icon

**Nájomcovia, ktorí si prenajímajú nehnuteľnosť, vrátane bytu alebo nebytového priestoru, budú v prípade omeškania platieb nájmu v súvislosti s pandémiou dočasne chránení.** Prenajímateľ tak nebude môcť do 31. 12. 2020 jednostranne ukončiť nájom nehnuteľnosti pre omeškanie s platením nájomného.

monika2012
23. apr 2020

Super, fakt. Ale prenajímateľ SIPO za byt alebo dom zaplatiť musí! A v termíne, inak príde upomienka.

shilla23
23. apr 2020

A ti ľudia ktori maju na nehnuteľnosť hypotéky? Tí si maju dat odklad s úrokmi , pretože mu nájomník neplati? Kto toto vymýšľa

yeat18
23. apr 2020

Ok syn je v podnajme plati mu 400 eur
Inkaso platí majitel uz z čiastky.. Kolko mu môže syn platit keď je bez prace tiez.. Cca inkaso 250 eur teplo voda elektrina

alzbeta1592
23. apr 2020

Toto je čistý nezmysel, strašne veľa ľudí to bude zneužívať a doplatia na to prenajímatelia, tí čo sú aktuálne možno tiež v ťažkej situácii ako nájomník!

heleninamama
23. apr 2020

Myslím, že táto vláda má najhoršie nápady, aké kedy ktorá vláda mala. Toto je ukážka absolútneho porušenia základných ľudských práv v praxi. Ochrana neplatičov na úkor slušných ľudí!

tslobik
24. apr 2020

Toto je nahlavu postavené. A ten prenajímateľ čo akože?

monika2012
24. apr 2020

@tslobik ŠTÁT: Niečo vlastníš? Čo si to vôbec dovoľuješ, v dnešnej dobe niečo vlastniť, Ty obyčajný smrteľník z ľudu. Potrestáme Ťa za to, a urobíme to takto...

tslobik
24. apr 2020

@monika2012 Asi tak. Môjmu bratovi dlžil bývalý nájomník....Brat sa zľutoval tri mesiace (jeho hlúposť) a doteraz súd nič. Teraz má nových....no, ktovie ako bude. Spoliehať sa, že budú korektní??? Neviem. Brat teraz momentálne je tiež bez príjmu ako živnostník. A energie platiť musí....Ako ....do plaču mi je. Táto vláda povie A a nevie B, asi tak. Proste mi príde, že súvislosti unikajú a to veľká chyba.

monika2012
24. apr 2020

@tslobik Tieto prapodivné zákony nemotivujú ľudí ku korektnosti, žiaľ. Kto nemá charakter, ľahko túto situáciu zneužije.
Bratovi držím palce. Zažila som osobne. Traja rôzni podnájomníci mi neplatili, viem, aké to je, pracovať na darebákov... Nevymohla som nič.
Že ich hanba nefacká.