ako tak príroda. S prepáčením, rozbité fľaše, verejná toaleta pri každom strome, zvratky kam sa človek pozrie a nájdu sa aj ihly a to nehovorím o lenivých psoch, čo si bobky nevedia odpratať... Pri tom je tam kopu ľudí, ktorí keď chodia na bicykloch, nemajú zvončeky (na pár výnimiek), lebo je to ďalšia investícia a jazdia ako by boli na Tour de France. Idem za SPU a tam je tiež dosť ľudí. Pozriem von oknom a vidím extra zodpovedných ľudí, ktorí sa nechcú hlúpo opáliť kvôli rúšku. Samozrejme, na ten veľký počet ľudí, čo sa premáva vonku je to málinko, ale ste si všetci istí, že ste 100% v poriadku? Ja som nikdy zápal pľúc nemala a ani nechcem. Pred dvoma rokmi ma skolil s manželom taký vírus, že dva týždne sme sa z toho dostávali. Migréna, horúčky, ja som sa celá vysypala. Dcéra nič nemala. Svokra ju prišla opatrovať a na druhý deň mala to, čo my. Nechodím za rodinou, lebo ktokoľvek na ulici, keď sme vonku si kýchne a odstup 2metre počas veterného počasia je zbytočný... Som paranoidná? Nie, len chcem chrániť svoju rodinu. Že deti to nechytia? Čítajte články, žienky, aj keď vám to lezie hore krkom. Toľko detí zomrelo... A nechcete, aby bolo jedno vaše na zozname, neprajem to ani najväčšiemu nepriateľovi... I ja pre okoloidúcich predstavujem riziko, lebo manžel robí poštára a ľudia v karanténe si nedajú nejaký papier na dvere, že sú v karanténe. Viete, ku koľkým už takto prišiel? Dozvedel sa to, až keď bol vnútri v dome... Aj my predstavujeme pre ostatných riziko. Preto nosíme rúško a obmedzujeme prechádzky na minimum. Keď už je vážne dlho, ideme na záhradu, kde ďaleko nikde nikoho... Nič nám nie je, ale prenášať to môžeme...
Neodsudzujte ma, keď nevidíte to, čo ja...

maminuska
13. apr 2020

@katrin69 aj ja si myslím že to značne preháňaš. SPU je Slovenská poľnohospodárska univerzita , teda Nitra . Však naložte deti do auta a choďte von , Nitra má okolie pekné , do polí , pred Novou dobou je park, študenti tam nie sú ... možnosti sú . Dozadu za AGROKOMPLEX. Ja bývam v centre mesta , síce pod lesom ale tam je plno ľudí , tak chodíme s deťmi do prírody , nabalíme rupsaky a rúška, bicykle a sme dve tri hodinky cez víkendy vonku , v riadnom rozostupe od ostatných ak vôbec niekoho stretneme. Rúška tam nemáme .
Čo sa týka ochorenia detí , tak deti v tvojom veku .. nuž úmrtnosť takmer nulová . No a poštárka mne aj celej ulici hádže len lístky, do kontaktu s ňou neprichádzame , tak by nemal ani tvoj manžel . Pri tvojom prístupe zomrieš na strach .

mircalla
13. apr 2020

@maminuska Presne.

mircalla
13. apr 2020

@katrin69 Ano, si dost paranoidna, a prehanas to. Resp. mozes sa zavriet vnutri na rok a prestat uplne zit. Svojim detom urcite skodis viac, ked ich drzim doma ako vo vazeni bez slnka ci vzduchu, nebudu mat ziadnu imunitu. Mat vodicak chodim niekam do lesa, mimo ludi. Ja som v Bratislave v byte v centre, nesoferujem, ale vzdy daco vymyslom. Co sa tyka deti, nie je pravda. Tu mas statistiku, deti do 10 rokov na to neumieraju vobec. Ja sa skor obavam o mojich rodicov. Okrem toho moje deti maju fakt vybudovanu imunitu prave tym, ze vzdy travili vela casu vonku.

https://www.worldometers.info/coronavirus/coron...

merickat
13. apr 2020

@maminuska preto pisem, ze to treba brat s nadhladom. Napriklad mojho muza to trapi dost, ale asi si to kvoli tomu nehodi, nastastie mame pomoc. Ale keby moj otec prisiel o pracu, tak on by to veru vyriesil presne tym sposobom (aktualne lieceny kvoli depresiam a uzkosti). O buducnosti krajiny hold nesmie rozhodovat skupina lekarov, virologov a epidemiologov, musi sa zohladnit aj ekonomicky dopad.

mircalla
13. apr 2020

@merickat Ja mam taky pocit, ze o nej rozhoduje Igor, ta skupina lekarov ci virologov si povie svoj nazor....Toz osobny dojem, mne skor vadi, ze to nekonzultuje aj s inymi clenmi vlady.

merickat
13. apr 2020

@mircalla on sa vyjadril na svojom facebooku, ze sa rozhoduje tim odbornikov a nie politici

mircalla
13. apr 2020

@merickat Ja viem, ze oficialne to tvrdi.

mircalla
13. apr 2020

@merickat Vazim si, co robi, ale moj problem s Matovicom je ten, ze sa hra vkuse na bloggera, vsekto komentuje x krat denne (zbytocne) a rad je v centre pozornosti. Chyba mu rozvaha a nadhlad, slusne vystupovanie pani prezidentky, je impluzivny. Je to o povahe, jednoducho to nema v sebe. Mal by sa snazit ludi aj nejako ukludnit a to sa mu absolutne nedari, zbytocne sa ku vsetkemu dost dramaticky vyjadrujte a podnecuje negativne vasne. Trochu pokory a rozvahy by nezaskodilo. Za urcitu cast negativnych ohlasov si moze sam, zbytocne veci hroti, je dost arogantny, mal by ludi ukludnit. Obavam sa, ze to nehrozi, neni ten typ.

merickat
13. apr 2020

@mircalla ja som este pocas svojich studii politologie mala tu cest stretnut sa s nim osobne. Mna si teda neziskal ani vtedy ani teraz. Ale nezavidim mu veru. A drzim mu palce. Suhlasim, ze by mal trochu ubrat

mircalla
13. apr 2020

@merickat Niet co zavidiet.

maminuska
13. apr 2020

@mircalla aj ja si myslím že Matovič sa nenarodil pre úlohu vedúceho politika. Myslím že aj veľa svojich voličov párkrát riadne " nasral" . Je v tej úlohe strašne disharmonický , čo je to posledné čo ľudia teraz potrebujú , nemá na to jednoducho vlohy plus teraz táto situácia do ktorej vhupol a ktorá mu teda ešte riadne priťažila.

mircalla
13. apr 2020

@maminuska Ano presne, impulzivita sa neda ovladat, viem to sama na sebe. Nastastie nie som politik. Toto mu vyrazne skodi. Ziadna rozvaha, hrrr hrrrr. Plus menej egocentrizmu a viac pokory

sandazu
13. apr 2020

@darinkal presne moja reč... výborne napísané... úplne s Vami súhlasím!

kamatopo
14. apr 2020

@mircalla
@maminuska vy ste to vystihli na 100%co sa týka pána Matovica. Toto už nie je o písaní plagátov v parlamente a skákaní do reči poslancom. Toto je realita ktorá tu ešte nebola. A on s tými tlacovkami ľudí len dezinformuje a prv zomrú na infarkt ako na vírus. Ale vždy keď je v úzkych dokáže vinu zvaliť na druhých a neprizná si svoju omylnost. Nedá si poradiť a hádže tie svoje otrepané prirovnania a postrehy ako napr,,hodiť do Dunaja,,🙈okolo seba ako jedovaté sliny.

mircalla
15. apr 2020

@merickat V skutocnosti to znamena ako si bude odporucania interpretovat Matovic, nikto iny.

mircalla
15. apr 2020

@kamatopo Opäť jeden premiér, ktorý sa nevydaril. Smutné je, že si buduje svoj kult, odmieta akúkoľvek (aj konštruktívnu) kritiku a podobne ako Mečiar, Fico či Pelle si vytvara skalný fanklub zložený prevažne z dôchodcov (vobec by ma neprekvapilo, keby to boli prebehlici vyssie spomenutych). Tie teatralne a dramaticke posty sa ozaj nedaju citat. Chrlí oheň na všetky strany, novinarov, koalicnych partnerov a začína mať správanie svojich predchodcov s pocitom neomylnosti. Tiez, pokial predstupim pred verejnost, najprv si premyslim, co vlastne chcem, nemenim nazor 3 krat za hodinu podla toho, co prave MNA (nie vladu ci koalicnych partnerov, ale MNA napadne).A bolo by maj fajn aj nejaky plan na viac ako jeden den dopredu. Ano, chapem, strasne tazka situacia, ale premier bez rozvaznosti, pokory, pragmatickeho pristupu, a s OBROVSKYM egom je nanic. Na socialnych sietach si hladka ego ako 12rocne dievca, akonahle niekto ma na nieco iny nazor dupe nohou ako rozmaznane decko. Fakt strasne

mircalla
15. apr 2020

A nech mi tu teraz nezacne pisat, ze spochybnujem opatrenia. Nie, nespochybnujem. Cakam od premiera nejaku serioznu liniu prezentacie, nie cirkus, to je cele

Strana
z4